AnGunGi Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam jak w temacie. Zaczne od poczatku. Komputer kupilem ponad rok temu. Chcialem miec komputer juz dosyc dobry sprzet, aby to dobrze chodzilo, do gier itp. Problemem jest to, ze od poczatku, przy wylaczaniu komputera czasem wyskakiwal System Awaryjny(niebieskiekran) http://i56.tinypic.com/2igbwc9.jpg i jedyne wylaczenie komputera to restart, albo wtyczka... Postanowilem wtedy oddac komputer do naprawy, ale z tego co wiem zresatowlai system i nadal bylo to samo. Po miesiacu/2 zniknal sam z siebie ten problem, jakos zapomnialem o tym zabiegany i bylo tak az do zeszlego tygodnia. Problem z wylaczaniem pojawil sie jakos, jak mialem gosci, dzieciaki zainstalowaly sobie chyba gre metin 2... i jakos po tym problem znow nastal, ale to raczej zbieg okolicznosci. Komputer poprostu raz wylaczy sie, raz nie. Tak samo jest czasem-gdy uruchamiam komputer ponownie, wyskoczy blad, i musze zrobic restart. Tak jak bylo poprostu na samym poczatku przy zakupie. Moze ktos wie co tu jest grane, czytalem w internecie, ze moze to zasilacz, lub cos z systemem bios, albo karta graf, ale nie znam sie na tym i nie chce wyciagac pochopnych wnioskow. Drugi Problem to, ze ostatnio zainstalowalem sobie gre COD7 Po uruchomieniu gry (na poczatku jest film) i w tym filmie, nagle wyskakuje Blad i informuje mnie ze zostal zresatowany akceletor graficzny,bodajze ATI. zamykam okno, maksymilizuje gre, minuta,dwie i wyskakuje znow system awaryjny, podobne zdjecie jak wyzej i jest dodatkowo tak dziwny dziwek w glosnikach... Trzeba wtedy zresatowc komputer, bo onnej opcji nie ma. Prosze o pomoc, bo nie wiem co sie dzieje z komputerem, a wole to naprawic, niz ma pasc mi procesor czy dysk twardy i beda tego duze koszty. Pozdrawiam ps. Przy wylaczaniu komputera, gdy wyskoczy ten blad, i tam napisane jest wcisnij (cos tam) aby uruchomic itp, ale komputer na to nie reaguje. Jesli pokazac mam co jeszcze czasem wyskakuje przy wylaczeniu, prosze pisac. Komputer: XP SP3 AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2,81GHz, 2,00 GB RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...