adek1272 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Jako, że to mój pierwszy post na tym forum pragnę się przywitać :D . A teraz do rzeczy; postanowiłem zmienić mojego HISa 5750 na cuś mocniejszego, wybór padł na 6950, konkretniej firmy Asus. Po zmianie karty odpalenie kompa i tu "zonk"; pulpit, ogólnie cały ekran nie zajmuje całych 24cali (samsung bx2450)tylko no około 22 cali. Po zainstalowaniu sterów z płytki nic nowego, pobrałem stery z Asus i nic. Mój konfig: Phenom x6 1055T Asus Crosshair Formula IV A-Data X-Games Właściwie nie wiem co już robić, więc zwracam się o pomoc do was. Z góry bardzo dziękuje. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Jaka rozdzielczość ustawiona?? Sprawdź ustawienia w menu ekranowym przy monitorze- szukaj opcji odpowiedzialnej za skalowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek1272 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Rozdziałka 1920x1080 60Hz . Nie wiem czemu, ale gdy wybieram autodopasowanie monitor mówi, że opcja jest niedostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Podłączyłeś go kablem HDMI czy d-sub? Widzę, że twój monitor nie ma złącza DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 spróbuj przez inne złącze połączyć monitor z kartą. Może też w catalyscie jakaś opcja jest włączona wyłączona/albo w menu monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek1272 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Od początku używałem kabla DVI-HDMI, ale nie ma różnicy między całym kablem hdmi-hdmi. Przejrzałem już wszystko co możliwe w menu catalysta i menu monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 50Hz na próbę działa? Niemniej jednak najnowsze sterowniki są na stronie AMD - producent ma opóźnienia w ich aktualizowaniu bądź nie robi tego wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuxxx Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 50Hz na próbę działa? Niemniej jednak najnowsze sterowniki są na stronie AMD - producent ma opóźnienia w ich aktualizowaniu bądź nie robi tego wcale. Witajcie. A może trzeba wyłaczyć skalowanie we właściwościach ekranu w Catalystach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Przed instalacja karty graficzne calkowicie usunales wszystkie sterowniki z systemu? Zeby zmienic skalowanie w CCC trzeba najpierw ustawic rozdzielczosc ekranu na inna niz 1080p (inaczej opcja skalowania bedzie zablokowana). Po zmianie tego ustawienia rozdzielczosc mozna dowolnie zmieniac. Taki kaprys programistow z AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek1272 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Cały pic polega na tym, że w Cataslyscie nie moge znaleść opcji skalowania (Windows 7). Sterowniki od starej karty wywalone były w 100%; 50Hz nie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 CCC tryb Zaawansowany --> Graphics --> Deskopts & Displays --> PPM na ikonie twojego monitora --> Configure.. --> Enable GPU Scalling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4d30n Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Wchodzisz w CCC do opcji skalowania (szukaj tego w "Moje płaskie panele cyfrowe") i suwakiem dostosowujesz obraz do monitora. Klikasz zastosuj i tyle. Ja mam BX2331 połączony kablem HDMI-HDMI i mi pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek1272 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 No i elegancko. Dzięki za pomoc, pomogło skalowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...