IGI Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Ok chce aby tu zamieszczac rozne dziwne rzeczy jakie potrafia zrobic z komputerem tzw specjalisci 8) Wiec ja pierwszy :) Ostatnio dostalem od kolegi komputer do sprawdzenia bo nie dzial okazalo sie ze jest to pentium 3 500 na slocie plyta ecs z socketem i slotem. Zapytalem sie co ostatnio z nim robil a on ze tylko sobie kupil nowego procka - 850 wsadzil w socket i plyta przestala dzialac wiec ja poprosilem zeby przyniosl tez tego procka - co sie okazalo ??? koles wcisna na fcpga durona 850 :PPPPPPPP - nawet sie nie zastanowil czemu te nuzki sa szerzej na procku niz socket i czemu ten procesor tak ciezko wchodzi :PPP niestety plyta poszla z dymem nie wiem jak duron mam go w domu teraz :) Lol nr 2 Do znajomego do sewisu przyszedl koles z reklamacja - powod byl taki ze na nowym monitorze 17 calowym kartka a4 w wordzie jest wieksza niz rzeczywista a jak mial 14 cali to byly takie same - niestety nie dalo sie panu wytlumaczyc ze to ne wina sprzetu .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Dobrze, że nie wyskubał jądra i nie wrzucił do środka podstawki lol Ted drugi gość to... no comments ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malitek Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 klient mojego kumpla przykrecil plyte glowna bezposrednio do obodowy (bez jakiego kolwiek dystansu miedzy plyta i obodowa) i dziwil sie ze sprzet nie chce sie nawet wlaczyc. mozna sobie tylko wyobrazic ile bylo tam punktow powodujacych zwarcie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Dobrze, że nie wyskubał jądra i nie wrzucił do środka podstawki lol Ted drugi gość to... no comments ;) hehe no i ten koles chcial oddac calego kompa spowrotem (kupil zestaw z monitorem) "bo wada ta w jego przypadku dyskwalifikuje ten komputer - poniewaz pisze duzo w wordzie i teraz nie potrafi tego tak rozplanowac zeby widzial co gdzie na kartce bedzie przedtem wszystko bylo tam gdzie chcial :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Znam ludzi, którzy smarują CAŁY PROCESOR pastą i nakładają odwrotnie radiator! A za chwilę się dziwią: "A XP 1700+ a mam 75*C!, Dlaczego?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Znam ludzi, którzy smarują CAŁY PROCESOR pastą i nakładają odwrotnie radiator! A za chwilę się dziwią: "A XP 1700+ a mam 75*C!, Dlaczego?" Dokladnie ! Niektorzy, co bardziej zorientowani, zakladaja CS (chwala im za to !) i rowniez packaja go obustronnie pasta 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Hehe, ja nie jestem lepszy. Jak założyłem pierwszego mojego CS-a to z jednej strony nie zerwałem folii 8O Dopiero jak wymieniałem procka zobaczyłem, że coś odchodzi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Czy o to chodzi? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 moze by przykleic ten temat? niezle lole beda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 juz troche duuzo sie tych przyklejonych zrobilo.. ogolnie nedza ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 HEHE ParanoiK to twoje procki ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 ParanoiK - o Boże! Dobrze, że ten koleś, co go znam nie dorwał się do srebrnej pasty! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Hehe... nie moje... dostałem do przetestowania bo nie działa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 i się dziwicie że AMD nie zaleca stosowania past z dodatkami srebra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Buahahaha, LOL z tymi prockami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 No tak, nie kazdy wie ze tubka ma posluzyc na 20 smarowan :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Przychodzi do mnie spanikowany qmpel, ma straszny problem, komp mu sie nie odpala, tzn startuje ale później jakieś błędy wyskakują...i wogóle coś chyba nieźle zjebał...Mówi że coś dysk nie teges...że sprawdzał go i innych i działa, a u niego cuda i wogóle, kombinuje i nic. Zachodze do niego, wyjmuje jakąś dyskietke z FDD i nagle cudem wszystko zaczyna działać :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 rotfl, widze ze gosciu prawdziwy tweaker:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Jako, że pracuje w sklepie komputerowym często spotykam sie z przejawami ludzkiej pomysłowości, czasem aż cięzko sie przy kliencie powstrzymać. Mamy w firmie jednego "stałego" klienta, który działa nam już na nerwy, oto kilka z jego wyczynów: 1. Po zakupie Athlona stwierdził, że trzeba założyć wentyl wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący.........i założył CAŁY radiator z wentylem Titan TTC-D5TB. Nie musze dodawać że wentyl wdmuchiwał powietrze do środka. 2. Panele boczne juz od 6 miesiecy nie są przykręcone śrubkami do tego przeznaczonymi a jakimiś blachowkretami rozmiar ja wiem z 15 :) May palec wchodzi w otwory :P 3. Smród z kompa jest niezmiemski-kienci (a jego znajomi) twierdza, że nie zdziwiliby się jeśli kot nalałby na płyte. Przypadek kolejny pochodzi z konkurencji. Serwosany pojechał do klienta, gdyż u tego właśnie miedzy mobo a tylna scianke weszła MYSZ i co jakiś czas regularnie sikała na komponenty. Wspomniany "serwisant" zdjął boczną ściankę chwycił za krawędż obudowy i z okrzykiem "Ja to już kiedyś robiłem" próbował "wydobyć" mysz spod mobo przy pomocy siły odśrodkowej. Rezultatem był buda po crash testach i bady na HDD reszta żyje i ma sie chyba świetnie. Kolejny przykład "mądrości" serwisantów to wyjście COM montowane na śledziu wlepione klientowi jako TV-OUT :) KLient przyszedł do nas z pytaniem czy mamy przejściówke COM---S-VHS. Pomijam już wspomniany wyżej fakt przykręcenia mobo dościanki TYLKO za pomocą dmetalowych dystansowników lub upaćkanie CAŁEGO procka pastą z Titana, gdyż jak twierdził później klient "Po coś tyle tej pasty musieli dać" PS Najlepszy był mój przełożony. Sam osobiście włożył pamięć DDR odwrotnie tzn ząbek nie pasował i poczuł zapach spalenizny-Dziwne nie ?? :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Czy o to chodzi? ;] Moze ktos po prostu lubi metaliczny odblask :?: :wink: LOL :) Co do tego serwisanta i myszy to tez LOL :D. Albo z kotem i MOBO... ROTFL :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 (...) Najlepszy był mój przełożony. Sam osobiście włożył pamięć DDR odwrotnie tzn ząbek nie pasował i poczuł zapach spalenizny-Dziwne nie ?? :)) :D :D :D Skąd my to znamy... rok temu wkładaliśmy z kuzynem dodatkową kość ramu DDR 256 MB do kompa... Fakt, w pokoju panował już półmrok, w budzie nie było prawie nic widać więć wciskaliśmy "na czuja" :D A podobno pamięci DDR nie da się odwrotnie założyć, bo jest wycięcie :D :D Efekt? Zjarany RAM i ABIT BD7 .... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 (...) Najlepszy był mój przełożony. Sam osobiście włożył pamięć DDR odwrotnie tzn ząbek nie pasował i poczuł zapach spalenizny-Dziwne nie ?? :)) :D :D :D Skąd my to znamy... rok temu wkładaliśmy z kuzynem dodatkową kość ramu DDR 256 MB do kompa... Fakt, w pokoju panował już półmrok, w budzie nie było prawie nic widać więć wciskaliśmy "na czuja" :D A podobno pamięci DDR nie da się odwrotnie założyć, bo jest wycięcie :D :D Efekt? Zjarany RAM i ABIT BD7 .... :D POLAK POTRAFI :twisted: :D 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Z moich doświadczeń pamietam jak szukając po sklepach cześći w padłęm do takiego jednego w zgierzu no przysłuchiowałem sie rozmowie klienta ze sprzedawcą. Z rozmowa dotyczyła nagrywarek , sprzedawca proponował TDK Cyclone argumentuja tym iz " JEST TO NAJ.... CD-RW NA RYNKU, NIE SPALI ŻADNEJ PŁYTKI CD PONIEWAŻ POSIADA ZABEZPIECZENIE KTÓRE NAWET WCZASIE KIEDY WYŁACZĄ PRĄD A CD BYŁO NAGRYWANE ONA ZAPAMIETA TO W PAMIECI I JAK WŁACZĄ TO ZACZNIE NADAL NAGRYWAC OD MIEJSCA Z KTÓREGO Z KOŃCZYŁA" nic dodac nic ujać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 moze miala fotoogniwa; takie 'solary' hehehe; podlaczone do mini upsa wewn nagrywarki; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zachodze do kupla który w panice zadzwonił do mnie bo po włączeniu ma napis Ivali system disk(jakoś tak). Więc zadaję pytanie co robił i dlaczego to tak, odpowiedż była prosta "zrobiłem formata C w PM8 z dosa bo w tej... gazecia napisali że na NTFS jest lepiej i wogóle" Dopiero gdy wziąłem do ręki ów Komputer świat to okazało się że tam NIE jest napisane boldem 40 że format kasuje dane z dysku. Kolega oczywiście po moim wykładzie zrozumiał na czym polega format i po kilku godzinach igraszek z dyskiem prawie wszystko sie odzyskało a komputer dostał nowy system. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Z moich doświadczeń pamietam jak szukając po sklepach cześći w padłęm do takiego jednego w zgierzu no przysłuchiowałem sie rozmowie klienta ze sprzedawcą. Z rozmowa dotyczyła nagrywarek , sprzedawca proponował TDK Cyclone argumentuja tym iz " JEST TO NAJ.... CD-RW NA RYNKU, NIE SPALI ŻADNEJ PŁYTKI CD PONIEWAŻ POSIADA ZABEZPIECZENIE KTÓRE NAWET WCZASIE KIEDY WYŁACZĄ PRĄD A CD BYŁO NAGRYWANE ONA ZAPAMIETA TO W PAMIECI I JAK WŁACZĄ TO ZACZNIE NADAL NAGRYWAC OD MIEJSCA Z KTÓREGO Z KOŃCZYŁA" nic dodac nic ujać :) Hm ostatnio tesh mi znajomy mówił o takim czymś. Co prawda jest sprzedawca ale mi kitu nie chciał wciskac poprostu takie cos w czasie rozmowy wypadło z jego ust. Nie pamietam o jakiej to było nagrywarce ale jakas droga mówił. Na 100% takiego czegos nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Z moich doświadczeń pamietam jak szukając po sklepach cześći w padłęm do takiego jednego w zgierzu no przysłuchiowałem sie rozmowie klienta ze sprzedawcą. Z rozmowa dotyczyła nagrywarek , sprzedawca proponował TDK Cyclone argumentuja tym iz " JEST TO NAJ.... CD-RW NA RYNKU, NIE SPALI ŻADNEJ PŁYTKI CD PONIEWAŻ POSIADA ZABEZPIECZENIE KTÓRE NAWET WCZASIE KIEDY WYŁACZĄ PRĄD A CD BYŁO NAGRYWANE ONA ZAPAMIETA TO W PAMIECI I JAK WŁACZĄ TO ZACZNIE NADAL NAGRYWAC OD MIEJSCA Z KTÓREGO Z KOŃCZYŁA" nic dodac nic ujać :) Hm ostatnio tesh mi znajomy mówił o takim czymś. Co prawda jest sprzedawca ale mi kitu nie chciał wciskac poprostu takie cos w czasie rozmowy wypadło z jego ust. Nie pamietam o jakiej to było nagrywarce ale jakas droga mówił. Na 100% takiego czegos nie ma? Mocno wątpliwe , nagrywareczka musiała by mieć z 700mb bufora z jakimś mega podtrzymaniem (swoją drogą ciekawe gdzie by się bateryjki zmieściły). Teoretycznie możliwe chociaż praktycznie lekko nierealne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Hmm, kiedy pracowałem w sklepie komputerowym, jakieś 3 lata temu, właśnie trafiły na rynek 3DFx, przyszedł klient zamówił zestaw z dopalaczem i wszystko luz. Minął jakiś rok i kolo przychodzi i mówi, że mu 3DFx padł chyba, no to patrzę na bude a tam kabelek od 3DFx podpięty pod 3DFx :D to pytam kolesia czy tak podłączony był od początku on, że jasne, od kiedy go kupił to tak miał podłączony, i dodał jeszcze, że wszystko chodziło elegancko i że do tej pory był baaardzo zadowolony z tego 3DFx :). Potem okazało się ze padła grafa a 3Dfx nie przepracował przez rok ani sekundy heh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Hmm, kiedy pracowałem w sklepie komputerowym, jakieś 3 lata temu, właśnie trafiły na rynek 3DFx, przyszedł klient zamówił zestaw z dopalaczem i wszystko luz. Minął jakiś rok i kolo przychodzi i mówi, że mu 3DFx padł chyba, no to patrzę na bude a tam kabelek od 3DFx podpięty pod 3DFx :D to pytam kolesia czy tak podłączony był od początku on, że jasne, od kiedy go kupił to tak miał podłączony, i dodał jeszcze, że wszystko chodziło elegancko i że do tej pory był baaardzo zadowolony z tego 3DFx :). Potem okazało się ze padła grafa a 3Dfx nie przepracował przez rok ani sekundy heh. 8O 8O 8O 8O :lol: :lol: :lol: :lol: Uswiadomiles go ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 ja mialem przypadek ze przyniusl kumpel do mnie kompa bo mu niechodzi a 2 dni temu jakis serwisan do kompa nw ram wkladal rozkrecilem skubanca testuje pamiec chodzi git wiec oglondam plyte a w slotach na pamiec sa piny powyginane na wszystkie strony :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: boze jak ten kretyn to zrobil do tej pory niewiem <lol> te pieknie symetrycznie posmarowane procesory mnie rozbawily na max a mysz to juz przegienicie sam fakt takiej sytuacji a reakcja serwisanta poprostu ................ :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...