Skocz do zawartości
Gryki

[Głośniki] Logitech Z-2300 vs Z623

Rekomendowane odpowiedzi

też chętnie posłucham osób posiadających z-623.. ostatnio strasznie ich duzo na allegro jako "nieudany prezent - podłączone tylko raz w celu sprawdzenia" - pachnie to kichą i szajsem.. i cena o 180zł tańsza od z-2300 jest zachęcająca ale w obliczu tamtych aukcji jest zastanawiająca.

Proszę o opinie userów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... temat martwy nikt nic nie napisał... ale ja troche poszukałem w sieci.

Z początku byłem pozytywnie nastawiony do głośników Logitech Z-623 2.1 thx 200W.

Wydawały się parametrami przypominać model Z-2300 być wierną kopią na papierze z małymi poprawkami.

Na początku oczytałem się troche wstępnie samych pozytywów , tzn :

+ że satelity są lekko poprawione przez co nie trzeskają tak jak w z-2300 przy końcu mocy

+ że sub przez mniejszą obudowe jest delikatniejszy przez co nie zagłusza satelit tak

+ kolor czarny bez wstawek lakiery = nie będzie odprysków.

Ale sobie myślę i kombinuje tak... niby czasy są "kryzysu" , kurs waluty też poszedł do góry euro i dolara... sprzęt ogólnie droższy jest.. na dzień 29 marca 2011 powiedzmy że za z-2300 trzeba płacić 680zł.. No a nowy model kosztuje 499zł. Można sobie to przetłumaczyć że starego modelu już jest mało na rynku a nowego dużo i przy zakupach dużej partii sprzętu większe firmy są w stanie zaproponować cenę 499zł która jest atrakcyjna i przypomina ceny najniższe sprzed 2lat? modelu z-2300 (ok 450zl).

Jednak postanowiłem odciąć się od tego całego myślenia i wczuć się w właściciela takiej firmy Logitech.. W biznesie trzeba zarobić więc marże swoją musi mieć. Podzespoły jemu nagle nie potaniały jak generalnie większość jest teraz droższa na rynku, a cena mimo wszystko jest niższa.

Wpadłem na blog pewnej osoby .. oczywiście on także może nie przedstawiać do końca wiarygodnych informacji.... Ale argumenty zdają się być logiczne.

Zastanawiający jest też dla mnie fakt taki iż na allegro bardzo dużo głośników z-623 jest sprzedawanych jako "nieudany prezent" - sprzedawane zaraz po zakupie.

Czyżby zawód po zakupie? (wzgledem z-2300).

Z treści bloga wysnuć takie dodatkowe zmienne jak :

- brak szczegółowych parametrów głośnikó

- mniejsza waga zestawu

- zastosowanie innego wzmacniacza

- głośnik suba ma 7" (autor zarzuca że mniejsza średnica a niby większa moc zamiast 120 to 130W , a efekt mizerny)

- brak jakiegokolwiek pilota chociazby przewodowego - oszczednosc

- brak mozliwosci przerobienia dlugosci prawego głośnika ponieważ nie ma standardowego kabla chinch jak to miało miejsce w glosnikach z-2300

na niektórych serwisach użytkownicy wspominali o słabej jakości okleinie na subie..

Powyższe informacje są zbiorem subtelnych zdań róznych userów tych głośników, oraz zbiorem moich przemyśleń i autora bloga.

Ja tego modelu Z-623 nie posiadam , tylko się do niego przymierzam bazując na informacjach w sieci. - to tak dla wyjaśnienia :)

BLOG :

Oryginał ENG - Logitech Z-2300 : The Last of the Titans

Translator Google PL - Google Tłumacz

Mimo wszystko czekam nadal na bezpośrednią wypowiedź kogoś kto ma chociaż Z-623 a najlepiej miał styczność albo robi test Z-623 vs Z-2300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi