murlander Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam. Postanowiłem wymienić mój dysk (Samsung HD321KJ 320GB) na większy. Wybór padł na Samsung HD103SJ 1TB. Przed wymianą sprawdziłem stan dysku HDDHealth i wynik jaki osiągnął to 100% (excellent). Kupiłem nowy dysk przeniosłem partycje jakimś pierwszym z brzegu programem a tu niespodzianka HDDHealth pokazuje 70% i "tylko" good. I moje pytanie brzmi czy to normalny wynik dla fabrycznie nowego dysku? Czy może przeniesienie całych partycji mogło mieć wpływ na niski wynik. Co zrobić żeby jednak było 100% na nowym dysku bo te 70% mnie jakoś nie satysfakcjonuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 HDDHealth to syf a nie program. On oblicza te procenty patrząc na cyferki ze SMART. Tylko, że jeden model dysku nigdy nie jest równy drugiemu. SMART sprawdza się samemu, a jak nie wiesz o co w tym chodzi, to robisz zrzut danych SMART i wrzucasz na forum w temacie o SMART... a HDDHealth do kosza. PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...