eustachy Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 siema, mój komp: proc - E2180 2.0GHz, chodzi na 3.0G mobo - FOXCONN P35A-S Intel P35 grafa - 8800GT ram - Kingston 2 x 2048MB 800MHz DDR2 os - win7 64bit zakupiłem ostatnio grę call of duty black ops, chciałem pograć w multi i trochę mało fps, potestowałem i tak, gra w 1680x1050 i średnich detalach (testy na lokalnej lokalnie postawionej mapie) wyciąga ok 65 klatek, zmiana rozdielczości (np na 800x600) czy zmiana detali na wyższe/niższe nie zmienia wartości fps, testowo skręciłem procek na 2GHz i wtedy było ok 47 fps i podobnie żadnej różnicy przy innych rozdzielczościach/detalach, i tu pytanie czy to wina procka czy grafy, dla mnie wygląda jakby procek hamował większy fps, dobrze myślę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Jeżeli zmiana rozdziałki/detali nie powoduje zmiany ilości FPS-ów to jest to rzeczywiście wina procka. Przy czym 65 klatek nie jest złym wynikiem.. szczególnie, ze twój monitor ma najpewniej 60HZ ;) PS. Ewentualnie jeszcze dochodzi "Świetna" optymalizacja gry. Nie mam Black Ops więc jsię nie wypowiem czy tak jest ;) Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2011 przez DeathTomahawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...