Skocz do zawartości
luk1999

ASRock AMD 7xx/8xx - Wszystkie modele AM2+/AM3

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedno :

NIE napisali ze : Działa tylko z płytania takimi a takimi... wiec rżną w głupa. Wiec masz pełne prawo do zwrotu towaru niezgodnego z umową w której nie pisze jaki model płyty MUSI byc zastosowany.

Proc musi byc stabilny ( nawet bez OC tu zeczywiscie róznice w mobo mogą wyjsc ale 4 rdzeń musi chodzic na non O/C ! )

Nie masz żadnego prawa.

Gwarantem jest producent układu,a nie pan ze sklepu-on jest jedynie sprzedawcą i pośrednikiem miedzy producentem i kupującym (to jest układ 3 jajowy i AMD gwarantuje poprawne działanie TYLKO 3 rdzeni).

"Gwarancja" na 4 rdzeń jaką zapewnia pan ze śmiesznego sklepiku jest nieważna w myśl prawa,bo nie on jest gwarantem i nie on ustala warunki rzeczonej gwarancji-jego "gwarancją" można sobie d... podetrzeć.

Ci którzy kupili to cudo dali się zwyczajnie wydymać.

Przynajmniej z allegro zniknal,z tymi selektami.

A co zarobił na jeleniach to jego :D Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz żadnego prawa.

Gwarantem jest producent układu,a nie pan ze sklepu-on jest jedynie sprzedawcą i pośrednikiem miedzy producentem i kupującym (to jest układ 3 jajowy i AMD gwarantuje poprawne działanie TYLKO 3 rdzeni).

"Gwarancja" na 4 rdzeń jaką zapewnia pan ze śmiesznego sklepiku jest nieważna w myśl prawa,bo nie on jest gwarantem i nie on ustala warunki rzeczonej gwarancji-jego "gwarancją" można sobie d... podetrzeć.

Ci którzy kupili to cudo dali się zwyczajnie wydymać.

Coś chyba nie tak.

Gwarancję na produkt wystawia w tym przypadku "X" (sprzedawca) a nie producent.

Zagwarantowane były 4 rdzenie i tyle ma działać.

Jeśli sprzedał jako firma (Bachcomp) to odpowiada na podstawie "niezgodności towaru z umową"

Jeśli natomiast sprzedającym była osoba fizyczna (Bachus81) to działa rękojmia (K.C.)

Art. 556. § 1. Sprzedawca jest odpowiedzialny względem kupującego, jeżeli rzecz sprzedana ma wadę zmniejszającą jej wartość lub użyteczność ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub z przeznaczenia rzeczy, jeżeli rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu zapewnił kupującego, albo jeżeli rzecz została kupującemu wydana w stanie niezupełnym (rękojmia za wady fizyczne).

Edytowane przez suchyjastrzab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam problem jest taki... Otóż podczas grania 1h lub nawet po 5 min komputer po prostu się wyłącza i trzeba odłączyć zasilanie i podłączyć z powrotem. Sprzęt jak w syg tylko procek na 3510 1.485v wczesniej gralem na 3600Mhz i tego nie byłoa teraz obojetnie na czym się tak wysypuje:/

No nie wiem zasilacz nie wyrabia za duże temperatury?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeżeli nie chce przyznać się do błędu to mógłby skończyć to sprzedawać.

On nie przyzna się do błędu,bo go nie popełnił-to po prostu naciągacz.

A dlaczego ma skończyć sprzedawać coś na co ma jeleni?

Jedynie AMD mogłoby wyciągnąć wobec nich sankcje na drodze sądowej-o sprzedaż nieistniejącego modelu (Phenom X4720-taki model nie istnieje w ofercie AMD).

A jeśli ci co "to coś" kupili i na paragonie im stoi :D Phenom II X3 720 -to j.w.-czyli dali się wydymać.

Coś chyba nie tak.

Gwarancję na produkt wystawia w tym przypadku "X" (sprzedawca) a nie producent.

Zagwarantowane były 4 rdzenie i tyle ma działać.

Jeśli sprzedał jako firma (Bachcomp) to odpowiada na podstawie "niezgodności towaru z umową"

Jeśli natomiast sprzedającym była osoba fizyczna (Bachus81) to działa rękojmia (K.C.)

Art. 556. § 1. Sprzedawca jest odpowiedzialny względem kupującego, jeżeli rzecz sprzedana ma wadę zmniejszającą jej wartość lub użyteczność ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub z przeznaczenia rzeczy, jeżeli rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu zapewnił kupującego, albo jeżeli rzecz została kupującemu wydana w stanie niezupełnym (rękojmia za wady fizyczne).

Gwarancję na produkt owszem wystawia sprzedawca,ale jest to gwarancja producenta i warunki gwarancji (notabene OGRANICZONEJ) ustala producent czyli AMD i żaden pajac z Bachcompu nie ma prawa jej zmieniać,ingerować w nią i interpretować na swój sposób.

A "gwarancja" na 4-rdzeń jest ich wymysłem,nie ma żadnych zdolności prawnych i nie ma żadnych szans jej wyegzekwowania.

Jest tylko jedna opcja aby ich udupić-poszkodowany musiałby mieć paragon na nieistniejący model (w tym przypadku Phenom X4 720) i powiadomić o tym AMD które na drodze sądowej (MOŻE) dobrało by się im do d...-nie sądzę aby ci panowie byli na tyle głupi :D

Owszem jest rękojmia.

Ale w myśl nowelizacji ustawy "o szczególnych warunkach sprzedaży" (czyli już od jakiegoś dłuższego czasu) klient musi dokonać wyboru w momencie zakupu-czy zamierza korzystać z gwarancji,czy też wybiera rękojmię (już nie działa to w połączeniu-niestety lobby sprzedawców wywalczyło swoje) jako sposób rozpatrywania reklamacji.

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Do momentu podpisania gwarancji przez klienta nie ma możliwości sprawdzenia co wybrał, a zakładam że gwarancja nie została podpisana. Poza tym to: [...] jeżeli rzecz sprzedana ma wadę zmniejszającą jej wartość lub użyteczność ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub z przeznaczenia rzeczy, jeżeli rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu zapewnił kupującego [...] się chyba nie zmieniło.

Rozumiem, że zapewnienia były - jest paragon/faktura, oferta sklepu (częściowo nadal aktualna), mail`e, archiwum GG itp.

2. Sklep nie musi wystawiać gwarancji, ale jeśli to uczyni, to ona obowiązuje i g... mnie obchodzi gwarancja producenta - niech się z nią męczy sprzedający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarancję na produkt owszem wystawia sprzedawca,ale jest to gwarancja producenta i warunki gwarancji (notabene OGRANICZONEJ) ustala producent czyli AMD i żaden pajac z Bachcompu nie ma prawa jej zmieniać,ingerować w nią i interpretować na swój sposób.

A "gwarancja" na 4-rdzeń jest ich wymysłem,nie ma żadnych zdolności prawnych i nie ma żadnych szans jej wyegzekwowania.

Jest tylko jedna opcja aby ich udupić-poszkodowany musiałby mieć paragon na nieistniejący model (w tym przypadku Phenom X4 720) i powiadomić o tym AMD które na drodze sądowej (MOŻE) dobrało by się im do d...-nie sądzę aby ci panowie byli na tyle głupi :D

Ja również mam ten problem juz o nim wspominałem w innym temacie. Miodnyj na mojej fakturze jest napisane:

Nazwa produktu: Phenom II 710@4x

Czy o to ci chodziło?

Po drugie mozliwe ze dzis pojade do torunia zeby mi pokazali ze ich procesor działa na ich Biostarze. Jakies sugestie jakie argumenty przedstawic tam? Albo co kazac im zrobic zeby mi udowodnili to?

A to jeszcze moja faktura i gwarancja:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Co o tym myslicie?

Edytowane przez Siewas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym odblokowaniem to jedna wielka sciema. Taki ziomus, pracownik proline testowal dzis 4szt. PII X2 550BE, odblokowac sie odblokowaly wszystkie ale zadna sztuka nie chciala pracowac stabilnie. Testowane na dwoch pl.glownych z takim samym skutkiem.

Wszystkie procesroy były z serii 0919EPMW.

Edytowane przez mamelke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj tak: niech odblokują rdzeń, a następnie wyłączą komputer i wyjmą wtyczkę z gniazdka. Następnie niech odczekają przynajmniej 15 minut i spróbują go odpalić.

heh :O ale o co chodzi przeciez wlasnie wtedy bezproblemu te pseudo x4 sie odpalaja

myk jest w tym, ze po shutdownie BEZ wczesniejszego fizycznego odlaczenia zasilania komp nie bootuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis byłem u nich. Wygląda na to ze na ich biostarze wszystko wygląda ok. Odblokowali 4 rdzen i kilkakrotnie kazałem im wyłączyc i włączyc bez odłączania zasilania. Za kazdym razem komputer sie uruchamiał. Więc panowie ze sklepu wiedzą jednak o czym mówią, a nie tak jak im wszyscy zarzucali. Jednak nie są oszustami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo to powinni w opisie tego seletka napisac pogrubioną czcionką i zaznaczyc na czerwono ze testowano na Biostarze takim i takim i ze sie nie gwarantuje podobnych wynikow na innych plytach. Czy gdzies to jest zaznaczone?! NIE! Ani na stronie ani na tej pseudo karacie gwarancyjnej.

Edytowane przez mamelke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo to powinni w opisie tego seletka napisac pogrubioną czcionką i zaznaczyc na czerwono ze testowano na Biostarze takim i takim i ze sie nie gwarantuje podobnych wynikow na innych plytach. Czy gdzies to jest zaznaczone?! NIE! Ani na stronie ani na tej pseudo karacie gwarancyjnej.

A tu nie widać napisu 'WYMAGANE:' ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po krzyku, krzykacze... sprawa się wyjaśniła - na biostarze działa zawsze, a w dodatku na tej fakturze/rachunku jest napisane, co jest wymagane i nie pisze tam "asrock".

Bachcomp to nie oszuści i mieli rację, ale traktowanie klienta - to fakt - dramat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze sie tak wtrace, bo temat mnie zupelnie nie dotyczy ale sledze na biezaco, co to zmienia ze na karcie gwarancyjnej/fakturze/rachunku (jakkolwiek by to nie nazwac) jest napisane ze wymagana plyta biostar ...

Z pewnoscia sie nie znam, ale raczej powinno byc to w ich ofercie, bo pewnie wiekszosc ludzi kupuje te procesory przez internet a ten swistek z wymaganym biostarem widza dopiero jak otworza paczke, a wtedy jest juz za pozno jakby nie bylo.

to tak jakbym mieszkal nad morzem i ktos mi sprzedal skuter a jakby przyszla przesylka to okazaloby sie ze na gwarancji jest napisane ze super skuter gwarancja i wogole ale do poprawnego dzialania wymaga 20cm sniegu bo to skuter sniezny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjąłem wczoraj chłodzenie i sprawdziłem - 0912 DPMW. Będę próbował go kręcić na 3.7GHz.

a jak z orthosem z koligacja na x4?

Edytowane przez mamelke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az szkoda slow momentami jak czytam wasze logi z gg

na prawde nie wiem skad sie koles urwal :o

moze niech ktos wypozycjonuje w google ten watek na slowo bachcomp :P

Jest na 3 miejscu jak wpiszesz "bachcomp" ,może ktoś przeczyta zanim będzie robił zakupy u nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis byłem u nich. Wygląda na to ze na ich biostarze wszystko wygląda ok. Odblokowali 4 rdzen i kilkakrotnie kazałem im wyłączyc i włączyc bez odłączania zasilania. Za kazdym razem komputer sie uruchamiał. Więc panowie ze sklepu wiedzą jednak o czym mówią, a nie tak jak im wszyscy zarzucali. Jednak nie są oszustami.

Jakiego procesora użyli jak włączali na biostarze ? Pojechałeś tam z tym swoim i na tym Twoim procku sprawdzali czy wzięli coś ze sklepu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos z pokrzywdzonych spróbował oddać proca bo mu nie działa? Tak, normalnie ale nie odrazu z gębą że chcieli go <inne określenie kopulowania>, czyli poprostu że towar jest niezgodny z opisem. Nagonkę zrobiliście straszną, a jakoś i zauważyłem żeby ktoś próbował wymienić proca. Tylko wszyscy odrazu że oszuści i złodzieje...

P.S. Jednak poziom rozmowy sprzedawcy "żenuła"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś do nich pisał i koleś zaczął pisać, że jest sprawny, i że to wina płyty.

Później ja napisałem i dostałem taką odpowiedz na przywitanie.

jeśli jesteś taki mądry to dlaczego ci nie działa? biostar 790GX3 AM3+ też to ma ale odblokowanie 4-go rdzenia jest zablokowane

2009-06-01 16:48:43

piszesz bzdury

2009-06-01 16:48:49

aż żal to czytać

2009-06-01 16:49:11

posłuchałeś się osób które nie mają o tym pojęcia

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego procesora użyli jak włączali na biostarze ? Pojechałeś tam z tym swoim i na tym Twoim procku sprawdzali czy wzięli coś ze sklepu ?

Umawiałem sie juz wczesniej ze wpadne i jak przyjechałem kolega ze sklepu miał juz przygotowany zestaw do testowania za ladą. Tak pojechałem tam z moim procesorem który na Asrocku sie nie bootował za kazdym razem. Widzialem jak go wkłada i wykłada. U nich bootowało sie za kazdym razem (około 7-8 prób)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumujmy całe zamieszanie:

-Procki działają na Biostarze bez problemu jak mówił sprzedawca.

-Obsługa zachowuje się okropnie względem klientów.

-Na fakturze jest opisany sprzęt zalecany do tego procesora.

-Nie ma na aukcjach i na stronie sklepu informacji na jakiej płycie działa poprawnie ten procesor.

Tak więc winy można się doszukiwać w niedoinformowaniu potencjalnego klienta przez sklep (jeszcze przed zakupem), iż procesor działa najlepiej na Biostarze. Obługa wzorowa też nie jest, ale procek jednak na Biostarze działa i można go na nim odblokować. Dla mnie sprawa by była załatwiona gdyby na stronie Bachcomp pojawiła się informacja na temat płyty głównej z jaką najlepiej pracuje ten procesor.

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem do niego, że to powinno być na aukcji i na stronie, ale koleś nadal tylko "Biostar jest najlepszy"

Andrew

14:17:48

w aukcjach

14:17:50

na allegro

14:17:56

nic nei ma napsaien o biostar

14:18:01

tak samo u as na stronie

bachcomp

14:19:54

jest, sprzedaję biostary i jest tam napisane że są to najlepsze płyty łówne pod Phenoma II

14:20:02

i na stronie to jest i na allegro

14:20:08

są też testy tych płyt

14:20:40

wejdź na allegro lub na naszą stronę www.bachcomp.pl to będziesz miał

Andrew

14:20:50

poakz na allegro

bachcomp

14:20:52

to że idioci kupują asrocki to nie moja wina

14:20:54

Andrew

14:21:34

http://www.allegro.pl/item646285008_phenom...wany_rdzen.html

14:21:39

juz widze 1 aukcje

14:22:08

DO PROCESORA POLECAMY FORMOWE CHŁODZENIE, PASTĘ TERMOPRZEWODZĄCĄ, PLYTĘ GŁÓWNĄ , PAMIĘCI RAZ ZASILACZ

WSZYSTKIE PODZESPOŁY SĄ DOSTĘPNE W NASZYM SKLEPIE

14:22:13

nie ma nic o biostar

bachcomp

14:23:36

http://allegro.pl/item646297545_biostar_ta..._phenom_ii.html

14:23:42

ale ciężko znaleźć

14:23:44

o kurcze

14:23:50

ufff ale się naszukałem

14:24:04

bez mgr renomowanej uczelni nie można tego znaleźć

14:24:06

Andrew

14:24:14

PŁYTA TA POZWALA ZMODOWAĆ WYBRANE PROCESORY PHENOM X3 710/720 Z 3 NA 4 RDZENIE

14:24:23

nie jest napisaen ze inne nei pozwalaja

14:24:35

a poza tym to powinno byc napsaien w aukcji z porcem

14:24:40

procem

14:26:23

jak ktoś jest debilem to już nie moja sprawa, niech ma asrocka za 290 zł i się z nim buja, wydałby 100 zł więcej i miały bardzo dobrą płytę, 3 lata gwarancji i zero problemów

Andrew

14:26:50

nic nei piszesz o tym ze a innych plytach nei dziala

14:27:01

w aukcji z procesorem to owinno byc obowiazkowo

14:27:15

inaczej ejstes oszustem lub popelnaisz blad

bachcomp

14:27:25

jeśli płyta jest dobra to będzie sziałaś lecz biostar jest naj lub jedną z najlepszych

14:27:36

a ty jesteś .......

Andrew

14:27:44

i gdzie tutaj amsz ze na innych nei dziala?

bachcomp

14:27:48

idź i ciesz sie swoim asrockiem

Andrew

14:27:52

i to nei ejst w aukcji z procem

bachcomp

14:27:57

moze kiedyś ci się uruchomi

14:27:58

Andrew

14:28:01

to ty jestes oszustem

14:28:02

nie ja

bachcomp

14:28:06

komp normalnie

Andrew

14:28:09

sie urachamia

14:28:13

ael po odcieciu zasialnia

14:28:17

i 2 raz juz nie

bachcomp

14:28:45

a i jeszcze jedno pisz sobie z kolesiami co ci tego asrocka polecili a nie ze mną

14:29:01

moi klienci, którym ja doradzam nie mają problemów

Andrew

14:29:04

ty oszukujesz sprzedajac te proce

Np. Callesson nie ma problemu z x3@x4 na tej płycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi