nnn2007 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Kto jest producentem socketu płyty głównej ASUS P8P67 DELUXE ? Foxconn czy Lotes? p.s. jakie wrażenia z jej testowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Lotes. http://static.medialook.ro/photos/2011/01/pr_asus_p8p67_motherboard.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 thnx mate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Nie do końca prawda. U mnie jest Foxconn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Do testow dostales, czy to normalnie sklepowa wersja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ze sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 a jakie wrażenia ? miałeś z nią jakiekolwiek kłopoty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 W sumie u mnie ladnie latala, ale po zmianie ustawien pamieci na 1600MHz (czy to recznie czy przez profil XMS) + sztywne ustawienie napiecia powoduje ze musze zaklepywac po kazdym wylaczeniu kompa ustawienia na nowo (po restarcie tego nie ma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Nie do końca podoba za bardzo mi się Asus. Napięcia na CPU mają spore wahania (teraz siedzę na Gigaklocu i w sumie też nie są stabilne, ale są bardziej płaskie niż na Asusie), RAID nie wykrywa mi jednego z dysków po podpięciu pod kontroler SATA6 (X25-M), proc trochę słabiej chodzi niż na Gigabyte. Poza tym EFI nie przypadło mi do gustu. Za to wydaje mi się, że Dlx prowadzi lepiej pamięci niż UD5. W weekend wmontuję Asusa ją jeszcze raz w budę i podejmę decyzje czy zostać na GB czy na Asusie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PQP Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem obeznany do końca w niektórych sprawach związanych z komputerem, stąd moje dzisiejsze pytanie. Po konsultacji na forum, kupiłem płytę główną (między innymi) Asus P8P67. Moje pytanie dotyczy samego podłączenia urządzeń sata i poprawnej konfiguracji w biosie. Mianowicie dostępne są takie opcje: IDE MODE AHCI RAID DISABLED Jeśli ktoś mógłby mi to jakoś opisać i podpowiedzieć co ustawić i do którego portu sata podłączyć było by wspaniale. Włączeniu komputera pojawia mi się komunikat że nie wygrywa dysku, jednak system startuje normalnie, wszystko działa ale chciałbym zrobić wszystko jak należy i co nieco się dowiedzieć od obeznanych forumowiczów. Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym! Na płycie dostępne są różne kolory portów sata i nie do końca się orientuje co i jak. link do zdjęcia, co prawda nie mam pro ale porty sata są identyczne... http://www.connexxionit.com/wp-content/uploads/2010/11/P8P67_PRO-featuring-the-ASUS-exclusive-technology-Dual-Intelligent-Processors-2_.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Standardowy tryb pracy to IDE MODE. (najstarszy, najwolniejszy i najbardziej kompatybilny) Jeżeli masz nowe dyski twarde z obsługą NCQ itd. to ustaw tryb AHCI. Trybu RAID używasz tylko jak chcesz utworzyć macierz dyskową z 2 i więcej dysków. W zasadzie powinieneś używać AHCI. Porty SATA na płycie mają różne kolory ponieważ płyta ma wbudowanych kilka kontrolerów. Najlepiej podłączyć do kontrolera intela. Opis który kolor jest przypisany do którego kontrolera masz w instrukcji. EDIT: Ten screen, który zapodałeś pokazuje, że nie wykrywa Ci dysku na kontrolerze MARVEL. Prawdopodobnie podpiąłeś dysk do innego kontrolera (inny kolor złącza) Edytowane 29 Stycznia 2011 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PQP Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Rozumiem, widzę że masz podobną płytę do mojej, mógłbyś mi podpowiedzieć który kolor do czego powinien być (porty sata) Mam instrukcję oczywiście ale tu jakoś zagmatwane wszystko - bynajmniej dla mnie... Są jeszcze 2 rodzaje kabli 3Gb i 6Gb na starym komputerze miałem tylko 1 rodzaj.. Edytowane 29 Stycznia 2011 przez PQP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 dyski narazie nie sa w stanie wykorzystac pelni mozliwosci 3gb, takze 6 mozna sobie darowac ;) podlacz do jasnoniebieskich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Jak w Asus P8P67 Deluxe podkręcić tryb nie-turbo mnożnikiem w 2600K? EFI umożliwia mi tylko wstukanie 34x, a dopiero w trybie turbo większą liczbę x-ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 kolejny na ekranie post chce widziec 5000 mhz? :lol: te procki sie kreci zwiekszajac turbo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Ja na Extreme4 mam podczas post maksymalną częstotliwość wyświetloną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 ciekawe :) na asusach 2500k ma 3300, niezaleznie od turbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) radiergummi : gratki 4U za wykręcenie proca do 4.5GHz na stockowym Vcorze. Ja mam poustawiane wszystko na AUTO oprócz mnożników oraz profilu XMP w pamięciach i za .uja nie mogę osiągnąć takiego wyniku jak Ty. P.S. Pytanko do użytkowników Deluxe: jaki macie napis "REV. 1.XX" na PCB? Edytowane 29 Stycznia 2011 przez nnn2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Bo proca trzeba mieć dobrego żeby jechać na stock. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Owszem, to zasadnicza sprawa. Jednak czasami okazuje się, że ktoś pozostawia stockowy VCore ale zmienia sobie jakieś inne ustawienia (np. napięcia inne niże VCore) i potem się chwali (nie twierdze, że to akurat nasz Kolega z forum). P.S. Puszczam testy 2600K LinXem na 8-threds, a widzę na forum, że screeny są z 4-threds. Czy coś źle robię? Edytowane 29 Stycznia 2011 przez nnn2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Sandy Bridge - pierwsze benche - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 51 tu masz linka do postu z moimi ustawieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Ja mam poustawiane wszystko na AUTO oprócz mnożników oraz profilu XMP w pamięciach i za .uja nie mogę osiągnąć takiego wyniku jak Ty. Na auto tez zmienia vcore przy ustawieniu wiekszego mnoznika. Ogarnij w cpu z ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 tak, wiem, ale chyba zakres tych napięć mieści się w zakresie stock VCore ? radiergummi, THNX... zapowiada się dobrze... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) 1.5v sie nie miesci w zakresie stock ;) a tego typu napiecia dla wyzszych mnoznikow potrafi ustawic auto ;) na ramach defaultowo smigajacych na 1.5v ustawia np 1.66v Edytowane 29 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Auto nigdy dobrze nie dzialalo ;) Na P45 pamietam moje mobo Asusa (nie pamietam ktore juz) ustawialo 1.6V dla cepa po OC :D Jedynie na defaulcie to jakos jeszcze dziala... Edytowane 30 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 A mi DLX zaczyna jakies swirki odwalac :blink: Dzisiaj np cos sie zepsulo w EFI i myszka ciagle ucieka mi w prawy dolny rog i nic nie da sie zrobic. W Windowsie myszka juz lata jak nalezy, wiec to nie jej wina. Widze ze czeka mnie kolejne flashowanie <_< 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 mi na pro od poczatku nie dziala ;p tylko w glowym meni jest okej, w dalszych jakikolwiek ruch dziala jak klawisz esc... ale szczerze mowiac to mi to lotto ;) zmien na usb 3.0 poki co, powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 mi na pro od poczatku nie dziala ;p tylko w glowym meni jest okej, w dalszych jakikolwiek ruch dziala jak klawisz esc... ale szczerze mowiac to mi to lotto ;) zmien na usb 3.0 poki co, powinno pomoc Rozwiazanie okazalo sie tak banalne... Wystarczylo odlaczyc pada na USB (zapomnialem ze w ogole mam go podlaczonego od niedawna :rolleyes:). Teraz juz wszystko smiga jak wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4zyl Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Czy ktoś używa trybu uśpij na p8p67 + Windows 7 ? Niby się usypia, a potem jak chcę uruchomić to słychać jak się włączają dyski, wentylatory, ale ekran jest ciągle czarny (pomarańczowa lampka na monitorze). Teraz nie wiem czy to wina płyty i jakiegoś sterownika czy Windows 7. Zaznaczam, że na tych samych ustawieniach tryb uśpij działał bez problemów na p5q pro i windows7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 "normalka", to jakis problem ze sterownikami intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...