G0rn38 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam, kupuję komputer za ponad dwa tysiące w sumie, ale mam kłopot. Otóż w zestawie przeze mnie złożonym nie ma oryginalnego systemu operacyjnego. Wpadłem na pomysł, by zainstalować na nim Windowsa Vistę, którego dostałem wraz z moim poprzednim komputerem. Czy będę mógł tak zrobić (zainstalować na dwóch kompach)? Czy będą z tym jakieś problemy? Liczę na szybką odpowiedź. Z pewnych przyczyn zależy mi na oryginalnym Windowsie. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Nie, nie możesz - licencja OEM przypisywana jest tylko do komputera, z którym został zakupiony. Nie ma chyba licencji na więcej niż 1 stanowisko/płyta, jak to jest w Office. Chcesz 2 windowsy, musisz kupić 2 OEMy lub 2 BOXy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nargoriel Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Musisz miec 2 OEMy lub 1 BOXa pod warunkiem ze starego komputera odinstalujesz Viste, bo BOX moze byc aktywny na jednym komputerze tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...