arasso12 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam! Pisze aby utwierdzic sie w swojej teori. Kolezanka ma jakis w miare swiezy komputer, 2 rdzeniowca (nic wiecej nie wiem) i ze 2-3 tygodnie temu zalila sie ze zaczal sie wylaczac po czasie < 2 min... pozniej przestal sie wlaczac no i w serwisie zmienili plyte gl bylo cacy ale... Po niecalym tygodniu znowu to samo. Od poczatku stawialem na zasilacz lub zuzyta paste termoprzewodzaca, a Wy co o tym sadzicie? Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Wolisz wróżenie z fusów, szklanej kuli, kości czy z kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arasso12 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Musze przyznac ze strasznie jest mi teraz smutno po Twojej wypowiedzi. Wiem ze to BARDZO malo informacji ale tylko tyle wiem. Pozatym podejrzenia nie walniesz na dysk jak sie nie uruchamia, teorie juz mozna miec jakas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Jak nie dysk to zostaje: 1. płyta główna 2. procesor 3. ram 4. karta graficzna 5. zasilacz 5. okablowanie 6. obudowa 7. instalacja elektryczna Jeżeli nie wykonasz kilka testów i nie wyeliminujesz kilku podzespołów to możliwości jest za dużo. PS. Ja kiedyś spaliłem komputer podłączając myszkę :D Płyta paliła się niebieskim ogniem. Co Robić, Gdy Nie Włącza Się Monitor..? - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Edytowane 30 Stycznia 2011 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arasso12 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 PLyta gl ok procesor ok, mozliwe zasilacz - wedlug mnie to to. Bez ramu czy karty graficznej komputer wystartuje i bedzie chodzil wiec to raczej odrzucam odrazu. Moze racja, 3 mozliwosci i kazda ma prawie 33% szansy... Jak juz napisalem ten teamt najwyrazniej bezpotrzeby to powiedz chociaz jak zjarales kompa myszka bo to musialo byc ciekawe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Bez ramu czy karty graficznej komputer wystartuje i bedzie chodzil wiec to raczej odrzucam odrazu. Rozumiem, że próbę uruchomienia bez ramu i karty graficznej podjąłeś. To że komp będzie "chodził" bez ramu czy grafiki to jedno. Nie znaczy, że tak samo się zachowa z uszkodzonym ramem czy grafiką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 PLyta gl ok procesor ok, mozliwe zasilacz - wedlug mnie to to. Bez ramu czy karty graficznej komputer wystartuje i bedzie chodzil wiec to raczej odrzucam odrazu. Moze racja, 3 mozliwosci i kazda ma prawie 33% szansy... Jak juz napisalem ten teamt najwyrazniej bezpotrzeby to powiedz chociaz jak zjarales kompa myszka bo to musialo byc ciekawe :D Najlepiej podłącz sprzęt pod inny zasilacz. Jeśli wyeliminujesz zasilacz pożycz ram od znajomego i wtedy spróbuj. Raczej najpierw sprawdź ram bo najprościej później zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...