Popiół Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Przeczytałem zaległości i rewolucje paszis'a wywołały u mnie lekkie zdziwienie - twierdzisz waćpan, że offset to praktycznie to samo co fixed? Stwierdzasz to na podstawie tych samych bzdurnych programików, które zarazem sam bluzgasz - nadal patrzysz na zwykłe software'we odczyty, tylko zamiast na vcore to na VID i pobór mocy :rolleyes: Ja się z takim podejściem też jak najbardziej nie zgadzam, o! Mierniki i watomierze w ruch, będzie dużo czasu w święta aby zobaczyć kto rację ma. Czytam se od czasu do czasu XS i tam nikt na takie rewelacje nie wpadł, a SB trochę na rynku jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszis Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Przeczytałem zaległości i rewolucje paszis'a wywołały u mnie lekkie zdziwienie - twierdzisz waćpan, że offset to praktycznie to samo co fixed? Stwierdzasz to na podstawie tych samych bzdurnych programików, które zarazem sam bluzgasz - nadal patrzysz na zwykłe software'we odczyty, tylko zamiast na vcore to na VID i pobór mocy :rolleyes: Ja się z takim podejściem też jak najbardziej nie zgadzam, o! Mierniki i watomierze w ruch, będzie dużo czasu w święta aby zobaczyć kto rację ma. Czytam se od czasu do czasu XS i tam nikt na takie rewelacje nie wpadł, a SB trochę na rynku jest... Programiki uważasz za bzdurne OK. program a raczej sensory mogą przekłamywać. Ale potwierdza to temp CPU czyli ,programiki jednak pokazują dobrze. Trochę logiki, mniej bzdur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacub10 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Programiki uważasz za bzdurne OK. program a raczej sensory mogą przekłamywać. Ale potwierdza to temp CPU czyli ,programiki jednak pokazują dobrze. Trochę logiki, mniej bzdur. moim zdaniem ten pomiar 98C który u mnie też jest taki sam uważam za błedny, pamieci nie osiągają takich temperatur - ma ktoś miernik laserowy ? może ktoś sprawdzi jakies pamieci podczas testu prime95 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Programiki uważasz za bzdurne OK. program a raczej sensory mogą przekłamywać. Ale potwierdza to temp CPU czyli ,programiki jednak pokazują dobrze. Trochę logiki, mniej bzdur. Dokładnie, trochę logiki. Nadal operujesz na odczytach "sensorów", których pewny nie możesz być. Ani temperatury. Ani vcore. Ani poboru mocy. Ani też VID. I jak niby Tobie to potwierdza odczyt temp. CPU? Mierzyłeś fizycznie temperaturę? Wątpię. Także albo zakładamy całkowitą nieufność albo ufność wobec wszystkich pomiarów. Nie możesz se wybiórczo wybierać to co uważasz za dobre np. "vcore jest bzdurne, a VID i pobór mocy jest OK" i na tym opierać swój dowód. Chcesz coś udowodnić 'rewolucyjnego' to mierniki w ruch, ja chętnie sam też w wolnej chwili się tym zajmę. Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Zmierzylem temperature pamieci miernikiem laserowym. Odczyt z HWiNFO 94 st C vs Miernik 37 st C vs organoleptycznie to sie potwierdza bo nawet nie sa dobrze cieple. Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Tyle, że ten sensor jest powiązany z CPU a nie z pamięciami jako tako. Być może dotyczy kontrolera pamięci w samym procesorze. Jak by nie było jego wskazanie i tak uważam za nieistotne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacub10 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) Blackwhite - dzieki za pomiar radiergummi - zgadzam sie z tobą, raczej chodzi o kontroler pamieci ale tak po za tym nic do danego modelu asrocka nie mam zastrzeżeń :) Edytowane 22 Grudnia 2011 przez yacub10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1x Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witam Podłączyłem licznik i oto co wyszło: ASRock P67 Pro3 2.00B; i5-2500k; PeakTech 9024 ze ściany package IA cores Temp.offset (0,920V) 73W ok. 8,5W ok. 4,0W 40°Cfixed (1,400V) 83W ok. 9,0W ok. 4,5W 44°C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Czy myszkę to bez różnicy w które USB się wpina, może jest jakiś dedykowane albo coś w tym rodzaju? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Wepnij w jakiekolwiek 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Dzięki, pytałem bo kiedyś widziałem jakiegoś screena z tylnym panelem i zaznaczonym USB, ale nie mogę sobie przypomnieć o co tam chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manzepla Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Widzę że gorąca dyskusja w temacie Asrock + i52500k od jakiegoś czasu już całkiem wygasła. Wnioskuję z tego że wszyscy zainteresowani po przejściowych problemach ustabilizowali swoje procki na co najmniej 4.8ghz (rzecz jasna w trybie offset) i temat kwalifikuje się do zamknięcia? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Nawet dyskusji nie trzeba kontynuować, wszystko co było do napisania zostało napisane. Nowych biosów nie ma, problemów większych nie ma więc generalnie pisać nie ma co :) Jednym zdaniem płytki cudowne, OC łatwe i przyjemne B-) A co do 4.8GHz to zależy od sztuki, ale 4,5GHz każdy zrobi przy rozsądnym napięciu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 Mi sie nie chce - skoro 4500 chodzi z offsetem na 0,005 to po co mi wiecej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Bo moze mozna nizej.U mnie 4.6 robi na offsecie -0.015 i LLC lev3 a 4.8 GHz na 0.005 i LLC lev2 ;) Edytowane 29 Grudnia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Moglby ktos podrzuc bios 2.00b do pro3? Nie moge nigdzie znalezc, a jak juz to linki nie dzialaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 P67 Pro3(2.00@B)ROM.zip — RGhost — udostępnianie plików :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Ok, dzieki. edit. Wrzucilem ten bios i z tego co mi sie wydaje, LLC powinno byc dostepne dla napiecia fixed, czy tylko mi sie wydaje bo u mnie nadal tego nie ma. Edytowane 31 Grudnia 2011 przez manieq1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaSx Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Witam Problem jest następujący: lagi (zacięcia) myszy przy standardowym użytkowaniu bez obciążenia. Występują kompletnie przypadkowo. Mysz i inne peryferia wzięte z poprzedniego zestawu, przy którym problem ten nie występował. Proszę o jakieś pomysły - wątek oczywiście czytałem. specyfikacja zestawu: I5 2500K ASROCK P67 PRO3 R3.0 UEFI: 2.0 ASUS HD5770 KINGSTON HyperX KHX1600C9D3X2K2/8GX DUAL HDD CAVIAR 1TB WD1002FAEX SATA II 64MB DVD-REC LITEON iHAS122 ZASILACZ BE QUIET STRAIGHT POWER 600W OBUDOWA FRACTAL DESIGN CORE 3000 - CZARNA ustawienia UEFI: RAM ustawiony na 1600 wylaczone C3, C6, C-State Support LLC: level 4 reszta standard testowane również przy całkowicie standardowych ustawieniach. Windows 7 64bit Opcje zasilania: wszystko na max wydajność, wszelkie wyłączanie dysków itd powyłączane, minimalny stan procesora ustawiony na 100%. Testowane też na ustawieniach domyślnych. W menadżerze urządzeń wszelkie ustawienia wyłączania zasilania usb przez system odznaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zmień uefi na wersję wyżej (B). Link 2 posty wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaSx Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zmień uefi na wersję wyżej (B). Link 2 posty wyżej Mam wrażenie, że na tej wersji jest gorzej, doszło większe opóźnienie przy podpinaniu dysku przez eSATA (stacja dokująca) i częstsze przycięcia myszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacub10 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 pierwszy raz spotkałem sie aby ktoś zwrociłsie z problemem zacinającej sie myszy - predzej były posty że wogolne nie działą ale żeby jakies lagi i spowolnienia ? dla mnie to normalne że wzkaźnik myszki jest ciut inny jak w windowsie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaSx Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 dla mnie to normalne że wzkaźnik myszki jest ciut inny jak w windowsie ;) byc moze sie nie zrozumielismy - spowolnienia myszy wystepuja wlasnie w windowsie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Napisz do supportu Asrocka, może oni coś poradzą ;) Rozumiem, że porty USB zmieniałeś, a myszkę przetestowałeś ponownie na innym komputerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaSx Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 porty USB były zmieniane, inna mysz była sprawdzana i występuje to samo więc nie sądzę, żeby mysz była przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 porty USB były zmieniane, inna mysz była sprawdzana i występuje to samo więc nie sądzę, żeby mysz była przyczyną. Może masz coś z windą namieszane? Postaw od nowa system najlepiej z innej kopii windy i zobacz co będzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 P67 Extreme4 UEFI P2.10E Improve keyboard and mouse compatibility under BIOS. ASRock > Products > Motherboard > P67 Extreme4 > Download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 UEFI do P67 Pro3, P2.00D Improve keyboard and mouse compatibility under BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woniu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 UEFI do P67 Pro3, P2.00D Wgrałem u siebie i niestety brak opcji LLC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 LLC ma tylko 2.00B, który nie ma statusu oficjalnej bety i nie ma go na oficjalnej stronie ASRocka. Co za tym idzie zmiany w nim wprowadzone nie pojawią się w oficjalnych wydaniach. Proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...