860lacov Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Starałem się w miarę dokładnie przejrzeć ostatnie strony tematu, ale nie udało mi się znaleźć. Czy do PRO3 finalny UEFI 3.1 ma LLC czy jedynie beta 3.04 tą funkcję posiada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Hej! mam takie male pytanko :) czy wersja p67 pro3 b3 wystarczy na dobre i bezproblemowe podkrecenie i7-2600k ? czy jednak wybrac inny model Asrocka? wszystko co potrzebuje ma pro3 b3 - wystarczy mi jedno PCI-E x16 i nie ma zadnych wodotryskow. tylko nie odsylajcie mnie do pierwszej strony bo juz czytalem (zreszta jak wiekszosc testow mobasow pod socket 1155) i jestem zdecydowany wlasnie na Pro3 B3. prosze tylko o potwierdzenie lub ewentualne sugestie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Hej! mam takie male pytanko :) czy wersja p67 pro3 b3 wystarczy na dobre i bezproblemowe podkrecenie i7-2600k ? czy jednak wybrac inny model Asrocka? wszystko co potrzebuje ma pro3 b3 - wystarczy mi jedno PCI-E x16 i nie ma zadnych wodotryskow. tylko nie odsylajcie mnie do pierwszej strony bo juz czytalem (zreszta jak wiekszosc testow mobasow pod socket 1155) i jestem zdecydowany wlasnie na Pro3 B3. prosze tylko o potwierdzenie lub ewentualne sugestie ;D da radę w 100% jak masz troszkę więcej hajsu to możesz kupić z68 extreme3 gen3, ale z p67 pro3 b3 też będziesz zadowolony, tania i solidna konstrukcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Starałem się w miarę dokładnie przejrzeć ostatnie strony tematu, ale nie udało mi się znaleźć. Czy do PRO3 finalny UEFI 3.1 ma LLC czy jedynie beta 3.04 tą funkcję posiada? To poszukaj jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Dzisiaj uefi 3.10 do p67 performance już nie ma, jest 2.10 i działa ;) Na oko to samo co beta 2.01 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Czyli ta beta z 24.04 to to samo co nowy oficjalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Czy do PRO3 finalny UEFI 3.1 ma LLC czy jedynie beta 3.04 tą funkcję posiada? Dołączam się do pytania. Czy finalne UEFI do P67 Pro3 ma LLC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) Czy ktos z Was ma zamontowane chlodzenie Scythe Infinity (Mugen1 ) na P67 Pro3 B3 ? chodzi o otwory montazowe pod s.775. wiem ze to chlodzenie jest juz stare troche ale chcialbym jak zaoszczedzic kaski gdzie sie uda :) Edytowane 16 Maja 2012 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Nowe UEFI dla Z77 Extreme4: Download: ASRock Z77 Extreme4 UEFI 1.35 - Intel Mainboards - PCTreiber Forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Dołączam się do pytania. Czy finalne UEFI do P67 Pro3 ma LLC? Ma, ale lepiej nie instaluj bo dołączysz do "bandy mikrobów" tak jak ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) Czy ktos z Was ma zamontowane chlodzenie Scythe Infinity (Mugen1 ) na P67 Pro3 B3 ? chodzi o otwory montazowe pod s.775. wiem ze to chlodzenie jest juz stare troche ale chcialbym jak zaoszczedzic kaski gdzie sie uda :) nie korzystałem z tych otworów ale pewnie jak już sobie obejrzałeś zdjęcia płyty to wiesz że otwory te są przesunięte w stosunku do standardowych czyli po zamontowaniu będziesz miał lekko przekręconego coolera i to tyle. Edytowane 16 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Ma, ale lepiej nie instaluj bo dołączysz do "bandy mikrobów" tak jak ja. Coś Ci poszło nie tak jak powinno? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Coś Ci poszło nie tak jak powinno? :P Ten bios jest jakiś zwalony, widzi mi pół ramu na 1333 i procka nie podkręcę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Czy ktos z Was ma zamontowane chlodzenie Scythe Infinity (Mugen1 ) na P67 Pro3 B3 ? chodzi o otwory montazowe pod s.775. wiem ze to chlodzenie jest juz stare troche ale chcialbym jak zaoszczedzic kaski gdzie sie uda :) Ja mam, z tym kitem montazowym, ale na plycie jak w podpisie. Dziala. Wrzucilem bios najnowszy, nie rozni sie chyba niczym od bety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) @truffel Trzeba było zmienić płytę na taką z chipsetem w rewizji B3 kiedy była ku temu okazja. Kto ma B2 niech nie wgrywa tych nowych UEFI. Edytowane 16 Maja 2012 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Wszystkie płyty B2 były wymieniane na koszt producenta, poza tym ja kupiłem już z B3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) jeszcze jeden maly OT. czy taka konfiguracja w/g Was bedzie oki? + jeszcze i7 2600K ktory wyrwalem na allegro :) AREST Computers Technology - Zamówienie Edytowane 16 Maja 2012 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 To warto instalować 3.1 do P67 Pro 3 B3 czy jednak coś jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Nie zauważyłem póki co błędów , ale brak pci legacy to duża wada jeżeli ktoś używa sprzętu na pci i czasem bez tej opcji sprzęt nie zostanie dobrze rozpoznany lub będzie żle działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Czołem! Kupiłem właśnie ASROCK P67 PRO3 (B3) wersja bios 2.00 Komputer złożony, wszystko pięknie chodzi. Traf chciał, że musiałem coś dołożyć i się okazało, że po odłączeniu kabla zasilania na dłużej niż 1-2min kasują się ustawienia biosu (data się cofa, wiatraki wchodzą na domyślne obroty, itd.) Bateria wymieniona - nic nie dało. Aktualizacja bios do wersji 3.10 także nie pomogła. Miał ktoś taki problem? Czy pozostaje tylko RMA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Nie zauważyłem póki co błędów , ale brak pci legacy to duża wada jeżeli ktoś używa sprzętu na pci i czasem bez tej opcji sprzęt nie zostanie dobrze rozpoznany lub będzie żle działał. Ludzie pytają o P67 Pro3 a ty w sygnaturze masz inną płytę. Robisz zamieszanie bo dalej nic nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Ludzie pytają o P67 Pro3 a ty w sygnaturze masz inną płytę. Robisz zamieszanie bo dalej nic nie wiadomo. W sygntutrze to ja mogę mieć rosyjski reaktor jądrowy :lol: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 a mi odpukać zaczął z asrockiem normalnie tzn bezproblemowo działać x-fi na pci. z msi p55-gd65 to wiecznie jakieś chocki klocki miałem - musiałem wiecznie sterowniki przeinstalowywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 a mi odpukać zaczął z asrockiem normalnie tzn bezproblemowo działać x-fi na pci. z msi p55-gd65 to wiecznie jakieś chocki klocki miałem - musiałem wiecznie sterowniki przeinstalowywać. Ja 0 problemu z x-fi. Wrócił za to problem znany z x58 Extreme. Co 3-4 włączenia kompa nie wykrywa mi tunera avermedii na pci-e. Po restarcie jest ok. Na starych biosach problem nie wystąpił ani razu od momentu zakupu płyty. <_< poza tym jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 To ja mam poczciwego SB Audigy Se i siecióke na PCI to nie mam po co aktualizować UEFI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Mi Audigy śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 U mnie Xonar też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 A2 działa , ale już wiekowa grafika już nie co akurat mnie wk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Orientuje się ktoś czy P67 Pro3 w rewizji 1.02 to były te płyty z B2? Niby mam naklejkę new B3 stepping i Cpu-z pokazuje B3. Czy mogłem miesiąc temu kupić nową płytę "refubrished" z podmienionym chipsetem na nowszy i stąd moje problemy? Przecież kiedyś ludzie masowo zwracali te płyty, a teraz aSrajk zmienił tylko chipset i sprzedaje jako nowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...