kafalar Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Witam! Co sądzicie o takim ukladzie, części już wybrałem, czy to będzie doba kolejność? Mam tez kilka pytań, a mianowicie: czy zakręty o 90 stopni pogarszają wydajnośc chłodzenia? jaki wąż wybrać? 10/13? Edytowane 21 Stycznia 2011 przez kafalar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zmienił bym jednak kolejność i dał tak: Rez> pompa> chłodnica> cpu> Rez Uprości Ci to układ. Zakręty o 90* nie pogorszą wydajności układu. Węże spokojnie mogą być takie grube (pamiętaj żeby kupić je miękkie, łatwiej się układa) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafalar Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 a czy gorąca woda z bloku CPU nie zaszkodzi pompce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 woda w calym ukladnie ma niemal identyczna temperature, wiec jeden kij gdzie bedzie pompa i tak woda bedzie miala praktycznie ta sama temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Kolega Stanczu dobrze radzi, przede wszystkim rez powinien byc przed pompką aby najlepiej spełniał swoje zadanie podczas napełniania układu. Reszta, czyli kolejność bloków, zależy od Ciebie i od tego jak najlepiej w obudowie Ci się to ułoży. Jeszcze jedna mała uwaga, jeśli masz mozliwość to zmontuj układ tak aby króćce chłodnicy były skierowane do góry, to ułatwi Ci odpowietrzenie chłodnicy bez potrzeby przekręcania obudowy na boki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafalar Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 ok dzieki wielkie:)jezli chciałbym kroćce do góry to bede musial puścić weze wzdłuż całej chłodnicy (wejścia na węże mam na dole obudowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mati.08 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Kartę graficzną też podłączysz do obiegu czy nie? (może sam kiedyś sobie takie cudeńko zrobię :rolleyes: :mur: To ja niedługo pceta złoże nowiutkiego z gtx 470 i5 extreme 4 ram 4gb goodram, .... (Ps gtx 470 to za 8 stów można już kupić :wink: . Więc się zastanów>) Edytowane 26 Stycznia 2011 przez mati.08 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafalar Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 zamierzam powolutku wodować kolejne elementy komputera:) jednak przed kartą zamierzam zwodować płytę główną a co do karty to moim marzeniem jest: EVGA | Products wtedy GTX 275 zajał by się fizyką:) czy ja wiem czy cudeńko(szukam jak najtaniej - ale żeby było wydajnie) nie jestem bogaty:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafalar Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Kartę graficzną też podłączysz do obiegu czy nie? (może sam kiedyś sobie takie cudeńko zrobię :rolleyes: :mur: To ja niedługo pceta złoże nowiutkiego z gtx 470 i5 extreme 4 ram 4gb goodram, .... (Ps gtx 470 to za 8 stów można już kupić :wink: . Więc się zastanów>) myślałem na gtx 470:) i najprawdopodobniej to będzie moja przyszla karta:), ale marzenie pozostaje marzeniem:) a co do proca to prawdopodobnie podgonie swojego jeszcze moze do 4ghz:) teraz 3,6 robi na 1,36 więc voltage jest jeszcze bzepieczny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...