Skocz do zawartości
KoZaL

R 9100 Sapphire pod XP !!!????

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie... moje pytanie tyczy sie systemu w jakim pracujem, a mianowicie wn XP. Moj kumpel ma WIn 98se taka sama karta i pracuje mu bez zadnych zarzutow w kazdej grze czy aplikacji. Ja mam XP ten sam zestaw sterow (przeznaczonych dla xp oczywiscie) i czesc gier wykazuje bledy (zanikanie textur, wolne dzialanie). Czym to moze byc spowodowane???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu jestem w rodzinie radkowców kupiłem ostatnio sobie radusia : Radeon Sapphire 9100 128mb 250/230@260/255 128 bitówka i hula aż miło  8)

Mówisz że kupiłeś sobie 128MB wersję, a w podpisie masz 64MB :?: :idea: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu jestem w rodzinie radkowców kupiłem ostatnio sobie radusia : Radeon Sapphire 9100 128mb 250/230

od kiedy wersje 128mb saphira maja takie taktowanie poczatkowe???? chyba jednak kupiles 64mb 128bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnieliscie o jednym o pamieci :!:

Xp zrzera dwa razy wiecej pamieci niz 98 dlatego jezeli chcemy sobie dobrze pograc na xp to musimy miec conajmniej 512 ramu (sam sobie musze dokupic) Sprobuj wylaczyc przywracanie systemu itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu jestem w rodzinie radkowców kupiłem ostatnio sobie radusia : Radeon Sapphire 9100 128mb 250/230

od kiedy wersje 128mb saphira maja takie taktowanie poczatkowe???? chyba jednak kupiles 64mb 128bit

Wersje 128mb maja taktowanie dla pamieci 230, mowie teraz o Sapphire. Ty kupiłeś sobie poprostu jakąć słabą wersje z zanizonymi taktowaniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm poprostu pierwsze slysze zeby saphitre produkowal 9100 128MB 460MHz - szczerze watpie - dajcie linka do tego na stronie saphire bo nie mam weny do poszukiwan

mazziboss - ja tam mam 256 mb ramu (w planach podwonjenie) z XP na pokladnie nie mam zadnych problemow - cos chyba namieszales

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm poprostu pierwsze slysze zeby saphitre produkowal 9100 128MB 460MHz - szczerze watpie - dajcie linka do tego na stronie saphire bo nie mam weny do poszukiwan

mazziboss - ja tam mam 256 mb ramu (w planach podwonjenie) z XP na pokladnie nie mam zadnych problemow - cos chyba namieszales

Sapphire 128MB 250/230

PowerColor 128MB 250/250

niestety ayem wtopiłeś kase :|

PS. QbaS nie opłaca się brać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie nie mam zamiaru

gf2 jeszce mi dosc dlugo wystarczy (zwlaszcza ze w razie potrzeby - rysunki techniczne na studiach - latwo go przerobic na quadro a wtedy CAD smiga az milo)

ale szukam czegos dobrego dla brata - w wakcje skladam mu kompa glownie do gier i netu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie nie mam zamiaru

gf2 jeszce mi dosc dlugo wystarczy (zwlaszcza ze w razie potrzeby - rysunki techniczne na  studiach - latwo go przerobic na quadro a wtedy CAD smiga az milo)

ale szukam czegos dobrego dla brata - w wakcje skladam mu kompa glownie do gier i netu

no do wakacji to jszcze ceny spadną i będziesz mógł na luzaku kupić GF4200 albo jakiegos radka 9500 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grinch - chyba nie wtopilem bo jak kupowalem to na 100 nie bylo :/ no ale fakt faktem ze moglem czekac - no ale zasada jest taka -> jakbym czekal do dis to jutro wyjdzie saphire 275/275 :)

co do powercolora - nie chce tego z zasady :) poprostu wykonanie mi nie podchodzi niestety mialem pare tytch kart w rekach i jakos nie zaufam temu bo nie wygladaly zbyt solidnie (ale to moje odczucie) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grinch - chyba nie wtopilem bo jak kupowalem to na 100 nie bylo :/ no ale fakt faktem ze moglem czekac - no ale zasada jest taka -> jakbym czekal do dis to jutro wyjdzie saphire 275/275 :)

co do powercolora - nie chce tego z zasady :) poprostu wykonanie mi nie podchodzi niestety mialem pare tytch kart w rekach i jakos nie zaufam temu bo nie wygladaly zbyt solidnie (ale to moje odczucie) :)

CHce Cie zmartwić ale karty Saphire z taktowaniem 230 były dostępne nawet w Lutym, sam miałem wtedy dylemat co wybrac Saphire 250/230 czy PowerColor'a 250/250. Wybralem powercolora i nie zalowalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm moze nie byly tak rozpowszechnione - kupuje sprzet po uprzednim rozeznaniu i jesli nie trafilem to musialo ich byc malo :( zdarza sie

No zdarza sie, ale widze ze ten twoj sie nawet ladnie zakrecil, mi moj pc z 250 poszedl tylko do 263 potem ksaki na ekranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersje 128mb maja taktowanie dla pamieci 230, mowie teraz o Sapphire. Ty kupiłeś sobie poprostu jakąć słabą wersje z zanizonymi taktowaniami.

Ok ok rąbnełem się kupiłem 64 megówkę 128 bitową obiecuję ze się to już wiecej nie powtórzy :oops: ale zajebisty soczysty zajebi....sty obraz ma radeon praktycznie AA nie trzeba bo ma obraz standartowo jak Geforce z włączonym AA :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...