gorky Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Witam speców od zasilaczy, piszę tutaj, bo wieść niesie że jest tu kilku fachowców a pytający nie dostaje od razu bana jak na elektrodzie :) Sprawa wygląda tak: mam siedmioletniego Chiefteca HPC-360-202 (bez DF). Amperaż wygląda tak: Do tej pory napędza Athlona XP 2500+, ale trochę już mu się rozjeżdzają napięcia: 5V spadło o jakieś 0.2V, 12V wzrosło o podobną wartość. Planuję zmienić w tym roku platformę na SandyBridge, myślę że będzie to coś takiego: procesor: i5-2400 ram: 8GB grafika zintegrowana do tego 3-4 dyski i karta dźwiękowa Pytanie brzmi: czy ten Chieftec po wymianie kondensatorów udźwignie taki zestaw? W sumie całkiem się do niego przyzwyczaiłem, nigdy mnie nie zawiódł tylko zrobił się ostatnio troszkę głośniejszy - ale jakby miał dalej działać to włożę mu nowy wentyl. Niestety nie ma wtyczki ATX 24 pin... A jeśli uważacie że lepiej nie ryzykować to co kupić do 200 zł? Myślałem o OCZ SXS 2 400W, ale słyszałem że bywa głośny - jest coś cichszego równie dobrego? z góry dzięki :) Edytowane 26 Stycznia 2011 przez gorky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Może być za 214? Cooling.pl : Zasilacz be quiet Pure Power L7 430W [bQT056] - 214.91PLN Jak 200 to absolutne maksimum, to: Cooling.pl : Antec VP Power VP 450P [ANT172] - 199.00PLN ale w necie 0 recenzji i nie chcę polecać jakiegoś niewypału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Moze byc 214, ale czy to wyraznie lepiej niz OCZ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Co do tego Chiefteca, to zdecydowanie nie ryzykować, bo to oldskulowa konstrukcja. W takim wypadku rzuciłbym monetą. Oba zasilacze są całkiem ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...