rafa Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Panowie posiada ktoś taki stojak?: Phobya Radiator Stand Ma to jakieś wady (poza ceną)? Ewentualnie sa jakieś lepsze? Myśle nad zamontowaniem na sztywno chłodnicy w mojej TJ07, przy okazji wymienię 2x120 na 3x120. A może lepiej 3x140 bez żadnego uchwytu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Nie widzę sensu kupowania tego typu stojaka, szczególnie do TJ07. U siebie mam 2 chłodnice 480 i 240 złączone na sztywno u dołu z zaworem. Zagracanie miejsca w piwnicy. Jesli już tak chcesz posiadać tego typu sprzęt, nie lepiej zmajstrować stojak własnoręcznie? Plexi lub blacha i przyjemność z małego moddingu, przy jednoczesnym zaoszczędzeniu finansów niewspółmiernie większa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 No ale u mnie jest jedna chłodnica i żeby była sztywno musiałem ją niezbyt estetycznie blokować pianką i gąbką od spodu. Majstrowanie odpada. Nie jestem fanem "homemade" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Pamiętam, że jak składałem swoją 3 rewizje LC (obecną) brałem pod uwagę przymocowanie chłodnic do spodu TJ07. Podstawki od kieszeni na hdd do tego się nieźle nadawały. Ostatecznie zrezygnowałem, bowiem nie miałem jak poprowadzić węży w dolnej części budy. Spróbuj rozważyć także tą ewentualność. Co do proponowanego przez Ciebie stojaka, to raczej jakichkolwiek wad bym się nie doszukiwał. Poza ceną oczywiście :rolleyes: Blacha jest pewnie mocna i będzie na sztywno trzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Te stojaki na hdd to od razu wywaliłem bo raz że zajmowały miejsce, dwa ich konstrukcja jest beznadziejna. U mnie wzmacniały hałas od hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Te stojaki na hdd to od razu wywaliłem bo raz że zajmowały miejsce, dwa ich konstrukcja jest beznadziejna. U mnie wzmacniały hałas od hdd. Stojaki z hdd tez wywaliłem, ale z podstaw pod te stojaki można wykombinować uchwyt do chłodnic. Trzeba tylko przykręcić podstawy od jednej strony i je przesunąć bocznie. I musowo odmontować ten "ciupelek" zabezpieczający klatki hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Mam taki stojak w TJ07 ale 4 x 120. Akutat pasuje do budy. Polecam. Nic sie nie majta, chlodnica sztywno przykrecona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Do tej obudowy grzechem jest nie wstawiać chłodnicy 480, pasuje idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...