Caleb Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) <p>Pełen napięć i najróżniejszych katastrof 2010 rok odchodzi do historii - żegnamy go raczej z nieskrywaną ulgą niż żalem, mając nadzieję, że 2011 będzie zauważalnie lepszy oraz spokojniejszy od poprzednika. Zaiste, biorąc pod uwagę podwyżki podatku VAT i pozostałe atrakcje jakie przygotowuje dla nas ukochana klasa rządząca, niczego nie można być pewnym. Zresztą, świat powoli schodzi na psy - takie są niestety fakty. Jednak zamiast przypominać o nieubłaganie zbliżającym się końcu cywilizacji, który wedle wielu proroctw nastąpi w 2012 roku, zajmiemy się czymś znacznie przyjemniejszym. Jeżeli ziemia rzeczywiście wyparuje za kilkanaście miesięcy, warto ten krótki czas dobrze spożytkować. Na płodzenie dzieci już zbyt późno, biznes także nie zdąży się dobrze rozkręcić, zaś hulaszczy tryb życia może doprowadzić do przedwczesnego zgonu. Pozostaje więc wyluzować, zająć umysł oraz ręce czymś konkretnym (no, tylko bez sprośnych skojarzeń!) i spokojnie poczekać na rozwój wydarzeń. Gracze na pewno nie będą mogli narzekać na nudę, skoro w 2011 roku pojawi się The Elder Scrolls V: Skyrim, Crysis 2, Deus Ex: Human Revolution, Mortal Kombat, Wiedźmin 2: Zabójcy Królów czy Duke Nukem Forever. Oj, będzie gorąco! Dlatego zapraszamy do przeglądu najbardziej oczekiwanych gier !</p> <p class="rteright"><b>Autor:</b> Caleb - Sebastian Oktaba</p> PEŁNA TREŚĆ ZAPOWIEDZI... Muszę uczciwie przyznać, że 2011 pod względem kalibru premier nowych tytułów zapowiada się świetnie. Deus Ex, Wiedźmin, Dragon Age, The Elder Scrolls V, Mass Effect 3, Duke Nukem Forever i moooże Diablo III. W takim razie, na co najbardziej czekacie? :> Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Caleb 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zapowiada się naprawde świetny rok, ja osobiście czekam na: TES V: Skyrim Bulletstorm Alice: Madness Returns Dungeon Siege 3 Rage Portal 2 Diablo 3 The Witcher 2 Gears of War 3 The Last Guardian (najbardziej wyczekiwana przeze mnie gra) LittleBigPlanet 2 (w zasadzie to po weekendzie będę grał) Uncharted 3 Deus Ex 3 W dalszej kolejności: Crysis 2 Dragon Age 2 Duken Nukem: Forever LA Noire Killzone 3 Ratchet & Clank: All 4 One Ni no Kuni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Dla mnie Wiesiek i Diablo III. Choć jak będzie czas to ME3 napewno zakupie (choć jeszcze ME2 czeka na ukończenie) w wolnej chwili Batman, TDU też napewno kiedyś przejde. POdobno ma wyjść BF3 co może spowodować że na nic innego nie będzie już czasu! Może sie ukaże "reszta" Star Crafta 2. Rok pełen dobrych gier ale czasowo taki sam jak poprzedni wiec powstaną zaległości na następne lata do pogrania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) No, jest tego trochę. Ma też wyjść FF XIII 2 ale może tylko w Japonii. Prawie wszystko z listy mnie interesuje, poza: simsami TDU 2 Fable 3 (ponoć beznadziejna) Drakensang Online Mortal Kombat (coś mi się wydaje, że będzie słaby) No i w GoW 3 nie pogram bo nie mam X-a. A jeżeli miałbym wybrać na co czekam najbardziej - chyba Mass Effect 3. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Mnie wyjście Mafii2 totalnie zaspokoiło na kolejne 5 lat :) Na nic nie czekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 A u mnie to Wiesiek, Heart of the Swarm [2cz. SC2] no i DIII, ale na Diabełka to raczej nie liczę w tym roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Wszyscy zapomnieli o rFactor 2 :( Ja osobiscie najbardziej czekam wlasnie na ta gre, reszta tez pewnie u mnie zagosci ale bez wiekszych och-achow. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Wiecie jak to jest, każdy ma swoje indywidualne Top 10 i takie zestawienie uwzględniające wszystkie tytuły miałoby nie 9, a 20 stron :> Musiałem się ograniczyć do gier, które w rankingach wyczekiwanych znajdują się na samym szczycie. Natomiast chętnie wyłapię kilka tytułów jakie zasugerujecie, żeby później napisać o nich recenzje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 U mnie w planie obowiazkowym jest jeszcze Shogun 2: Total War. Brakuje ostatnio dobrych strategii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Dla mnie nr 1 tego roku to będzie PlanetSide Next. Właściwie nr 1 wszech czasów. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Modd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Mnie wyjście Mafii2 totalnie zaspokoiło na kolejne 5 lat :) Na nic nie czekam. Kaeres Ty nie żartujesz ? :unsure: Ja się kompletnie rozczarowałem, w niej jest tyle z 'mafii' co kryminału w "M jak miłość". GTA4 nawet pod tym względem jest lepsze. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez ojejku 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Kaeres Ty nie żartujesz ? :unsure: Ja się kompletnie rozczarowałem, w niej jest tyle z 'mafii' co kryminału w "M jak miłość". GTA4 nawet pod tym względem jest lepsze. Jeden lubi pomarańcze, drugi jak mu nogi śmierdzą. Nie przywykłeś jeszcze do jego mocno alternatywnych opinii? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Wszyscy zapomnieli o rFactor 2 :( Ja osobiscie najbardziej czekam wlasnie na ta gre, reszta tez pewnie u mnie zagosci ale bez wiekszych och-achow. I Red Orchestrze 2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 The One and ONLY DIABLO 3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 rfactor 2 będzie jedną wielką klapą... tak mi intuicja i doświadczenie podpowiada. Ile świat simracingu ma czekać na rf2 ? ISI się spóźni jak zwykle 5 lat ze wszystkim, nawet silnikiem fizyki, gdzie iRacing już dawno oferuje znacznie więcej. Znowu trzeba będzie na mody/track-i czekać bo licencjami to nie będzie grzeszyć, a mody jakie są takie są. Nigdy nie dorównają komercyjnym produktom, gdzie stoi całe zaplecze realistycznych danych i zespołów z danych serii wyścigowych. Wątpie żeby silnik fizyczny był lepszy niż ten z iRacing, gdzie fizyka, modele powstają przy współpracy z fabrycznymi zespołami, trasy wszystkie są laserowo skanowane, a graficznie będzie jak zwykle z przed 10 lat. Przepraszam simracer-ów za sceptycyzm, ale mam nadzieję, że się pomylę. Mimo wszystko chyba najbardziej czekam na D3 :) z sentymentu wypada mi to powiedzieć. Ale rok zapowiada się przekozacko, oby było tak w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 rfactor 2 będzie jedną wielką klapą... tak mi intuicja i doświadczenie podpowiada. Ile świat simracingu ma czekać na rf2 ? ISI się spóźni jak zwykle 5 lat ze wszystkim, nawet silnikiem fizyki, gdzie iRacing już dawno oferuje znacznie więcej. Znowu trzeba będzie na mody/track-i czekać bo licencjami to nie będzie grzeszyć, a mody jakie są takie są. Nigdy nie dorównają komercyjnym produktom, gdzie stoi całe zaplecze realistycznych danych i zespołów z danych serii wyścigowych. Wątpie żeby silnik fizyczny był lepszy niż ten z iRacing, gdzie fizyka, modele powstają przy współpracy z fabrycznymi zespołami, trasy wszystkie są laserowo skanowane, a graficznie będzie jak zwykle z przed 10 lat. Przepraszam simracer-ów za sceptycyzm, ale mam nadzieję, że się pomylę. Mimo wszystko chyba najbardziej czekam na D3 :) z sentymentu wypada mi to powiedzieć. Ale rok zapowiada się przekozacko, oby było tak w praktyce. Ja niestety mam podobne przemyślenia. I nie zapominajcie o nowym Hitmanie... dla mnie każda część na długo zapada w pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) 2011 rok przyniesie zdecydowanie więcej dobrych gier od co najmniej kilku dobrych lat. To że posiadam wszystkie 3 największe platformy to nie powinienem mieć większych przeszkód, by zagrać w to co mnie interesuje. Na PC z pewnością będzie to (kolejność nieprzypadkowa), Portal 2, BulletStorm, Duke Nukem. Te 3 tytuły są dla mnie najważniejsze. Dwa pierwsze to spora szansa na hit, a Duke też nie powinien zawieść Na X360 w tym roku troszkę słabiej i jedynie Gears of War 3 wchodzi w grę. Na PS3 oczywiście na pierwszym miejscu wiadomo co, U3 ;). Z chęcią zagram w Killzone 3 czy LBP 2. W sumie to tyle. Z innych będę wybierał to co będzie warte uwagi. Jak Crysis 2 , TDU 2, Wiedźmin 2 czy Rage. Nie pogardził bym też modem Half-Life "Black Mesa", ale już mam coraz mniej nadziei, że to w ogóle wyjdzie. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Jak dla mnie to: - Deus Ex 3 - Wiedzmin 2 - Mass Effect 3 - Shogun 2 Total War - Dragon Age 2 - TES V Skyrim - Diablo 3 - Dungeon Siege 3 - Duke Nukem Forever (jako ciekawostka) - mam cicha nadzieje, ze ciag dalszy Starcrafta 2 jednak wyjdzie w tym roku BTW. widzial ktos gdzies jakis dobrze zrobiony kalendarz premier w formie graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Nie wiem czy sie zestarzalem czy co innego, ale jakos nic dla siebie ciekawego nie widze :/ Jedynie Mass Effect 3 cieszy. Ewentualnie DNF jako przypomnienie starych czasow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Heart of Swarm i D3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Nie wiem czy sie zestarzalem czy co innego, ale jakos nic dla siebie ciekawego nie widze :/ Jedynie Mass Effect 3 cieszy. Ewentualnie DNF jako przypomnienie starych czasow. Nooo, to kolega musi już pod 70-kę podchodzić :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) BTW. widzial ktos gdzies jakis dobrze zrobiony kalendarz premier w formie graficznej? Jezeli moze byc graficzna - papierowa, to dodaja taki do cd action ;) CD-Action 1/2011 - Gry, Dodatkidogazet.pl - Nie szukaj w kiosku! Edytowane 21 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apos Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 I Red Orchestrze 2 ;) RO2 nie ma liście ponieważ nie jest to najbardziej oczekiwana gra roku, a "jedna z najlepszych pecetowych premier tego roku" © CD-Action 2/2011 lub "Gra która pokona Black Ops'a" © PC Gamer 1/2011 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Wiedzmin 2, Portal 2 i ew. Diablo III to 3 gry ktore napewno kupie. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 A nikt nie wspominal o Star Wars The Old Republic Online? Podobna ma wyjsc w tym roku (o ile znow nie przesuneli premiery ;p ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Z mojej strony to Dawn of War II: Retribution, Wiedźmin II i Diablo III. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Muszę kupić Diablo 3. Tylu ludzi poznało się przez te parę dobrych lat grania w poprzedniczki (z niektórymi kontakt do dziś!), że miło będzie powrócić do tego świata ;) A poza tym - Skyrim, Fable III, Wiesiek, DNF, Mass Effect 3 i, oczywiście, Deus Ex. Edytowane 22 Stycznia 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jak dla mnie: - TDU 2 - The Witcher 2 - Rage - Crisis 2 - DNF - FIFA - PES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Na mojej liście gier PC, na które czekam, znajdują się: Deus Ex: Human Revolution Tomb Raider Thief 4 Duke Nukem Forever Wiedźmin 2: Zabójcy Królów The Elder Scrolls V: Skyrim Diablo III Fable III Rage Crysis 2 Dead Space 2 Mass Effect 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Jak dla mnie to po za Deus EX nic na tej liście nie ma,a i ten pewno nie spełni moich oczekiwań,czekam jeszcze na Thief 4 ale to nie w tym roku zapewnie,o Half Life nie wspomne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...