ArkVs Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Mam problem z myszką USB, mianowicie A4Tech X-760H. Problem polega na tym ze myszka nie reaguje na jakiekolwiek ruchy. Kursor nie chce sie ruszac. Wszystkie przyciski dzialaja, sprawdzalem w programie Anti Vibrate Oscar Editor. Podlaczalem mysz do innego komputera i tam dziala bez zarzutów, komputer sam sobie znajduje sterowniki na drugim komputerze (winXP), a na moim (win7) nie chce znaleźć. Menadżer urządzeń wykrywa mysz jako urządzenie "Mysz zgodna z HID" ale z wykrzyknikiem: System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39) Próbowałem przeinstalować Sterowniki, jednak nic to nie daje. Sprawdzałem - mam wszystkie sterowniki w folderze drivers (chyba ze sie pomylilem z ich iloscią). Proszę o pomoc, mysz jest mi niezbędna w korzystaniu z komputera (chyba każdy wie :)). Sprawdzałem jeszcze myszkę PS/2 czy jakos tak, tez nie chce działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Nagraj sobie np. ubuntu na cd, uruchom wersje livecd, jezeli tam mysz bedzie dzialac to masz jakis problem z systemem. W trybie awaryjnym tez nie dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkVs Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Na awaryjnym tez nie dziala. Moglbys dokladniej wytlumaczyc jak zrobic ten livecd? Sciagam ubuntu, mecze sie z tym 3 dni, wiec sprobowac nie zaszkodzi. Edytowane 25 Stycznia 2011 przez ArkVs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkVs Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Na Ubuntu działa. Czyli muszę zainstalować od nowa Windowsa? Czy jest może jakiś inny sposób na rozwiązanie tego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Uruchom: sfc /scannow Sciagnij aktualizacje z Windows Update. Usun w menadzerze urzadzen kontrolery USB i zrob reset. W ostatecznosci uzyj przywracania systemu o ile masz jakis punkt z czasu kiedy dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkVs Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Uruchom: sfc /scannow Uruchomiłem to na LiveCD i wyszło takie coś: ubuntu@ubuntu:~$ sfc /scannowTraceback (most recent call last): File "/usr/bin/sfc", line 9, in <module> import sfc as sfc File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/sfc/__init__.py", line 15, in <module> from sfc.common import version File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/sfc/common/__init__.py", line 6, in <module> from sfc.common.paths import get_abs_ufc_h_path File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/sfc/common/paths.py", line 4, in <module> import instantImportError: No module named instant Coś chyba nie działa :( W ostatecznosci uzyj przywracania systemu o ile masz jakis punkt z czasu kiedy dzialalo. Już robiłem, punkt przywracania był na dzień przed powstaniem problemu. Sciagnij aktualizacje z Windows Update. Ściągałem, nie pomaga. Usun w menadzerze urzadzen kontrolery USB i zrob reset. Wszystkie kontrolery USB i tą myszkę rozpoznaną jko "Mysz zgdodna z HID"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 sfc /scannow masz uruchomic pod windows, a nie pod ubuntu ;) Tak, wszystkie. Po resecie same zainstaluja sie ponownie. Nie zaszkodzi tez jak zainstalujesz sterowniki do chipsetu plyty glownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkVs Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Uruchomilem ten sfc /scannow, lecz nic sie z tego nie dowiedziałem, ponieważ zaraz po zakonczeniu skanowania okienko znikło. Zaraz się wezmę za te kontrolery, także będę edytował posta. Które mam usuwać? Edytowane 26 Stycznia 2011 przez ArkVs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Wszystkie. Pamietaj tez o zainstalowaniu sterownikow do chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkVs Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Nie jestem pewien czy dobry sterownik zainstalowałem, ale nadal nie działa. Moja płytat to ASRock A790GXH/128M. Wszedłem na strone producenta i sciagnalem sterownik "All-in-one", gdyż żaden inny nie pasował mi do chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Warto sprawdzic czy w rejestrze nie ma wpisow UpperFilter lub LowerFilter. Uruchom regedit z prawami administratora, przejdz do HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000} i usun tam UpperFilter oraz LowerFilter. Po ponownym uruchomieniu sprawdz czy juz dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkVs Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Sprawdziłem, nie ma ich tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 W takim razie mi sie skonczyly pomysly. Mozesz probowac naprawic system z plyty instalacyjnej lub normalnie przeinstalowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArkVs Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Zaszły pewne okoliczności i musiałem zainstalować od nowa system. Myszka działa. Dziękuję za pomoc. Edytowane 28 Stycznia 2011 przez ArkVs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...