radiergummi Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 @lws Oczywiście, że nie możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lws Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) A dlaczego chcesz wracać do 1.8? Pytam bo sam mam "z lenistwa" akurat tą wersję i zastanawiałem się nad flashem na jakąś nowszą wersję. Bo miałem pewien problem przy którym podejrzewałem bios,problem został rozwiązany a nowy bios był niepotrzebny.Teraz co zaopserwowałem : -samo wejście do biosu,zmiana ustawień i ładowanie systemu trwa znacznie dłużej od biosu 1.8 -dyski sata ustawione na IDE dłuższe ładowanie systemu,na AHCI jest dobrze.IDE pod biosem 1.8 lepiej pracowało (szybciej), AHCI bez zmian. -gdy chcę ustawić turbo/short/long power limit i chcę wpisać cyfry to zanim coś wpiszę wyskakuje samo od siebie ciąg liter ?? coś takiego jjjjjjjjjjjjj gggggg itd ?? co prawda da się wprowadzić cyfry ale kombinacją przytrzymując backspace +cyfry+enter. -intel turbo boost technology jest cały czas enabled. -klawiatura pod usb i poruszanie się po zakładkach w biosie nie działa poprawnie tylko ta pod stare zlącze PS/2 -dotyczy to biosu beta L2.19 jak i 2.10 STABILNOŚĆ-wydaje się być ok.Moje stare ustawienia weszły i jak dotąd żadnego psikusa Pytam o możliwość powrotu bo moim zdaniem 1.8 był najlepszy,oczywiście dla Sandry Bridge. Widzę że masz Sandacza to zostań przy 1.8 chyba że masz zamiar zmienić procesor na Ivy albo sprzedać płytę to nowa wersja będzie wskazana.Z drugiej strony w biosie ustawiamy raz i nie zaglądamy jak szpak...... @lws Oczywiście, że nie możesz. 2.10 Stabilny i szybko wgrywa system. Edytowane 18 Września 2013 przez lws Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Korzystasz z BIOSu beta - własnie takich rzeczy bym się po nim spodziewał . Przejdź na najbliższy stabilny i tyle. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Na swojej płycie miałem więcej biosów beta niż tych "stabilnych" i nigdy nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knysha Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 (edytowane) Howgh!Szybkie pytanko - czy na P67PRO3 jestem w stanie odpalić Dual-SLi?Obecnie posiadam grafikę MSI N560GTX-TI-M2D1GD5 /OC i chciałbym dołożyć drugą, w celu zwiększenia wydajności w oprogramowaniu do montażu filmów - Adobe Premiere Pro oraz After Effects.EDIT: Procesor: i7-2600K Edytowane 18 Września 2013 przez knysha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Ciezko bedzie, bo jest tylko jeden slot PCI-E, wiec nie ma gdzie drugiej karty podlaczyc w pro3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knysha Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Ciezko bedzie, bo jest tylko jeden slot PCI-E, wiec nie ma gdzie drugiej karty podlaczyc w pro3. Ehhh, czyli zmiana płyty głównej... Jaki chipset obsługuje Dual-SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRAWQ Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Witam wszystkich, mam pytanie, a właściwie potrzebuję porady. Posiadam procesor i5 2500k, płytę Asrock P67pro, chłodzienie SilentiumPC Fortis. Temp. w idle 31-33 stopnie, w stesie 46-48. Czy temp. nie są za wysokie? Można bez obaw spróbować podkręcić procesor w takim przypadku? Jestem laikiem w tej dziedzinie i dopiero zaczynam zdobywać wiedzę na ten temat, także proszę nie mieszać mnie z błotem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Temperatury do okolic 75-80 stopni to pełen luz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) Witam, chciałem się dowiedzieć czy ma ktoś może na dysku bądź link do biosiu 2.0b bądź jakiegoś nowszego poniże 3.x do Asrock P67 Pro3, ponieważ obecnie mam 2.0 wersję i przy OC znika opcja Cpu LLC z levelami. Edytowane 4 Października 2013 przez Koowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Napisałem przecież w poście jaka płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 A zagladal na poprzednia strone? Np na ten post: http://forum.purepc.pl/topic/333732-wszystko-o-asrock-p67z68-s1155/page-85?do=findComment&comment=3828569 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Już sobie poradziłem, napisałem do supportu Asrocka i mi przysłali na mail bios 2.00b :) Jakby ktoś potrzebował pisać na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Ja klikalem 2tyg temu i bylem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Parę dni temu stronka pctreiber została zamknięta w związku z brakiem funduszy na utrzymanie. Przyszłość jest nie znana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Wszystko ok? Niezależnie od obciążenia mam 3,8GHz. Edit: chodzi o obciążanie wątkami - w idle ustawia 1,6GHz. Edytowane 5 Października 2013 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Bo to maksymalne turbo dla i5 3470. 4GHz dopiero na 3570. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Tak jak ci napisałem. Najpierw doczytaj jak działa Turbo w przypadku obciążenia 1/2 rdzeni, a jak kiedy obciążone są wszystkie 4. Daleko nie musisz szukać: Podkręcanie Core i3 3225 / 3240 i Core i5 3470 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 forum.purepc.pl... Powiedz mi coś czego nie wiem. Na i5 2400 wskakiwał x38, na tym z tego co pamiętam też działał kiedyś mnożnik x40, tylko albo mam coś nie tak w biosie, albo w W8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Odpal sobie SuperPi na 1 rdzeniu będziesz miał mnożnik x40. Odpal sobie Cinenench R15 gdzie obciążone są wszystkie rdzenie i będziesz miał x38. Czego tu można nie rozumieć? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Na przykład tego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 może mi ktoś powiedzieć co się stało, odłączyłem komputer na 2dni remont pokoju, komputer nie chciał się uruchomić kod 55. po jakimś czasie udało się odpalić z 2x4gb po dołozeniu kolejnych 2kostek, znowu staje na 55. sprawdzałem każdy zestaw i działa w tandemie 2x4. sloty na płycie również wszystkie działają, tylko po włożeniu wszystkich kości komputer się nie uruchamia, resetowałem bios dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Powiedzcie co to moze byc. W kompie jak w podpisie siedzi sobie GTX460, kiedys uzywalem zintegrowanej grafiki poprzez DVI - nie mialem zadnych problemow. Dzis wchodze do UEFI, wlaczam integre i restart, obraz sie pojawil na monitorze - DVI wpiete w integre. No to wyjmuje GTX, wlaczam kompa i koniec startuje ale obrazu nie ma, monitor widac, ze probuje sie budzic ale usypia. Obrazu nie ma ani na DVI ani na HDMI, oczywiscie integra tylko w kompie, w UEFI ustawione aby najpierw na nia obraz puszczalo... No to wkladam GTX i obrazu nie ma ani na integrze ani na GTX. Reset UEFI zworka, komp startuje obrazu brak, po kilku restartach obraz pojawia sie na GTX. Wszystko dziala stabilnie, nic nie jest podkrecane. Spotkal sie ktos z takim dzialaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Testował ktoś bios 3.30 do P67Pro3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Zmiany wydają się korzystne. Ciekawe czy podobny wyjdzie dla Mojej Extreme4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Wgrałem u kumpla na Pro3 ten nowy BIOS 3.30 i działa bez zarzutu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 No właśnie jakie to zmiany? 1. Update CPU code. Czyli dodano obsługę nowych procesorów? Chyba nie przecież pod ten socket już nic nowego nie wychodzi 2. Improve VGA compatibility. Poprawa kompatybilności z nowymi kartami graficznymi np GTX 760? I pewnie poprawa działania jakiś konkretnych modeli kart, z którymi były zgłaszane problemy? 3. Add Dehumidifier Function. To już dodano wersję wcześniej. Dziwne... 4. Improve memory compatibility. To samo co z kartami graficznymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Nieoficjalny bios do Extreme4 3.21 jeśli chodzi o "Improve VGA compatibility" to dotyczyło to właśnie GF serii 7000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 Testował ktoś bios 3.30 do P67Pro3? testowalem i ciezko o jakies zmiany, na moje to jesli komus dziala ok to nie ma sensu zmieniac, ani nie wykreci wiecej, ani nie bedzie mial nowych funkcji, to pewnie zmiany czysto kosmetyczne dostosowane moze do windows 8.1 i pewnie faktycznie dodali jakies nowe ramy (jakis czas temu testowalem znajomego nowe kingstony i potrafil sie wysypac, potrafil w ogole nie wstac) myslalem, ze ram padniety, ale u niego wszystko ok, byc moze teraz dzialalyby prawidlowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...