pele90 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Mam mianowicie taki problem, że mój laptop nie chce się w ogóle połączyć z ruterem ( d-link 524 ). I nie wiem czym to może być spowodowane, a drugi laptop normalnie się łączy z ruterem i działa internet dobrze.. Wiecie co może być nie tak ? Z góry dziękuje za pomoc! Pozdrawiam. Edytowane 30 Stycznia 2011 przez pele90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Co znaczy "nie łączy się"? Sieć zabezpieczona czy niezabezpieczona? Może router blokuje MACa, albo podajesz złe hasło. Może masz ręcznie ustawione IP w sieciówce, może masz za słaby zasięg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele90 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Sieć mam zabezpieczoną hasłem i zasięg też mam bardzo dobry i w 'Centrum sieci i udostępnienia' mam połączona z d-linkiem, ale błąd już jest z połączeniem z internetem. A jak mogę sprawdzić MAC? Trochę jestem w tych sprawach lewy, więc wole się tutaj poradzić niż bardziej namieszać z siecią lub laptopem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Sieć mam zabezpieczoną hasłem i zasięg też mam bardzo dobry i w 'Centrum sieci i udostępnienia' mam połączona z d-linkiem, ale błąd już jest z połączeniem z internetem. A jak mogę sprawdzić MAC? Trochę jestem w tych sprawach lewy, więc wole się tutaj poradzić niż bardziej namieszać z siecią lub laptopem. ftp://ftp.dlink.pl/di/di-524/documentation/DI-524_qig_revALL_1-00_all_pl_20050524.pdf instrukcja do tego routera napewno pomoże. ewentualnie zresetuj router czyli przywróci ustawienia fabryczne i wtedy postępuj według instrukcji. Musi działać:) Edytowane 30 Stycznia 2011 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele90 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Właśnie też restartowałem d-linka i nie działało mi nadal połączenie z moim laptopem.. A np. jak idę do mojego kolegi, to normalnie mi się połączy laptop z d-linkiem a mamy te same wersje rutera, tylko znów u niego jest inny numer IP rutera. A co dziwniejsze jest to, że mój laptop znów pokazuje mi starą nazwę sieci i wskakuje 'trwa identyfikowanie' i zamiast pokazać się nowa nazwa sieci wskakuje stara.. Edytowane 30 Stycznia 2011 przez pele90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Właśnie też restartowałem d-linka i nie działało mi nadal połączenie z moim laptopem.. A np. jak idę do mojego kolegi, to normalnie mi się połączy laptop z d-linkiem a mamy te same wersje rutera, tylko znów u niego jest inny numer IP rutera. A co dziwniejsze jest to, że mój laptop znów pokazuje mi starą nazwę sieci i wskakuje 'trwa identyfikowanie' i zamiast pokazać się nowa nazwa sieci wskakuje stara.. A konfigurowałeś zgodnie z instrukcją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 pele90 jaki windows na lapku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Wlacz DHCP Moze kumpel wpisal IP z palca. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele90 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Michalelo - tak wszystko robiłem zgodnie z instrukcją, która podał mi poprzedni kolega. Grinch - Windows Vista : Ultimate 64 bity Szpachla2 - a gdzie mogę znaleźć to DHCP ? Też nie wiem dlaczego mi pokazuję starą nazwę sieci a potem łączy mi się z moją nową nazwą sieci a potem przeskakuje znów na 'wiele sieci'. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...