TanneR Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Dałem sobie spokój (przynajmniej na jakiś czas) z podkręcaniem mojego Durnia 850 :( Za to zacząłem się zastanawiać nad zmianą procesora. Po pewnym czasie doszedłem do wniosku, że może by tu kupić Athlona XP 1600+ . Więc moje pytania są następujące: 1. Jaka różnica wydajności jest po między wymienionymi w temacie procesorami (najlepiej jakieś wyniki w 3D marku) ??? 2. Na ile da się podkręcić tego Athlona ( baz WC lub peltiera) ??? 3. Czy według Was opłaca się to robić (co wogule o tym myślicie) ??? 4. No i najważniejsze czy ten Athlon pujdzie na mojej płycie głównej??? (mam Asus-a A7V133 z biosem 1009) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 ja mysle ze narazie ci ten duron wystarczy, podkrec go na 1200 i bedzie rox, miedzy podkreconym durniem 1200 a athlonem xp 1600+ juz az tak wielkiej roznicy nie bedzie, wkoncu to tylko 166 mhz roznicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 ups, mialo byc 200 mhz :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Podaj reszte swojego konfigu bo proc to tylko mała część wydajności całego zestawu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 he no ktos tu sie na sprzeciku nie zna twierdzac ze nie bedzie roznicy moiedzy duronem 1200 a athlonem 1600+ hhmm jak by to ujac roznica jest masakryczna , przedewszystkim widoczne to jest w programach graficznych mp w Photo Shopie czy Paint Shop Pro w grach moze troche mniej ale tez duzo syzbciej na Xp , zreszta ja sie przesiadlem z Athlona 1200 na szynie 133 na athlona XP 1700 i zauwazalna lepsza wydajnosc we wszystkim to co dopiero przesiadka z durona na szynie 100 na XP i nie kupuj zadnego durona te procki sa do komputerow biurowych office word i tam sprawdzaja sie znakomicie , a prosze mi wyrastrowac zdjecie 50 MB w photoshopie na duronie hihi mozna isc na obiad a na XP to juz smiga pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 he no ktos tu sie na sprzeciku nie zna twierdzac ze nie bedzie roznicy moiedzy duronem 1200 a athlonem 1600+ hhmm jak by to ujac roznica jest masakryczna , przedewszystkim widoczne to jest w programach graficznych mp w Photo Shopie czy Paint Shop Pro w grach moze troche mniej ale tez duzo syzbciej na Xp , zreszta ja sie przesiadlem z Athlona 1200 na szynie 133 na athlona XP 1700 i zauwazalna lepsza wydajnosc we wszystkim to co dopiero przesiadka z durona na szynie 100 na XP i nie kupuj zadnego durona te procki sa do komputerow biurowych office word i tam sprawdzaja sie znakomicie , a prosze mi wyrastrowac zdjecie 50 MB w photoshopie na duronie hihi mozna isc na obiad a na XP to juz smiga pozdrawiam Pewnie ,ze bedzie roznieca i to calkiem spora.Jezeli tylko finanse ci pozwalaja to bym sie dlugo nie zastanawial.Co do oc to nie masz czego obawiac<<<<<na 1,7 18,xp powinien chulac>>>>>>>.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Jak masz kasę, to oczywiście kupuj Athlona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 ja zmienilem duraka 800mhz na Xp 1.5+ to odczulem niesamowitego kopa i to musze szczerze przyznac! Ja bym wziaol tego athlona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Hmm , zalezy co do czego. Jeśli do grania, to mozę odrazu takiej różnicy nie zobaczysz, ale aplikacje graficzne znacznie szybciej chodząna XP niżna Duronie. Mam w chacie XP 1800+ i Durnia 1.1@1.4, co prawda w grach ażtakiej różnicy nie widze,ale przy obliczenmiachj w Maya czy Softimage, te ta odrobina więcej cache robi swoje i tojak !!! Jeśli chcesz grać to zależy jeszcze jaką masz grafe itp, bo jeśli GF2MX to różnicy wielkiej nie odczujesz, poprostu będzie sięi tak dławić. Oczywiście do XP to tylko DDR bo bez tego ani rusz. Jeśli nie masz za dużo kasy to kup durona przynajmniej 1.2Ghz puścisz go sobie na coś koło 1.35 -1.4Ghz i lata fajnie, a w miedzyczasie czekaj na 0,13u :) :twisted Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Moglbys sie zastanowic takze nad Athlonem TB 1,2 lub 1,33, bo 1,4 jest za drogi. Tanio i wydajnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Jak przesiadłem sie z duraka (miałem go 2 tygodnie) na Tb 1,4 (tesz miałem go gdzies 2 tygodnie ) :) to odczułem spory wzrost wydajnosci potem zmieniłem na 1500xp@1900 to jusz róznicy między tb a xp duzej nie ma tyle tylko że xp mniej sie grzeje :D Na twoim miejscu bym kupił sobie xp ale radze poczekac bo jusz wchodzą w 13u to ceny tych starszych sporo spadną :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...