Gość Pussik Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam Chcę oddać monitor do kalibracji, lecz nie mogę znaleźć żadnego zaufanego punktu w Warszawie. W zasadzie google mi wypluwa jedynie odnośniki do for, a nie stron punktów się tym zajmujących. ;/ Koniecznie w Warszawie musi się takowy znajdować, a mój monitor to NEC PA241. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 kalibracja, profile ICC, pomiary spektrofotometryczne nada się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Taka rada: jak chcesz to zrobić porządnie, to zaproś technika ze sprzętem do siebie. Każda porządna firma oferuje taką usługę. Kalibracji powinno dokonywać się w miejscu pracy, żeby uwzględniała oświetlenie. A namiarów na takie usługi najlepiej szukać po forach fotograficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Właśnie ta firma(?) oferuje coś takiego: Konieczna będzie wizyta u Państwa (usługa tylko na terenie Warszawy). Ale przedtem poczytałbym opinie - być może znajdzie się coś tańszego, może po znajomości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...