suslik Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Podłączyłeś 4Pin czy EPS 8pin? Btw, pci, mam jakis kabel do a4techa, napisz gg 1936189 bo masz pelna skrzynke. Edytowane 2 Lipca 2009 przez suslik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Podłączałem 4 i 8pin, zasilacz to BQ DP, innych pamięci niestety nie mam. Edytowane 2 Lipca 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Wsadź tylko 2x2GB w sloty po prawej. Jak nie wstanie to pożysz od kogoś chociażby 512mb żeby sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Taka ciekawostka: Dziś grzebałem w komputrze czego skutkiem było wodowanie nb w mojej AOD przy okazji pstrykłem fotkę rdzenia. Jaki on jest malutki :razz: tylko to cuś kupo-podobne co na niego jest nałożone za nic niechciało zejść. Na fotce jest strasznie upaćkany a walczyłem z nim ze 20 minut <_< . Tylko niewiem jakie są efekty bo nieznam żadnego programu do monitorowania tempertaur tego cudeńka. Podzieli się ktoś? Edytowane 2 Lipca 2009 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Wsadzałem pamięci chyba we wszystkich możliwych konfiguracjach :/, nie mam niestety możliwości pożyczyć :/ Ciekawe czy to mobo jest walnięte,czy jest sprawna ale bios coś źle chce zainicjować ;/ Może jest ktoś z poznania chętny do pomocy ?? A jak to teraz ewentualnie z gwarą ?? muszę czekać 2tyg. ?? płyta kupiona wczoraj osobiście w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zapytaj czy sprawdzą ją na miejscu, na ich częściach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) Z tego co wywnioskowałem to chyba niestety nie, tylko chcą ja wysłać do asusa :/ na ekspertyzę czy jest uszkodzona. I tu się zastanawiam, jeśli np ACC jest domyślnie włączone a mój procek ma uszkodzony rdzeń i dlatego nie chce wstać... , albo nielubi moich ramków :/ Edytowane 3 Lipca 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Jeśli wyczyściłeś CMOS, to ACC nie może być włączone. Mimo wszystko pożyczyłbym od kogoś pcspeakera... bo tak to jest zgadywanka czy płyta trup czy nie lubi się z pamięciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) A nawet jeśli sie nielubi, to mam teraz pamięci wymieniać :/ prędzej tą mobo wymienię :] A można jakiś połączyć pcspeakera pod głośniki ?? :] Edytowane 3 Lipca 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Leć do obojętnie jakiego sklepu na pewno jakiegoś speakera ci dadzą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Idź do sklepu, nie do tego co kupileś płytę, daj im 10zł i niech sprawdzą na własnym ramie i speakerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Załóżmy że powiedzą że działa i u nich bootoje i co dalej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Wysyłasz RAM na gwarancję. Dla pewności możesz go sprawdzić na innej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) Na ram nie mam gwary :) i na tym chyba zakończymy. Ewentualnie jakby był ktoś z poznania z programatorem bios :) Może aktualizacja pomoże Edytowane 3 Lipca 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 A jak to teraz ewentualnie z gwarą ?? muszę czekać 2tyg. ?? płyta kupiona wczoraj osobiście w sklepie.No bez żartów. Powinni Ci od ręki wymienić. Przecież nie raz sprzedawca nawet mówi aby sprawdzić sprzęt. W którym sklepie ją kupowałeś? Na ram nie mam gwary :) i na tym chyba zakończymy. Ewentualnie jakby był ktoś z poznania z programatorem bios :) Może aktualizacja pomożeTe płyty trochę częściej niż inne zdarzają się padnięte od nowości, więc nie ma co kombinować. Jednak zanim pójdziesz ją oddać skorzystaj z rady kolegi suslik i poproś komis o sprawdzenie (cena 10-20zł). Hmm, napisz jednak jaki to sklep, bo trochę niedorzeczne jest, abyś musiał płacić za diagnozę potencjalnie zepsutej plyty, którą sprzedał Ci sklep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Sklep to noteo.pl, gadałem ze sprzedawcą i mówi że musi wysłać na serwis, co potwa około 1tyg. Zastanawiam się nad rękojmią. Płyta miała być sprawna a nie jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) Nawet nie wiedziałem, że taki sklep istnieje :lol: To już jest rzeczywiście utrudnianie życia klientowi do potęgi i kompletny brak dobrej woli. Spróbuj negocjować, albo coś... Sprzedał Ci zepsuty towar, więc Ty domagasz się wymiany/zamiany/zwrotu kasy. Edytowane 3 Lipca 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 1. Powinni oddac kase. Napisz na papierze ze odstepujesz od umowy kupna sprzedazy itp itd. Kupywales osobiscie w sklepie czy przez neta? 2. Ty naprawde chcesz podlaczyc "speaker" pod glosniki? :) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 1. kupowałem osobiście w sklepie, wiec mogę napisać że odstępuje ?? 2. Nie chcę ale zastanawiam się czy jest możliwość :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 teoretycznie mozna :) jesli glosniki mają swoj wzmacniacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Takie szybkie pyt - a780gxh do zestawu w sigu - ma wtyczkę 8 pin a mój zasilacz nie- czy konieczna przejściówka?dają w zestawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Żadne przejściówki nie są potrzebne. Wszystko na ten temat jest opisane w instrukcji na stronie 33. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Aok, a zcy w przypadku mojego procka jest sens dawać 8 pin? poprawi to OC/stabilność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) AsRock poszedł na gwarę, czas do 2tyg. :/ Już chyba nic nie kupie w tym sklepie, i z odbiorem osobistym. Jakby tego było mało jak sie okaże sprawna zapłacić będę musiał. Edytowane 7 Lipca 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Sprawdzał to ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) sciema. safe mode z bugiem. 6200Mhz przy mnozniku x31 przy 1,4V ? Sory ale wybacz Edytowane 7 Lipca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) sciema. safe mode z bugiem. 6200Mhz przy mnozniku x31 przy 1,4V ? Sory ale wybaczTam jest pokazane, że mnożnik jest odblokowany, a nie że wstał na 1.4V. Edytowane 7 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Tam jest pokazane, że mnożnik jest odblokowany, a nie że wstał na 1.4V. Zalatuje mi tu Fakem Edytowane 7 Lipca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Czyli ze im sie mnożnik udało odblokować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Jest pokazane, że max mnożnik to 31.5, a proc jest aktualnie na 3GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...