Roxas Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Można jakoś sprawdzić i ewentualnie odblokować maksymalną prędkość wiatraczka na GPU? Karta to Galaxy Geforce 8600 GT OC edition. Ogólnie próbowałem nawet w EVGA Precision ustawić własną prędkość manualną ale co jakiś czas resetuje to do 30% i blokuje... to samo dzieję się jak dla kontrole wiatraczka auto ale z parametrami z EVGA precision... do tego jak kontrola z EVGA precision jest wyłączona i działa na standardzie z karty to max prędkość jaką EVGA precision oraz GPU-Z mi pokazał to 51% i nie pójdzie więcej :/ Za to znów Everest (teraz aida64) kiedy nic nie robię pokazuje mi w zakładce z czujnikami że wiatrak chodzi cały czas na 70% ... (akurat bardziej ufam GPU-Z i EVGA Precision więc pewnie to max to 51%... a ja po prostu przy jednej grze potrzebuję puścić go na 100% dla lepszego chłodzenia...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Spróbuj w riva tuner ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxas Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Spróbuj w riva tuner ustawić. A coś innego? Akurat Riva u mnie dobrze nie chodzi... ((i niebardzo łapie się w niej ale to już inna bajka)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 MSI Afterburner, to kontynuacja Riva Tuner'a. Jest prosty w obsłudze, dużo manuali w internecie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxas Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 MSI Afterburner, to kontynuacja Riva Tuner'a. Jest prosty w obsłudze, dużo manuali w internecie :). Sprawdziłem tego softa, prawie to samo co EVGA PRecision, i nie pokazuje mi czy FAN jest gdzieś przyblokowany w biose karty czy coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Twoja karta ma dwa kabelki od wentylatora czy trzy (wg zdjęć w necie ma dwa)? Jeśli ma tylko dwa kabelki to raczej nie da sie programowo sterować jego obrotami, wyjściem z tego było by podpięcie wentylatora pod jakiś kontroler obrotów. Można jakoś sprawdzić i ewentualnie odblokować maksymalną prędkość wiatraczka na GPU?podłącz go prosto pod 12V w molexie to sie okaże czy chodzi szybciej niż podpięty do karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...