KoZaL Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Wlasnie... moje pytanie tyczy sie systemu w jakim pracujem, a mianowicie wn XP. Moj kumpel ma WIn 98se taka sama karta i pracuje mu bez zadnych zarzutow w kazdej grze czy aplikacji. Ja mam XP ten sam zestaw sterow (przeznaczonych dla xp oczywiscie) i czesc gier wykazuje bledy (zanikanie textur, wolne dzialanie). Czym to moze byc spowodowane??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZaL Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 zapomnialem dodac ze obydwoje posiadamy karty 64mb ddr 128 bitowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 A sprawdzałeś jego karte u siebie i na odwrót ? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Ja mam Xp tez i wszystko chodzi ekstra, to musi byc wina czegos innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 to zalezy w jakich grach ja jak ja razie zauwazyelem taka tendencje w ToCa Race Driver - ale tam jest jakis problem z koden gry i nie odpala textur na r9100 reszta chodzi wrecz cudownie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZaL Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 no bo chyba nie ma roznicy czy pracuje na XP home edition czy XP proffesional edition prawda?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 nie ma rożnicy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 dla uzytkownika pewnie jest dkla karty graf raczej nie :) nie wydaje mi sie zeby konstrukcja systemu roznila sie jakos dziwnie - u mnie chodzi na xp pro compilation 2600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 W końcu jestem w rodzinie radkowców kupiłem ostatnio sobie radusia : Radeon Sapphire 9100 128mb 250/230@260/255 128 bitówka i hula aż miło 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 W końcu jestem w rodzinie radkowców kupiłem ostatnio sobie radusia : Radeon Sapphire 9100 128mb 250/230@260/255 128 bitówka i hula aż miło 8)Mówisz że kupiłeś sobie 128MB wersję, a w podpisie masz 64MB :?: :idea: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 W końcu jestem w rodzinie radkowców kupiłem ostatnio sobie radusia : Radeon Sapphire 9100 128mb 250/230 od kiedy wersje 128mb saphira maja takie taktowanie poczatkowe???? chyba jednak kupiles 64mb 128bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zapomnieliscie o jednym o pamieci :!: Xp zrzera dwa razy wiecej pamieci niz 98 dlatego jezeli chcemy sobie dobrze pograc na xp to musimy miec conajmniej 512 ramu (sam sobie musze dokupic) Sprobuj wylaczyc przywracanie systemu itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 W końcu jestem w rodzinie radkowców kupiłem ostatnio sobie radusia : Radeon Sapphire 9100 128mb 250/230 od kiedy wersje 128mb saphira maja takie taktowanie poczatkowe???? chyba jednak kupiles 64mb 128bit Wersje 128mb maja taktowanie dla pamieci 230, mowie teraz o Sapphire. Ty kupiłeś sobie poprostu jakąć słabą wersje z zanizonymi taktowaniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 128mb ma taktowanie 400 mhz dla pamieci 64mb ma taktowanie 460 Mhz dla pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 128mb ma taktowanie 400 mhz dla pamieci 64mb ma taktowanie 460 Mhz dla pamieci 128 ma 400, ale są też wersje z taktowaniem 460, oraz z taktowaniem 500 u PowerColora 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hmm poprostu pierwsze slysze zeby saphitre produkowal 9100 128MB 460MHz - szczerze watpie - dajcie linka do tego na stronie saphire bo nie mam weny do poszukiwan mazziboss - ja tam mam 256 mb ramu (w planach podwonjenie) z XP na pokladnie nie mam zadnych problemow - cos chyba namieszales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 a co sadzicie o takiej karcie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=732 kto jest jej producentem?? - taktowanie sugerowaloby saphire ale oni chyba nie robili r8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hmm poprostu pierwsze slysze zeby saphitre produkowal 9100 128MB 460MHz - szczerze watpie - dajcie linka do tego na stronie saphire bo nie mam weny do poszukiwan mazziboss - ja tam mam 256 mb ramu (w planach podwonjenie) z XP na pokladnie nie mam zadnych problemow - cos chyba namieszales Sapphire 128MB 250/230 PowerColor 128MB 250/250 niestety ayem wtopiłeś kase :| PS. QbaS nie opłaca się brać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 na razie nie mam zamiaru gf2 jeszce mi dosc dlugo wystarczy (zwlaszcza ze w razie potrzeby - rysunki techniczne na studiach - latwo go przerobic na quadro a wtedy CAD smiga az milo) ale szukam czegos dobrego dla brata - w wakcje skladam mu kompa glownie do gier i netu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 na razie nie mam zamiaru gf2 jeszce mi dosc dlugo wystarczy (zwlaszcza ze w razie potrzeby - rysunki techniczne na studiach - latwo go przerobic na quadro a wtedy CAD smiga az milo) ale szukam czegos dobrego dla brata - w wakcje skladam mu kompa glownie do gier i netu no do wakacji to jszcze ceny spadną i będziesz mógł na luzaku kupić GF4200 albo jakiegos radka 9500 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 gf nie chce ale nad 9500 pro juz sie powaznie zastanawiam - bez pro nie wchodzi w gre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 gf nie chce ale nad 9500 pro juz sie powaznie zastanawiam - bez pro nie wchodzi w greNO tak bez pro to kiepska karta chyba że da się zmodować na 9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 grinch - chyba nie wtopilem bo jak kupowalem to na 100 nie bylo :/ no ale fakt faktem ze moglem czekac - no ale zasada jest taka -> jakbym czekal do dis to jutro wyjdzie saphire 275/275 :) co do powercolora - nie chce tego z zasady :) poprostu wykonanie mi nie podchodzi niestety mialem pare tytch kart w rekach i jakos nie zaufam temu bo nie wygladaly zbyt solidnie (ale to moje odczucie) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 grinch - chyba nie wtopilem bo jak kupowalem to na 100 nie bylo :/ no ale fakt faktem ze moglem czekac - no ale zasada jest taka -> jakbym czekal do dis to jutro wyjdzie saphire 275/275 :) co do powercolora - nie chce tego z zasady :) poprostu wykonanie mi nie podchodzi niestety mialem pare tytch kart w rekach i jakos nie zaufam temu bo nie wygladaly zbyt solidnie (ale to moje odczucie) :) CHce Cie zmartwić ale karty Saphire z taktowaniem 230 były dostępne nawet w Lutym, sam miałem wtedy dylemat co wybrac Saphire 250/230 czy PowerColor'a 250/250. Wybralem powercolora i nie zalowalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hmm moze nie byly tak rozpowszechnione - kupuje sprzet po uprzednim rozeznaniu i jesli nie trafilem to musialo ich byc malo :( zdarza sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hmm moze nie byly tak rozpowszechnione - kupuje sprzet po uprzednim rozeznaniu i jesli nie trafilem to musialo ich byc malo :( zdarza sieNo zdarza sie, ale widze ze ten twoj sie nawet ladnie zakrecil, mi moj pc z 250 poszedl tylko do 263 potem ksaki na ekranie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 podpis mam nieaktualny - teraz dziala na 272/482 - na razie max - przy standardowo chlodzonym rdzeniu i radiatorkach na pamiatkach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ja tak patrze i cos mysle ze ten moj szafirek 8500 LE 128 MB to byl jakis fenomen bo z 400 MHz krecily sie pamieci na 550 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 W końcu jestem w rodzinie radkowców kupiłem ostatnio sobie radusia : Radeon Sapphire 9100 128mb 250/230 od kiedy wersje 128mb saphira maja takie taktowanie poczatkowe???? chyba jednak kupiles 64mb 128bit Wersje 128mb maja taktowanie dla pamieci 230, mowie teraz o Sapphire. Ty kupiłeś sobie poprostu jakąć słabą wersje z zanizonymi taktowaniami. Ok ok rąbnełem się kupiłem 64 megówkę 128 bitową obiecuję ze się to już wiecej nie powtórzy :oops: ale zajebisty soczysty zajebi....sty obraz ma radeon praktycznie AA nie trzeba bo ma obraz standartowo jak Geforce z włączonym AA :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...