Skocz do zawartości
arasso12

Komputer wylacza sie po 2min lub mniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Pisze aby utwierdzic sie w swojej teori. Kolezanka ma jakis w miare swiezy komputer, 2 rdzeniowca (nic wiecej nie wiem) i ze 2-3 tygodnie temu zalila sie ze zaczal sie wylaczac po czasie < 2 min... pozniej przestal sie wlaczac no i w serwisie zmienili plyte gl bylo cacy ale... Po niecalym tygodniu znowu to samo. Od poczatku stawialem na zasilacz lub zuzyta paste termoprzewodzaca, a Wy co o tym sadzicie? Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie dysk to zostaje:

1. płyta główna

2. procesor

3. ram

4. karta graficzna

5. zasilacz

5. okablowanie

6. obudowa

7. instalacja elektryczna

Jeżeli nie wykonasz kilka testów i nie wyeliminujesz kilku podzespołów to możliwości jest za dużo.

PS. Ja kiedyś spaliłem komputer podłączając myszkę :D Płyta paliła się niebieskim ogniem.

Co Robić, Gdy Nie Włącza Się Monitor..? - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PLyta gl ok

procesor ok, mozliwe

zasilacz - wedlug mnie to to.

Bez ramu czy karty graficznej komputer wystartuje i bedzie chodzil wiec to raczej odrzucam odrazu.

Moze racja, 3 mozliwosci i kazda ma prawie 33% szansy... Jak juz napisalem ten teamt najwyrazniej bezpotrzeby to powiedz chociaz jak zjarales kompa myszka bo to musialo byc ciekawe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez ramu czy karty graficznej komputer wystartuje i bedzie chodzil wiec to raczej odrzucam odrazu.

Rozumiem, że próbę uruchomienia bez ramu i karty graficznej podjąłeś.

To że komp będzie "chodził" bez ramu czy grafiki to jedno. Nie znaczy, że tak samo się zachowa z uszkodzonym ramem czy grafiką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PLyta gl ok

procesor ok, mozliwe

zasilacz - wedlug mnie to to.

Moze racja, 3 mozliwosci i kazda ma prawie 33% szansy... Jak juz napisalem ten teamt najwyrazniej bezpotrzeby to powiedz chociaz jak zjarales kompa myszka bo to musialo byc ciekawe :D

Najlepiej podłącz sprzęt pod inny zasilacz. Jeśli wyeliminujesz zasilacz pożycz ram od znajomego i wtedy spróbuj. Raczej najpierw sprawdź ram bo najprościej później zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi