Calidus Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Witam odrazy przejdę do sedna sprawy wczoraj w nocy postanowiłem staruszka trochę podładować poczytałem pare forum no i udało sie nawet lepiej niż myślałem poleciłem na 3.1 wszystko ok , szybki test stabilizacji systemu ORTHOSem po 6 minutach ORTHOS znalazł błąd , ok nowe szukanie informacji co teraz ok podbicie napięcia pomogło 17 minut ORTHOSem 0 błedów ( jutro bede puszcze test na 8 godzin ) Podczas pracy ORTHOSa śledziłem temperatury i troszkę mnie to zaniepokoiło , kiedyś procesor strasznie się grzał ( przed OC ) wymieniłem w nim chłodzenie na Coolmaster tx3 , w końcu byłem zadowolony z temperatur , ale teraz po OC 75stopni czy jest to normalne ? Dane: Procek AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ FSB 240.0 MHz (oryginalny: 200 MHz) Mnożnik procesora 13x Płyty główna Gigabyte GA-MA78GM-S2H Ram OCZ Platinium 2x1 DDR2-800 na timingach 5-5-5-15 Skrin z OC : ~~ zrobiłem test na godzinę wynik 0 błędów max temp 75 Edytowane 24 Stycznia 2011 przez Calidus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Marnie... myśle, że będzie więcej... u mnie Windsor 4600+ z 2400MHz na tyle ile w podpisie jest sobie ładnie lata... Goń go więcej, bo na pewno da radę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calidus Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 No też mysle ze pójdzie na więcej ale te temperatury mnie niepokoją . 75 w stresie , 50 w normalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Twój proc ma krzywą czapę/walnięty czujnik lub źle pastę nałożyłeś. 50/75 to za dużo. Testuj na prio 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...