Skocz do zawartości
[Misiek]

[ORACLE] ORDSYS.ORDDOC

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwie tabele, jedna wypełniona

create table autorzy(aut_id NUMBER(10) PRIMARY KEY,nazwa VARCHAR2(15), NOT NULL);commit;create table przepisy(prze_id NUMBER(15) PRIMARY KEY,autor NUMBER(10) REFERENCES autorzy(aut_id) NOT NULL,nazwa_pliku VARCHAR2(50) NOT NULL,przepis ORDDoc);commit;insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (1,'Retrose');insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (2,'tulipan');insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (3,'Opolanka');insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (4,'renigliwice');insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (5,'novijka');insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (6,'Dorota');insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (7,'Izaa');insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (8,'Edyta Rosner');insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (9,'grumko');insert into autorzy (aut_id, nazwa) values (10,'krokodyl');declaredokument ordsys.ORDDoc;ctx RAW(64) := NULL;row_id urowid;BEGIN  INSERT INTO przepisy (prze_id, autor, nazwa_pliku, przepis)    VALUES (1,1,'Cukinia_z_miesem.txt', ORDDoc.init('FILE','KNIGA','Cukinia_z_miesem.txt'))              RETURNING przepis,rowid INTO dokument, row_id;  dokument.import(ctx);  UPDATE przepisy SET przepis = dokument WHERE rowid = row_id;  COMMIT;END;

podczas gdy chcę załadować plik to wywala mi błąd przy linii: dokument.import(ctx); o treści:

Niepoprawna liczba lub typy argumentów w wywołaniu 'IMPORT'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi