Gość memel Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Jest pokazane, że max mnożnik to 31.5, a proc jest aktualnie na 3GHz. faktycznie. Sorki ale mam ostrego kaca, dwoi mi sie w oczach jeszcze. Ale to i tak fake. PII 710 mają laserowo zablokowany mnoznik albo procek jest w wersji inżynieryjnej. Edytowane 7 Lipca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Może ich fizyczne blokowanie da sie obejść programowo, ciekawe czy wystarczy coś pod czapką pomalować żeby mnożnik odblokować :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 tam nie ma co malowac ;) Zapraszam tutaj.. ostatni post http://forums.anandtech.com/messageview.as...hreadid=2315704 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Nie wiem co to wnosi do malowania ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Nie wiem co to wnosi do malowania ?? o matko boska. przetlumaczyc ci na polski? Zapomnij o malowaniu a link odnosi sie do postu gdzie ten magiczny unlocking nie dziala Edytowane 7 Lipca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Ale nigdzie nie pisze że fizyczna ingerenci nie pomoże:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 On pisał o AOD790GX/128M, a mnożnik został niby odblokowany na A790GXH/128M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Ale nigdzie nie pisze że fizyczna ingerenci nie pomoże:]Tam nie ma gdzie fizyczne ingerować, to nie s.A gdzie po malowaniu można było odblokować mnożnik czy cache. Jak nie wierzysz to poszukaj fotem procków chocby pod s939 bez czapy, a zobaczysz, że oprócz rdzenia nic tam nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Na A780GXH probuje regulowac predkosc wentylatorow obudowy za pomoca SpeedFana, ale bez skutku. Komus sie udalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Można regulować tylko wentyle z PWM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm31 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 witam posiadam płyte a780gxh ale mam problem wszystko podłaczyłem zasilanie do płyty 20pin + 4pin i 4pin wszystkie kabelki z obudowy do komputera, ale komp nie startuje wszystkie wiatraki chadzą a komp nie startuje czarny ekran na monitorze i nic nie wydobywa sie z spekera ?? co to moze byc z góry thx Asrock 780gxh phenom 720 ocz 2x2gb 1066 ocz 500w his 4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Zobacz poza obudową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Odłącz kabelki z obudowy, wszystkie, nawet power i reset. Uruchom kompa śrubokrętem czy czymś innym metalowym i zobacz czy odpali. Często jest tak, że np źle podłączone USB powoduje takie akcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 witam posiadam płyte a780gxh ale mam problem wszystko podłaczyłem zasilanie do płyty 20pin + 4pin i 4pin wszystkie kabelki z obudowy do komputera, ale komp nie startuje wszystkie wiatraki chadzą a komp nie startuje czarny ekran na monitorze i nic nie wydobywa sie z spekera ?? co to moze byc z góry thx Asrock 780gxh phenom 720 ocz 2x2gb 1066 ocz 500w his 4850 Podłącz tylko 20 pin i 4 pin i powinna ruszyć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm31 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 nic nie pomaga, wyjąłem płyte z obudowy podpiąłem tylko prock i nic zadnego pykniecia wiatrak chodzi i nic wiecej, z zasilaniem tez kombinowałem, no cóż w ponniedziałek bede ja serwisowac, i zobaczymy co jest z nia nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Pokombinuj jeszcze z pamięciami, włóż tylko jedną, powkładaj je w inne sloty, wyjmij baterię na kilka minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Raport z pola boju PII 550 BE @X4: Integra na 900MHz + fan Temp procesora: chlodzenie BOX@1,25V w stresie 51C (2x120mm w obudowie) Edytowane 10 Lipca 2009 przez Pagode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Czym chłodzisz? Masz problem z bootowaniem? Edytowane 10 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm31 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Pokombinuj jeszcze z pamięciami, włóż tylko jedną, powkładaj je w inne sloty, wyjmij baterię na kilka minut. nic nie pomaga, jak wyjmę pamięci żadnego odgłosu w spekerze http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1358854.html tu gosc miał podobny problem (raczej jego kumpel) pytałes sie go na gg i pomogął zmiana biosu w serwisie przez programator, ale nie wie czy wczesniej speaker sie odzywał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Czym chłodzisz? Masz problem z bootowaniem? Brak problemow z bootowaniem. Chlodzenie BOX (1,3k rpm)wspomagane obudowa CM ELITE 334 - 120mm z przodu(1,3k RPM) i 120mm z tylu obudowy(1,3k RPM CoolerMaster boxowy dostarczany z obudowa). Idle 44C. Wszystko na napieciu procesora 1,25V, sprobuje jeszcze go obnizyc:) @down Najblizsze zakupy to Corsair 400W i 9600GSO:) Edytowane 10 Lipca 2009 przez Pagode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Lepiej pomyśl o zmianie zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm31 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 widze ze user pci ma identyczny problem ze startem 780gxh ;/ http://forum.purepc.pl/Socket-754-939-940-...html&st=570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Mam problem że mogę kręcić tylko na div 800, na 667 nawet nie wstaje, a na innych bardzo słabo :/ Macie jakieś pomysły ?? mam 4x 2gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Na 400 pewnie też wstaje...? Spróbuj na 2x2gb, w ogóle po co Ci 8gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 A jak wygląda sytuacja z oc na 2x2 GB? Generalnie spróbuj timingów: tCL, tRCD, tRP = 5T tRAS = 17 - 18T tRC = 24 - 26T tRRD = 5T tWR = 3T tWTR = 6T CR = 2T Addr/Cmd Fine Delay = Disabled lub 1-3 CS/ODT Fine Delay = Disabled lub 1-3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Niestety nic nie pomaga, co z tego że się uruchamia na 400, jak i tak mizerne taktowanie. Poza tym na żadnych ustawieniach nie mogę Windowsa zainstalować :/ Bluscreen i koniec:/. A na już uruchomionym wszystko działa stabilnie. a na 2x2 jeszcze nie prubowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinx26 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 witam , mam problem z moim asrockiem a780gxh/128 , otóż gdy wymieniałem częsci ze starych ( intel socket 775) zostawiłem sobie dysk ale go nie sformatowałem , windows nie wstaje , pisze do was teraz z awaryjnego ale nie o to chodzi gdy chce przeinstalować windowsa , to wrzucam płytke , resetuje , ale nie chce się bootować ... w biosie mam ustawione żeby bootowąło z dvd ale dalej nic ... nie mam pojęcia co zrobić ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) Oprócz tamtego problemu z tragicznym o/c pamięci na innych div niż 800, i niemożności zainstalowania visty od nowa:/. mam taki problem że łączyłem ACC, X3 @x4 system widzi go jako x4 ale w wydajności pokazuje 3 rdzenie, cpu-z widzi go jako x4 ale ilość rdzeni pokazuje jako 3 :( Poza tym przydała by się opicja TRFC moje pamięci najlepiej działają na wysokim 3xx Edytowane 15 Lipca 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Najnowszy bios masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) Tak njnowszy, co do instalacji spotkałem wypowiedz gościa (miał bardzo podobnego) bluscreena do mnie. Problemem okazało się że płytka nielubi się z jego dyskiem, po wymianie dysku wszystko chodziło cacy dysk Segate 160gb Na końcu bluscreena jest napis tcpip ..... Po wielkich bojach zainstalowałem system, ale mam taki problem: Bład przy karcie graficznej menadzeże urządzeń, instaluje stery ale błąd widnieje dalej. Niezależnie czy używam karty zintegrowanej czy integry. Identyczny błąd mam z sieciówką, ale zależnie od sterowników mam błąd 39 albo 10 W trybie awaryjnym sterowniki instalują sie poprawnie Edytowane 16 Lipca 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...