dkajzer Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 witam serdecznie. chcę kupić samą jednostkę centralną bez monitora, która będzie służyć głównie do tworzenia muzyki. przede wszystkim zależy mi na mocnym procesorze, sporej ilości RAMu i stosunkowo pojemnym dysku twardym (minimum 500GB, najlepiej więcej). karta graficzna nie jest istotna, najlepiej gdyby kosztowała maks 250zł i miała pasywne chłodzenie, jako że zależy mi na ciszy. kartę dźwiękową kupię osobno. jeżeli chodzi o procesor to skłaniam się ku Intelowi (i5 ?), jednak jestem otwarty na konkretne propozycje oparte na AMD :) to chyba tyle z głównych założeń, jeżeli trzeba coś doprecyzować to oczywiście to zrobię. proszę o krótką argumentację, dlaczego ten podzespół a nie inny :) z góry dziękuję za wszystkie pomocne posty, pozdrawiam. PS oczywiście mam świadomość, że istnieją polecane zestawy, jednak moje wymagania moim zdaniem wykraczają poza ramy tego wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 P67 Pro3 2500k 8GB 1333MHz CL9 CM Elite HD103SJ Fortron 350W Do tego jakaś tania karta graficzna z allegro. Test Core i5 2500K i Core i7 2600K - Sandy Bridge Uwolnione | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkajzer Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 niestety nie jestem na bieżąco w sprzęcie, także można troszeczkę jaśniej ? :) poza tym wszystkie części muszą być kupione w jednym sklepie, np. esc.pl, jako że będzie brana faktura, także karta z Allegro niestety odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...