jacek84 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam. Chciałbym wymienić procesor na coś szybszego w zakresie cenowym do 350zł To co mam aktualnie w pc: Asus M3A78-EM, Athlon 3800+ Windsor (TDP:65W),(OC na 4200+ - 2,2GHz) OCZ XTC Vista Upgrade Edition OCZ2VU10662G (1066 MHz - przy aktualnym procku pracują na 800 MHz). Zasilacz Fortron 400W, Z tego co doczytałem to po aktualizacji biosu na płycie mogę wrzucić jakiegoś procka z zestawów Miguela: Athlon II X2 250 (TDP:65W) AMD Athlon II X3 450 (TDP:95W) AMD Phenom II X2 555 Black Edition C3( TDP: 80W) Komputer służy praktycznie do wszystkiego oprócz grania (co zdaża się bardzo żadko a jeśli już to i tak starsze tytuły). Głównie Internet, filmy, muzyka, programowanie i grafika, czasem też korzystam z maszyny wirtualnej. Myślę, ze wystarczy mi w zupełności Athlon 250. Rozrzut cenowy jest nieduży także mogę kupić któryś z tych droższych pozostałych procków. Proszę o argumenty czy warto wydawać więcej kasy i co mi bardziej polecacie - zwracam tu uwagę na TDP przy kupnie któregoś z droższych też wzrasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dołóż do X3. Różnica w cenie jest nieduża, a dodatkowy rdzeń czasem może się przydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...