Skocz do zawartości
gorky

Chieftec HPC 360-202 - lutować kondensatory?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam speców od zasilaczy,

piszę tutaj, bo wieść niesie że jest tu kilku fachowców a pytający nie dostaje od razu bana jak na elektrodzie :)

Sprawa wygląda tak: mam siedmioletniego Chiefteca HPC-360-202 (bez DF). Amperaż wygląda tak:

Dołączona grafika

Do tej pory napędza Athlona XP 2500+, ale trochę już mu się rozjeżdzają napięcia: 5V spadło o jakieś 0.2V, 12V wzrosło o podobną wartość.

Planuję zmienić w tym roku platformę na SandyBridge, myślę że będzie to coś takiego:

procesor: i5-2400

ram: 8GB

grafika zintegrowana

do tego 3-4 dyski i karta dźwiękowa

Pytanie brzmi:

czy ten Chieftec po wymianie kondensatorów udźwignie taki zestaw?

W sumie całkiem się do niego przyzwyczaiłem, nigdy mnie nie zawiódł tylko zrobił się ostatnio troszkę głośniejszy - ale jakby miał dalej działać to włożę mu nowy wentyl. Niestety nie ma wtyczki ATX 24 pin...

A jeśli uważacie że lepiej nie ryzykować to co kupić do 200 zł?

Myślałem o OCZ SXS 2 400W, ale słyszałem że bywa głośny - jest coś cichszego równie dobrego?

z góry dzięki :)

Edytowane przez gorky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być za 214? Cooling.pl : Zasilacz be quiet Pure Power L7 430W [bQT056] - 214.91PLN

Jak 200 to absolutne maksimum, to: Cooling.pl : Antec VP Power VP 450P [ANT172] - 199.00PLN ale w necie 0 recenzji i nie chcę polecać jakiegoś niewypału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi