wardow Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Witam mam problem i zastanawiam się czy to nie jest spowodowane wadliwym dyskiem lub płytą główną a teraz przejdźmy do tematu. W biosie w zakładce SATA mam ustawione na legacy mode lecz mimo to w win xp sp3 w zakładce menedżera urządzeń pokazuje "Native IDE Mode".Kiedyś mi prawidłowo odczytwało a urządzeń żadnych w komputerze nie zmieniałem także nie wiem w czym problem.Sterowniki do chipsetu poinstalowane.Screeny z zakładki SMART i z menedżera w załączniku.Czy możliwe że jakaś dodatkowa opcja w biosie jest za to odpowiedzialna ? hmm.sam już nie wiem mobo:Sapphire PI-AM2RS780G HDD-Samsung HD502HJ pozdrawiam i czekam na odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Poprawcie mnie jak się mylę, ale ustawienie "SATA: Legacy" wymusza właśnie pracę kontrolera SATA w starym trybie ATA, czyli system widzi go jako kontroler PATA ("Native IDE mode"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...