Martinii Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) kwasior500, co masz na mysli? Z czego jest okrojona? To moze lepiej Z68 Extreme3 Gen3? Edytowane 17 Lutego 2012 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Witam wszystkich Właśnie zamówiłam i5 2500k i asrocka extreme 3 gen3 , myślę nad zakupem pamięci kingstona 2x 4 gb hyperx 1600 blu. I mam dylemat jakie chłodzenie do tego dokupić, bo maksymalnie może mieć 14 cm wysokości, a lepiej i mniej. Tak że co by dało radę do oc z tym prockiem. Cena im mniejsza tym lepsza :) sroki za edycję ale pisze z sgs'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Miałem kiedyś Freezera 13. Szału nie robił, ale powinien wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 (edytowane) Miałem kiedyś Freezera 13. Szału nie robił, ale powinien wystarczyć. A ten i5 to mocno się grzeje?? Wcześniej na Q2Q 6600(Scalar G0) przy oc 3,0 GHz, 1,35V miałem góra 56 stopni C Może stary Pentagram by styknoł ??(tym bardziej że mam bude z wielkim wentylem na boku) Edytowane 20 Lutego 2012 przez DStar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Przy wysokim zegarze grzeją się i to bardzo. A tym wentlem na boku to mnie nie załamuj. To robi więcej kłopotu niż pożytku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Myślę nad zakupem Scythe Grand Kama Cross, w net-s przy dobrych wiatrach wyrwał bym go za 150. Powinno styknąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Są testy w internecie. Wujek Google ma się dobrze, więc jego zapytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eve Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Mam coś świeżego i cieplutkiego! Wysmażone UEFI 2.02C dla płyty ASRock P67 Pro3 łączące najlepsze cechy różnych wersji. Changelog: Download: ASRock P67 Pro3 UEFI 2.02C - Intel Mainboards - PCTreiber Forum Potwierdzam, bios poprawny płyta odpala.Na szczególy przyjdzie czas później. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Krótka piłka - chcę kupić ASRocka P67 Extreme4 Gen3 lub P67 Extreme6. O ile mi wiadomo Extreme4 Gen3 jest nowsza (?). Extreme6 ma 3 x PCI-E (16,8,4, nie zależy mi) i 4 x USB3.0 z tyłu, natomiast Extreme4 Gen3 2 x USB3.0 z tyłu, mniej PCI-E oraz sekcje zasilania 8+2. Różnica w cenie około 30zł. Co brać? Kupiłbym P67 Pro3 B3 ale ta nie ma wyprowadzeń USB3.0 na płycie do frontu panelu :| ps. Wiadomo coś nt. obsługi Ivy Bridge przez płyty ASRocka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Potwierdzam, bios poprawny płyta odpala.Na szczególy przyjdzie czas później. Umnie ten bios zawyża napięcia , póki co najlepszy dla mnie 2.0 lub 2.0b. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eve Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Umnie ten bios zawyża napięcia , póki co najlepszy dla mnie 2.0 lub 2.0b. U mnie też coś nie halo, poustawiałem wszystkie ustawienia i napięcia ,testowałem stabilność i jest ok.Jednak kolejnego dnia podczas uruchamiania kompa migająca kreseczka w narożniku i nie wstaje.Wchodzę do biosu ładuje uprzednio zapisany profil i wstaje bez problemu na tych samych ustawieniach.Co ciekawe kiedy tego samego dnia uruchamiam ponownie kompa wstaje bez problemu lecz kolejnego dnia sytuacja się powtarza znowu kreseczka,jakby miał problem z bootem bo jak już wstanie to pracuje stabilnie.Podnoszenie offsetu nic nie daje.Najgorsze jest to że jak chce sprawdzić czy coś pomoże to muszę wprowadzić zmiany wieczorem i sprawdzić czy rano przy uruchamianiu komp wstanie.Panowie jakieś rady ? Ustawienia jak u @radiergummi oraz Mnożnik - x 48 Offset - +0,050 Bios - 2.02C Edytowane 25 Lutego 2012 przez eve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 U mnie nie ma problemu z boot'owaniem, a przez nieco zawyżanie napięcia ja zmniejszyłem offset o 0,010 i jak na razie ładnie wszystko działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Mam ASRocka Z67 Extreme4 Gen3. Podłaczyłam do niego czytnik kart Akasa do portu usb na płycie głównej i okresowo czytnik zanika w Win 7 i wykrywa mi jako go jako nieznane urządzenia. Raczej czytnik jest dobry bo na poprzedniej płycie GB działał ok. Coś można z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziolek1983 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Coś uwaliłem. Komp się wyłączył i już nie chcę się odpalić. Jak wciskam clr CMOS to słyszę tylko pyknięcie i widzę mrugnięcie diody od wentyla CPU. Wrzucę inny zasilacz i inną karte graficzną. Mam nadzieje, że nie będę parę koła w plecy ;) EDIT: Na innym zasilaczu i grafice też nie rusza, więc albo płyta, albo procek. Ewentualnie poleciał zasilacz i zabrał za sobą całą reszte. Płyta i procek jutro będą wymienione na nowe. Ciekawe czemu poleciały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Na pewno jesteś pewien , że proc spalił się? Trochę w to wątpie :wink: Edytowane 28 Lutego 2012 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziolek1983 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Pojęcia nie mam. Dziś uzyskałem informację, że i płyta i proc będą wymienione na nowe. Nie wnikam. Zobaczymy jak nowy się będzie kręcił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidox12 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Witam, to ja się pochwalę swoimi osiągnięciami :) ASRock P67 Pro3 UEFI 2.00b Intel i5 2500K (Zalman Performa) GAINWARD Phantom GTX570 Corsair Vengeance 8GB 1600mhz WD 1TB SATA3 OCZ MODXSTREAM PRO 500W CPU Ratio 45 Internal PLL Enabled Speed Step Enabled Turbo Boost Manual - wartości 255/255/1 Turbo Voltage 0.004V Core Limit 300 Spread Spectrum Disabled CPU Core Voltage: Offset Mode Offset +0.015V Cpu Load-line level 4 Dram 1.5 PCH 1.059V CPU PLL 1.791 VTT 1.051 VCCSA 0.925 http://i39.tinypic.com/acp00.png Dobry to jest wynik? Czy można coś jeszcze poprawić? Edytowane 28 Lutego 2012 przez dawidox12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Pasuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Ja się pytam gdzie biosy pod ivy? Mam nadzieję, że nie wytną numeru jak msi i nie będzie wsparcia tylko dla kilku modeli na z68 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Ivy wychodzą za dwa miesiące, po co ci nowe UEFI teraz? Poza tym już widzę jak zmieniasz obecnego procka na IB. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidox12 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 jednak coś mam nie tak jak trzeba, w idle wywaliło blue screena po kilkudziesięciu minutach, podczas gdy był włączony tylko winamp co może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Chyba moderacja powinna wynająć Wróżkę na pół etatu (mogę nawet dać na zrzutę). Oszczędziło by to użytkownikom nerwów, a im pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Sa juz biosy dla IB ale dla niektorych płyt: Download Files form ASRock Inc. > Latest BIOS Update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 jednak coś mam nie tak jak trzeba, w idle wywaliło blue screena po kilkudziesięciu minutach, podczas gdy był włączony tylko winamp co może być przyczyną? Pewnie za mało papu w idle CPU Core Voltage: Offset Mode Offset +0.015V Cpu Load-line level 4 daj +0,025V i level 5 Podniesiesz idle, a stress powinien zostać jak był 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Ivy wychodzą za dwa miesiące, po co ci nowe UEFI teraz? Poza tym już widzę jak zmieniasz obecnego procka na IB. No tak się składa,że na 100% zmieniam. Widać nie mam co z kasą robić, ale cóż wolno mi... Wraca jednak sprawa, że wcale mi nie jest specjalnie śpieszno do z77 i obecna płyta mogła by zostać. To jednak już w gestii producenta płyty. Co do 2 miesięcy to wyszła ta sprawa dopiero teraz. Poprzednio spodziewałem się góra 2-3 tygodni do premiery ivy ;) Sa juz biosy dla IB ale dla niektorych płyt: Download Files form ASRock Inc. > Latest BIOS Update no żeby nie dodali jeszcze z68 i finito ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Co do 2 miesięcy to wyszła ta sprawa dopiero teraz. Poprzednio spodziewałem się góra 2-3 tygodni do premiery ivy ;) 8 kwietnia przewijał się od dawna. Teraz dopiero pojawiły się informacje o przełożeniu premiery na koniec kwietnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziolek1983 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Złożyłem ponownie kompa na nowych częściach, które otrzymałem w ramach gwarancji i mam pewien problem. Od czasu do czasu komp nie chce się normalnie uruchomić. Wciskam przycisk zasilania, ale komp nie uruchamia się normalnie. Rusza tylko przez chwile wentylatorami i cisza. Po 2 sekundach znowu rusza i cisza i tak w kółko, aż do odłączenia zasilania. Gdy przy odłączonym zasilaniu wcisnę clr cmos to wtedy komp odpala się normalnie. Co może być przyczyną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 (edytowane) Witam Właśnie przymierzam się do OC, i zastanawiam się czy nie zacząć od aktualizacji biosu do 1,30 (mam 1,20)?? A i mam jeszcze jeden problem. Mianowicie jak włączam kompa to automatycznie włazi mi do biosu, wychodzę przez zapisanie ustawień (pomimo że nic nie zmieniałem) i komp po resecie ( w sensie zapisaniu i automatycznym uruchomieniu) znowu włazi do biosu. Problem znika po dwóch zabiegach. 1. Jak wyjdę z biosu bez zapisywania ustawień ( ale po restarcie windy znowu się pojawia) 2. Mam wciśniętego pendriva (obojętnie który port) i problem przestaje występować, komputer wstaje normalnie Po aktualizacji biosu z 1,20 do 1,30 problem cały czas występuje Edytowane 4 Marca 2012 przez DStar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Hw info64 pokazuje vid 1,391max, to jeszcze bezpieczne czy zmniejszyc oc i napiecia? Vcore pokazuje 1.36 podobnie bios. Pytam bo zaczeły mnie nękać bsody przy WOT nawet nie jak gram ale jak w garazu jestem(dzis 2 razy)...komunikat 124 czyli vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Intel max dopuszczalny VID określił na 1,52V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...