ttt123 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Witam, Otoz jestem posiadaczem logitech z-2300 i tu rodzi sie moje pytanie czy warto inwestowac w karte dzwiekowa? Duzo ona daje? Bo glosniki mam podlaczone do laptopa i wydaje mi sie ze graja bardzo dobrze :) a nie chcial bym wyrzucic 200zl w bloto... I zastanawiam sie nad ta karta Creative Sound Blaster X-Fi HD a Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 A moze cos innego? Co mozecie polecic? Co radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Jak masz dobrą integrę to w tej klasie sprzętu różnic nie usłyszysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Jak masz dobrą integrę to w tej klasie sprzętu różnic nie usłyszysz. Po pierwsza osobna karta dźwiękowa to eax 4.0 lub nawet 5.0. Po drugie karta dźwiękowa z własnym procesorem odciąża procesor główny jednak dużo fps nie zyskasz może z 5 najwyżej w zależności od gry. Ja mam audigy 2 i integre alc888 i na głosnikach creative p380 słyszę różnice. Także do twoich głosników jak najbardziej przyda sie karta dźwiekowa najlepiej z własnym prockiem i myśle że wystarczy audigy 2 zs lub value używana około 100zł pewnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Po pierwsza osobna karta dźwiękowa to eax 4.0 lub nawet 5.0.Jest jakaś gra w której poprawnie użyto EAX HD? ;) ... bo ostatnie jakie słyszałem to było jakieś nieporozumienie (ze starszych gier to np. Hitman 2, gdzie w konfesjonale przypaskudzili silnym efektem pogłosu co było ekstremalnie sztuczne (przy EAX HD, bo przy zwykłym było OK) ... albo w kanałach było słychać to co się dzieje na powierzchni, czyli spaprali efekt przysłaniania) Po drugie karta dźwiękowa z własnym procesorem odciąża procesor główny jednak dużo fps nie zyskasz może z 5 najwyżej w zależności od gry.... ostatecznie sprzedałem swojego "shitigy" i kupiłem szybszy procesor ;) Ja mam audigy 2 i integre alc888 i na głosnikach creative p380 słyszę różnice.W grach między EAX2 a (spapranym) EAX3? Czy może w muzyce? (autosugestia, tragiczna implementacja integry, aktywny efekt w Audigy/888) Także do twoich głosników jak najbardziej przyda sie karta dźwiekowa najlepiej z własnym prockiem i myśle że wystarczy audigy 2 zs lub value używana około 100zł pewnie Ja się już z "Audigy" wyleczyłem (obecnie mam integrę połączoną optycznie z zewn DAC ... tylko w tym przypadku klasa sprzętu tego już wymagała) ps. resamplujesz przy słuchaniu muzyki z 44,1 khz do 48 khz? ... bo jeśli nie to Audigy generuje znaczne zniekształcenia IMD - i to słychać; natomiast Realtek 888 bez zastrzeżeń Edytowane 26 Stycznia 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Poważnie słyszę różnice między audigy 2 a integrą, uważam że słychać więcej dźwięków w muzyce, grach, filmach, przyjemniejszy dźwięk ciezko o to ująć w słowach:). Te z-2300 to jedne z najlepszych głośników 2.1 chyba, także ja jestem za tym ze karta dźwiękowa do tego jest obowiązkowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...