Furtek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Plomba jest, choć myśle że by zeszła bez problemu pod suszarką :) Co do flow to nie mam żadnego chyba miernika niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Po pierwsze.... Ale Turbo ta pompka na 12V ! Zapomniałem zakręcić zaślepki na GPU i miałem niezłą fontannę w pokoju :) Na szczęście nic niespalone :) Udało mi się za pomocą Speed Fan-a ją kontrolować :) Na 10 procentach jadę i jest git :) cichutka wówczas jest. na 100 procentach wyje ale za to moc jest :) Napełnianie/Odpowietrzanie ? Jeszcze nigdy nie było takie szybkie :) Turbo :) Węży nie wymieniałem na razie. Podjąłem decyzję że wszystko wymieniam na szybko złączki, Teraz liczę na waszą pomoc w wyborze najładniejszych :) Polecicie coś ? :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Najładniejsze złączki to wyłącznie kwestia gustu,co jednemu pasuje drugiemu nie. Wymień jakie rozważasz opcje to będzie można coś podpowiedzieć... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 (edytowane) O hej Elder :) Dzięki za podpowiedzi co do pompki :) W ostatniej sekundzie zmieniłem zdanie i postanowiłem dopłacić do MPC35X :) Jakoś tak przypadło mi do gustu to kontrolowanie pompką z poziomu komputera że nie mogłem się oprzeć i ją kupiłem z innego droższego portalu. Za co jestem Ci bardzo wdzięczny ! Chwale ją sobie. Piwko lub jak wolisz po kielichu może kiedyś w przyszłości chlupniemy :) Co do złączek na pewno będę potrzebował jedną którą jest bardzo łatwo ściągnąć i założyć w trudno dostępnym miejscu, tu akurat estetyka nie ma znaczenia. Dokładnie jest to złączka wychodząca z pod reza. Reszta to zapewne bez gwintowe, jakieś zakleszczane, nie za bardzo mi podchodzą te co dostałem razem z pompką, ale jeśli tak musi być to pewnie je będę musiał wziąć. Oczywiście nie chce żadnych wycieków :) To zwróciło moją uwage :) : Niestety nie udało mi się znaleźć systemu z takimi złączkami który by mi się podobał :/ Edytowane 22 Stycznia 2012 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Słusznie wybrałeś. 35X po zmniejszeniu obr pracuje cicho i jest nadal silną pompką a sterowanie ma rozwiązane w bardzo wygodny sposob. Mam pod rezem łatwo rozłączalne rozwiazanie oparte o D-PLUG 1" Bitspower. Bitspower Premium 1" Version Black Matte D-Plug Set Products Model: BP-MBWP-C38 [bP-MBWP-C38] : Performance-PCs.com, ... sleeve it and they will come Piany dostawałem za każdym razem jak przychodzilo rez rozpiąć z pompką bo miałem to wcześniej weżem i złączkami skrecanymi połączone. Teraz luzik. Drugi taki D-PLUG jest u góry na tyle budy i służy po rozpięciu układu do całkowitego usunięcia płynu z bloków i węży. Wystarczy mocno dmuchnać i temat załatwiony,można wszystko rozkręcać do czyszczenia układu. Działa to od ponad roku,idealnie trzyma szczelność i nie kosztuje chorych pieniędzy jak QD od Koolance. Złączki Koolance quick disconect w takim miejscu odpadają bo jednak trzeba je względem siebie przekrecić by je rozłączyć. No i druga sprawa to ich cena w PL. W USA kosztują dużo taniej... Quick Disconnects - 16mm (5/8") : Performance-PCs.com, ... sleeve it and they will come Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ten D plug bardzo mi się podoba. Ale chyba pójdę na tanioche i zamówię te klamerki co podałem wcześniej. Uważam że system został ukończony w większości. Nawet nie sądziłem że dojdę aż do takiego etapu przy tak "Obrzydliwie" prostej obudowie :) Może w niedalekiej przyszłości zakupię nową budę. Taką którą wybiorę bo mi się podoba i ma funkcję które ja chce :) A nie że wygrałem ją nawet tanio na aukcji :) Może będę tutaj updatewał jakieś małe poczynania. Choćby ostatnio zakupioną 360 chłodnicę Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie pomocne opinie i komentarze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2012 Hello ALL ! Zrobi mi ktos utalentoany blok na 4 kości Corsair xms3 ? :) grzeją się bidule. Jakbym już mial blok na nie, to bym dolozyl tą 360 chlodnice do piwnicy :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 Szybciej i taniej wyjdzie zmienić te kostki na coś chłodniejszego jak full custom blok wystrugać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) No grzeją się bidule okropnie.... Jednak wolałbym blok Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 (edytowane) Corsair CMZ16GX3M2A1600C10 bez nawiewu sprawują się wyśmienicie - są dosłownie zimne. Jako że moje LC nastawiam głownie na cisze szukałem ramu z dużym radiatorem. Możliwe ,że pod względem osiągów można znaleźć coś lepszego ale 16GB w cenie ok 330zł z radiatorem do pracy bez nawiewu - lepszej opcji nie znalazłem Edytowane 21 Września 2012 przez HeretyK 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Dobra robota... Efekt całkiem przyjemny dla oka... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 ALO ALO Nie kupujcie MAYHEMS PASTEL ICE WHITE ! straszny syf mi zostawil w systemie :/ Weze tygon cale zielone, nawet wrzatek nic nie dal na ten syf pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 ALO ALO Nie kupujcie MAYHEMS PASTEL ICE WHITE ! straszny syf mi zostawil w systemie :/ Weze tygon cale zielone, nawet wrzatek nic nie dal na ten syf pozdro A przeczytałeś co producent napisał o używaniu Pasteli z Tygonem ? ;) http://www.mayhems.co.uk/front/pastel.html#.U5Rzzvl_vA0 Szczególnie to zdanie : Do not use Mayhems Pastel with Tygon tubing as Mayhems Pastel seems to react with it changing the colour of the tubing to a greenish colour. This is not the fault of Tygon or Mayhems it is just a incompatibility issue. Pastel works fine with XSPC, Thermochill, Clear Flex, Masterclear and a few other brands. Mi osobiście Pastel Sunset Yellow w żaden sposób nie zniszczył Tygona, jak widać Ty miałeś mniej szczęścia... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Trzeba wszystko czytac, a w szczegulnosci male druczki :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...