esem Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 No niestety, zmiana baterii nie pomogła :D Sprawdziłem kalkulatorem, mój dokładnie 3 letni i 6 dni zasilacz ma jeszcze nadmiar mocy ok. 80W :wink2: Czyli muszę czekać aż coś się rypnie Sensowną zasiłkę na kilka dni trudno będzie mi pożyczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Jak ktoś ma problemy z unlockiem Phenoma II X2 na M3A770DE, to warto spróbować nowego BIOS-u 1.50 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) BIOS 1.5 i udany unlock Phenoma II x2 na Phenoma II x4 :) Ten sam proc, który na BIOSie 1.40 zunlockował się 1 raz. Biosu 1.40A nie próbowałem :-) EDYCJA Między restartami chodził dobrze, nawet na obniżonym napięciu. Jednak po wyłączeniu komputera i po ponownym włączeniu już się nie włączył :/ Konieczny był Clear Cmos. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A może w moim przypadku któreś ustawienie BIOS bruździ i stąd problem ze startem? Może ktoś by się podzielił bezbłędnymi ustawieniami BIOS dla mojej MoBo :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 BIOS 1.5 i udany unlock Phenoma II x2 na Phenoma II x4 :) Ten sam proc, który na BIOSie 1.40 zunlockował się 1 raz. Biosu 1.40A nie próbowałem :-) EDYCJA Między restartami chodził dobrze, nawet na obniżonym napięciu. Jednak po wyłączeniu komputera i po ponownym włączeniu już się nie włączył :/ Konieczny był Clear Cmos. mialem cos podobnego po przestoju. wymagalo wylaczenia zasilania (zasilacza) na chwile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) Między restartami chodził dobrze, nawet na obniżonym napięciu. Jednak po wyłączeniu komputera i po ponownym włączeniu już się nie włączył :/ Konieczny był Clear Cmos. A komp był stabilny na tych ustawieniach (tak z 2h OCCT)? Obadam, jak to u mnie wygląda. Możliwe, że jest jakiś babol w BIOS-ie. Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 mialem cos podobnego po przestoju. wymagalo wylaczenia zasilania (zasilacza) na chwileWyłączany. A komp był stabilny na tych ustawieniach (tak z 2h OCCT)?Akurat równo 2h OCCT, potem trochę pograłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Mam 8800GTS 512Mb i 890GX. Idzie w jakiś sposób wykorzystać w grach procesor graficzny na mobo, aby pomagała mocniejszej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Mam mały problem z CNQ na Asrocku M3A770DE W biosie CNQ na auto (dawałem też enabled), w Windows 7 ustawiłem niskie zarządzanie energią. Mimo tych operacji nie zbija mi mnożnika i napięcia pod windowsem... Czy trzeba cos jeszcze załączać lub instalować ? Zainstalowalem Inteligent Energy Saver, moze trzeba go dokonfigurować ? Procek na default, zarówno napięcia jak i szyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) http://phenommsrtweake.sourceforge.net/ Uzywam od dluzszego czasu i nie napotkalem trudnosci. Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez Czarnodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 dzięki za linka, niestety składam PC pod klienta, dobrze by było gdyby obeszło się bez dodatkowego oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Spróbuj wgrać inny bios, lub wgraj ponownie ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Meeron: Masz wszystko na def ustawione, ale ręcznie czy jest na auto, bo musi być na auto, aby cnq działało. Jeśli to nie to, to weź zresetuj bios, poustawiaj tylko botowanie i wyłacz post powitalny Asrock'a ( wszyscy kochamy te powitania ), jak dla mnie musi wtedy chodzić cnq, jak nie to jeszcze raz biosa wgrać i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 dzięki za rady! okazuje się, że od chwili odpalenia systemu musi minąć około minuta aby płyta zaczęła oszczędzać mimo, że system jest czysty i nic nie uruchamia się z jego startem zaobserwowałem to po upgrejdzie do najnowszego biosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Jaka jest szansa, że na AOD790GX uruchomię Phenoma II 545 bez wgrywania nowszego BIOSu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Bardzo duża, procesor niemal na pewno odpali, płyta go co najwyżej nie rozpozna jeżeli jest bardzo stary bios, w którym nie ma obsługi tego procesora. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Jaka jest szansa, że na AOD790GX uruchomię Phenoma II 545 bez wgrywania nowszego BIOSu? Jak na płycie jest bios 1.4 to spoko uruchomi bo sam na nim zaczynałem tylko procka wykryje jako Unknown AMD także potem updacik do 1.8 biosa i można się bawić w unlock 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Teraz, jak już mam sensowny zasilacz - to chętnie bym podkręcił procek. Dajcie jakiegoś linka albo podpowiedzcie ustawienia w BIOS. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 napisz do mnie na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Na portalu jest poradnik, całkiem niezły. Poczytaj a sporo się dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 wlansie przeczytalem ze moja plyta A770+ dostala wsparcie dla X6 w nowym biosie :D ASRock > Products > Motherboard > A770DE+ > Download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Próbował ktoś tych nowych biosów mających tylko dawać wsparcie nowym procą. Dają one coś o czym producent nie wspomniał? EDIT: Spróbowałem i wróciłem do 1.70. W sekcji Ramu zamiana układów timingów (z tego co pamiętam)oraz jaja z zapisanie ustawień OC, restart i ustwaienia CPU na defie są. Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam 1.80 od dnia premiery i pod względem oc i ACC jest tak samo, jak na poprzednim BIOS-ie. Nie sprawdzałem oc pamięci na najwyższym mnożniku - może tam wreszcie coś poprawiono? Doszło za to więcej ustawień do CPU Active Core Control no i zmieniono miejsce, w którym wyświetlane są aktualne wartości timingów. Teraz ta zakładka wygląda podobnie, jak w modelach z serii Extreme. Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 nowy bios do M3A770DE faktycznie czyni cuda... na starym nie mogłem uzyskać stabilności na 3 lub 4 jajkach zwiechy, resety, BSODY a tu proszę: cały dzień go męczyłem - stabilny jak skała aż trudno uwierzyć... najlepsze że w piątek kupiłem nową płytę (jedzie do mnie) właśnie żeby mieć stabilne x4.... ehhhhh :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 najlepsze że w piątek kupiłem nową płytę (jedzie do mnie) właśnie żeby mieć stabilne x4.... ehhhhh :mur: To pomęcz go jeszcze na tej swojej płycie żeby mieć 200% pewności że jest cacy, a zamówioną oddaj ( 10 dni ). Stracisz jedynie koszty wysyłek, a i tak lepiej niż kilkanaście procent sprzedając. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Napisz do sklepu, może jeszcze nie wysłali. A co kupiłeś? Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 procek jest stabilny vcore=1,45V nb=1,2V 3,5Ghz x4 (kilka godz. OCCT, 3dsmarki, giercowanie) co mnie naprawdę dziwi biorąc pod uwagę co się działo przed zmianą bios'a a kupiłem GA-MA790XT-UD4P od jednego forumowicza... no trudno, potestujemy, zobaczymy, która będzie stabilniejsza, którą zostawie... gigashit ma ciekawszy system chłodzenia, asrock grzeje się jak diabli, sekcja zasilania i NB gorące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 moglby ktos podac link do tego biosu 1.5? do asrock m3a70de? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 ftp://174.142.97.10/bios/AM3/M3A770DE(1.50)DOS.zip ftp://174.142.97.10/bios/AM3/M3A770DE(1.50)ROM.zip ftp://174.142.97.10/bios/AM3/M3A770DE(1.50)WIN.zip ogolnie wszystko jest na tym FTP ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...