karolign Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Toshiba Tecra M9 model ptm91e-02y00wen jak zresetować biosa, do zmiany hasła przed dzieckiem dorwała się żonka, i tak zmieniła hasło że niestety nie pasuje, pod pamięciami nic nie znalazłem do cler cmos, po zmarnowaniu wielu godzin na google postanowiłem go rozkręcić aby dostać sie do bateri, ale niestety mam problem z otworzeniem go tak aby mieć dostęp do płyty głownej, bardzo proszę o wszelką pomoc jak to zrobić własnoręcznie :P ps. proszę o przeniesienie ;d omyłkowe nie w tym dziale napisałem posta Edytowane 20 Stycznia 2011 przez karolign Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 polecam się zapoznać ze strona Dogbert's Blog: BIOS Password Backdoors in Laptops Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolign Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) strona bardzo ciekawa :P, ten sposób tu nie pomoże, bo po wpisaniu hasła laptop nic nie wyswietla, oprocz informacji że złe hasło, po 3 próbach wył. laptopa, ponowne włączenie i dalsze próby ech Edytowane 20 Stycznia 2011 przez karolign Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolign Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 udało mi się wyciągnąć baterie, mimo kilku krotnym kombinacją, w odstępach czasowych (nawet 24h stał laptop bez bateri i zasilania) bios nadal krzyczy o hasło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...