ArtKTK Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Widzę że temat o Asrock-ach , ale ktoś powyżej chciał screena tudzież valida powyżej 3.8 GHz i nie musiało być stabilne :D Nad stabilnością 4 GHz jeszcze pracuję - na razie jest 3.8 GHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) a Asrock co na to? hehe. Dobra pl.glowna i tyle. I kolega ArtKTK na pewno nie ma trzeszczącego dzwieku (ala VIA!) problmu z bootem, nie musi traktowac resetem kompa po właczeniu, nie zawiesza sie AOD. I co tam jeszcze bylo?! zapomnialem EDIT: I stabilne 3,8Ghz. A jak ktos zrobil na asrocku 3,75Ghz to juz cale forum go zna bo to juz jest Ktoś! Edytowane 21 Czerwca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Asrock nie wie, bo kolega nie ma go w domu. A takie porównanie było by najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Niestety opisywanych tutaj modeli Asrocka nie widziałem w Anglii - a szczerze mówiąc , czytając forum miałem ochotę łyknąć i potestować , tym bardziej , że ceny są bardzo przyzwoite - jedyne co można było dostać bez problemów to Asrocki na nforcach , a to już nie to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 No jakbyś porównał tego GB na przykład z M3A780GXH to było by miodzio, bo w necie ciiiszaa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Jutro dam porównanie OC Windsora na A780FullHD (mATX) i A780GXH, ciekawe czy coś więcej go podgonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 I kolega ArtKTK na pewno nie ma trzeszczącego dzwieku (ala VIA!) Ty chyba nie słyszałeś co potrafi VIA. Wszelkie Realteki nie mogą nawet koło niej stanąć. Ja porównanie miałem. ALC885, ALC888, ALC889, VT1708B, VT1708S. Ta ostatnia jest właśnie na ASRocku i jest zdecydowanie najlepsza, choć między tą z końcówką B wielkiej róznicy nie ma, powiedziałbym, że jest raczej malutka ale da się ją usłyszeć na dobrych głośnikach i z plikiem dobrej jakości. I żeby nie było, wszystkie te dźwiekówki sprawdzane na dokładnie takich asmych głośnikach, tak się akurat złozyło, że masa znajomych je ma xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) Prawda. "Dobre" Realteki w rodzaju ALC888 czy 890 to shit w porównaniu do VT1708S. Szkoda, że w M3A780GXH/128M siedzi ALC888. Edytowane 21 Czerwca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Takie 2 szybkie pytanka: 1. Czy warto zamiast A780GXH/128M brać coś na mATX - różnica w cenie 280 vs 225 w przypadku A780GM-LE i 260 w przypadku A780GMX/128M? Mnie przekonuje w przypadku pierwszej odległość najniższego portu pci od pci-ex bo kartę wifi tam włożę ale w sumie nie wiem czy warto za to dopłacać..jak jest z dźwiękiem? ogólnie różnica w cenie mała więc chyba płyta pełnowymiarowa będzie najlepszym wyborem.. 2. Jak wygląda sprawa teperatur przy OC i HTT rzędu 300?chodzi o NB - mam thermalrighta HR-05 - pewnie będzie pasował ale nie wiem cz jest sens ingerować.. Płyta będzie pracować w zestawie z sig'u - o ile zwrócą mi kaskę za GB.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Jak do Phenoma to możesz oszczędzić, bez tego wiele funkcjonalności na mATX jest wyłączonych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) nie zawiesza sie AOD.to było na Gigabyte. EDIT: I stabilne 3,8Ghz. A jak ktos zrobil na asrocku 3,75Ghz to juz cale forum go zna bo to juz jest Ktoś! x2 lepiej się kręci niż x3 tym bardziej, że tam był x3@x4. Edytowane 22 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Wiedzialem :) podkrecil o 700Mhz, odblokował 2rdzenie i jeszcze źle. hehe. No na asrocku zrobil by to samo bez problemu. Opuszczam ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Stabilne 3.8GHz jest na 2 rdzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 aha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ok, doszła A780GXH. Bez podnoszenia napięcia wyniki identyczne jak na A780FullHD, po zrobieniu 1.45v na procu podgonilem go na 3,26GHz, co dało 150 CPU Score więcej w 3DMark 06. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 U was też nie działa CnQ po jakimkolwiek OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 CnQ po OC dziala na wiekszoci plyt MSI i na niektorych plytach Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na Asusie M3A78 właśnie działało i się teraz zdziwiłem trochę.... Spróbuje z nowszym biosem bo mam 1.10 a nie miałem czasu zaktualizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Najczęściej jest tak że po zmianie mnożnika CPU, CnQ nie działa. http://www.legitreviews.com/article/993/6/ Nie ma 4ghz na Asrocku... jest 4.4ghz. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 CnQ po OC dziala na wiekszoci plyt MSI i na niektorych plytach Asusa.Dobrze że mnie uświadomiłeś, mam x3 na MSI z o/c i CnQ. Chciałem zmienic na Asrocka w celu modu na x4, ale to mnie dość znacznie zniechęciło. :/ A czy kotś sie orientuje czy na biostarku dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Dobrze że mnie uświadomiłeś, mam x3 na MSI z o/c i CnQ. Chciałem zmienic na Asrocka w celu modu na x4, ale to mnie dość znacznie zniechęciło. :/ A czy kotś sie orientuje czy na biostarku dziala Głupi:) nie bierz asrocka by wykonac mod na X4. Na pewno by ci poszlo bez zadnych problemow. Wg moich notatek, wiekszosc poszla na X4 na Gigabytea plytach. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Tabela pod koniec 940@3.8GHz na asrock. Nie wszyscy mają problem z x3@x4 na asrock. Wg moich notatek, jesteś fanboyem Gigabyte. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 giguś za drogi prędzej biostar, a czy na nim działa CnQ ?? przy zmianie mnożnika ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 CnQ po zmianie mnożnika? Pierwsze słyszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Ani na Biostarze TA790GX ani na ASRockach nie działa C'n'Q po zmianie mnożnika. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Wielkie dzięki, więc zostaje przy MSI, jednak CnQ fajne jest cicho i oszczędnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil90 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Na Asrocku, Biostarze i Gigabyte nie trzeba się martwić nie działającym CnQ po o/c, można skorzystać z programu K10 Stat. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez Emil90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Można aktualizowac bios spod windowsa czy lepiej nie ryzykowac a780gxh? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Jeśli to kogoś interesuje, to A780GXH/128M ma dostać w nowym BIOS-ie obsługę Instant Flash (możliwość flashowania BIOS-u z poziomu Setupu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Będzie nowszy bios niż 1.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...