yacub10 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 a u mnie pojawił sie inny problem - płyta podczas pobierania duzej ilości danych poprzez karte sieciową piszczy!! spotkałsie ktoś z czym podobnym - pamietam za czasów q9550 jak go podkrecałem ostro to płyta podczas tesatowania piszczałą - tak samo karta podczas podkrecania i wygrzewania popiskiwała, ale żeby piszczała płyta podczas pobierania danych? net to UPC 25, routerek tl-wr340-g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) u mnie jest to samo i nie tylko podczas pobierania danych Edytowane 26 Marca 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Nie wiem gdzie pytac, czy w temacie SSD czy tu. Panowie, jest ktos kto ma Samsunga 830 64gb na P67 pro3? Chodzi mi po głowie ten dysk, jednak widząc cyrki z ssdkami.... wolę się upewnić czy nic się nie gryzie z Asrockiem:) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Nic się nie gryzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 I ni cholery nie moge odpalic Instant Flasha :/ A chcialem sflashowac 2.02c. Pod windowsem nie da rady bo z tego co widze BIOS zaszyty jest w pliku *.exe :S Co za dziadostwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Może spróbuj wypakować tego exe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 I ni cholery nie moge odpalic Instant Flasha :/ A chcialem sflashowac 2.02c. Pod windowsem nie da rady bo z tego co widze BIOS zaszyty jest w pliku *.exe :S Co za dziadostwo. Sprawdź ustawienia USB Legacy, czy masz włączone. Musi trybić. Ja raz nawet wgrywałem bios przez drukarkę brothera z karty pamięci, bo nie miałem przy sobie pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Napisalem do pomocy technicznej asRock'a i oto co odpisali: Dear customer, 1 basic rule, if the system runs fine, don’t upgrade the BIOS. If you really need to do it, then it is best to use the instant flash with FAT16 or FAT32, bt some memory sticks will still give you problems, best is to use an old 256 or 512MB memory stick. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Siema szybkie pytanie, czy komukolwiek też lekko buczy dźwięk we front panelu podczas silnego obciążenia kompa? Np. odpalam gierkę słysze lekki szum/buczenie w lewym głośniku (dzieje się to samo na słuchawkach, wieży itd, wykluczamy tu wadlidwe słuchawki, głośniki), jak tylko zakończe proces albo nawet dam ALT+TAB od razu buczenie przechodzi. No i to w sumie tyle, dodam że na tylnym panelu nic takiego nie występuje. Pozdrawiam, sprzęt z podpisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) Spróbuj wyłączyć (ściszyć) wszystkie opcje dla mikrofonu, które są w panelu audio. U mnie szumią wszystkie głośniki, gdy ten dolny suwak jest ustawiony na max. Edit. Z tym, że u mnie szumi cały czas bez względu na obciązenie Co płyta to co innego piszczy :lol2: Edytowane 28 Marca 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Już wszystko wiem, front panel u mnie znajduje się w takiej skrzyneczce (buda Modecom Step 207), ona bezspośrednio jest dokręcona do obudowy, jak tylko odkręciłem ją buczenie ustało, ba dotykam jej to ustaje ;-) problem rozwiązałem prosto, owinąłem całą tą skrzynkę taśmą izolacyjną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macra Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Witam, po instalce drivera ze strony Asrocka -Etron USB 3.0 driver ver:0.96_WHQL- przestały działać sloty USB 3.0 , 2.0 działają wie ktoś może oco biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Odinstaluj to co zainstalowałeś, restart i zainstaluj najnowsze 0.111 http://www.pctreiber.net/downloads/etrontech_us3_driver_bild111.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macra Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 o dzięki wielkie radiergummi już śmiga! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Mam prosbe ogromna. Zamierzam kupic Asrock Z68 Pro Gen3. Ogladajac plyte zauwazylem, ze ona ma blaszke z drugiej strony na wysokosci cpu: Ja mam chlodzenie Infinity z z kitem Scythe, do montazu procesora na podstawce 775. Ten kit tez ma taka blaszke, stad pytanie, czy moje chlodzenie zainstaluje na tej plycie? Takie cos mam: Na mojej mobo to wyglada tak: No i teraz widze, ze backplate Asrocka jest przykrecony na 3 wkretach, ktore troche odstaja. Jak przyloze backplate od mocowania Infinity, to on nie bedzie idealnie przylegal do tego ASrockowego. Co zrobic? Czy dobrym wyjsciem bedzie rezygnacja z mojego backplate i w miesce srub dac na plycie male podkladki i tak mocowanie przykrecic? Jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ten backplate to standardowe mocowanie gniazda 1155. Jest na każdej płycie z tym socketem. Jeśli istnieje jakiś zestaw mocowania od Scythe dla Infinity, który zapewnia zgodność z s.1155 to jesteś na niego skazany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Możesz również zrobić podkładki dystansowe, ale najlepiej załatwić sobie backplate'a w kaształcie ramki w który się wpasuje ten intelowski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 A gdzie bym mogl takiego dostac? Zalezy mi na tym aby uzyc tych zapinek od infinity. A gdyby zrezygnowac z backplate od Infinity i zapinki przyktecic jak nizej? Na zolto zaznaczylem, ze w tym miejscu dam podkladki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Takiego backplate'a dostałem od maniakalnego w gratisie do bloku na cpu. Fakt że nigdy go nie użyłem bo mam zrobiony patent jak Ty chcesz zrobić. U mnie to się sprawdza ale waga bloczku a waga Twojego coolera to dwie różne sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 No wlasnie Infinity troche wazy, kurcze. Wiec moze sprobuje przewiercic mojego backplate, aby sruby ktore sa w plycie nie kolidowaly A wlasnie mam jeszcze jedno, zasilacz moj ma wtyczke do plyty 4pin. Czy musze kupic jakas przejsciowke bo widze, ze plyta ma 8 pin... Czy wystarczy wpiac ta wtyczke ktora mam i bedzie dzialalo? Ogolnie Z68 Pro3 Gen3 - jest dobrym wyborem do 2500K? Nie zamierzam podkrecac, no moze 4GHz - czasami tylko. Nie zamierzam zwiekszac napiec, raczej obnizac na def taktach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 To po co kupiłeś wersję K? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Na przyszlosc to po pierwsze, na chwile obecna nie gram, nie czesto kompresuje video wiec po co podkrecac? A tak jak w samochodach, zawsze lepiej miec pod maska zapas mocy ;) A z tym zasilaniem jak to wyglada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Wystarczy ta wtyczka, którą masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Asrock do tej pory w swoich instukcjach pisze że można używać wtyczek do proca 4-pinowych i do mobo 20. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam, mam problem ze zmianą szyny na ASRock P67 PRO3 B3 w uefi ustawiam np 104mhz zapisuje i ciagle w cpu-z wyświetla mi 99,79. Procesor to i3-2120 wiem że do oc się nienadaje ale na te 104 powinno zmieniać bez łaski tak mi się wydaje. dodam że opcję spread mam disable a i jeszcze jedno może już mniej istotne da się aby przy odpalaniu kompa jako pierwszy ekran był widoczny ten srebrny gdzie wybrać można wejscie do setup [del] boot setup itd ... bo teraz mam czarne tło i wypisany typ procesora, predkość, ram itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Włączenie Boot logo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Włączenie Boot logo To się domyśliłem jest na entable ale nic to nie daje, to tło było tylko na początku potem znikneło po resecie biosu przez wyjęcie baterii gdyż miałem ustawione hasło do logowania w uefi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Dawałeś AddOn Rom Display na disabled? ew daj default ustawienia z poziomu uefi. Te logo jest chyba domyslnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Dawałeś AddOn Rom Display na disabled? ew daj default ustawienia z poziomu uefi. Te logo jest chyba domyslnie. Niestety nic nie pomaga, ale to jest mniej ważne bardziej mnie zastanawia czemu bclk się nie zmienia i ciagle jest te 99.79 nikt nie ma pomysłu bo zastanawiam się czy jej na serwis nie odsyłać. Zauważyłem też że na tym pierwszym ekranie post jest wpis "Error! System cannot locate HECI protocol!" Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez Przemek345 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Jakbyś zadał sobie trochę trudu i poczytał to byś wiedział żeby bclk było na 100mhz to trzeba wyłączyć spread spectrum. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...