Skocz do zawartości
Bartekiju

Aimaxx eNVicooler 12

Rekomendowane odpowiedzi

Kup lepiej dwa dobre wentylatory niż 5 tanich. Polecę np UCTB12 (12cm).

Dwa wentylatory wystarczą do wychłodzenia większości konfiguracji. To że jest miejsce na 5 wentylatorów nie znaczy, że tyle trzeba ich zamontować. Jeśli musi być kolorowy to nie pomogę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem ciekawy wentylator od CoolerMastera CoolerMaster SickleFlow 120. Ma ciekawe parametry pracy CFM ~70 przy 2000 obrotów generowaniu hałasu 19db i cenie ~25zł(jak dla mnie nieźle).

Nie ma opcji żeby wentylator 120mm przy 2000rpm był cichy. Szum powietrza przelatującego przez radiator/dziury w obudowie będzie mocno słyszalny. Tym co pisze na stronie producenta też bym się nie sugerował. Kup jakiś markowe wentylatory będą trwalsze i ich kultura pracy będzie na wyższym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemyślałem sprawę i uznałem że macie racje :wink: lepiej kupić, wentyle lepszej jakości.

Na góre obudowy do pracy w poziomie kupie 2 sztuki Enermax UCTB12

Wymienie też wentylator w zasilaczu z sygnatury, również na UCTB12

Pozostaje kwestia wentylatora na cooler procesora oraz na przód obudowy, co będzie najlepszym wyborem do Max 30zł. Kupiłbym dwa dodatkowe enermaxy, ale wydaje mi się ze 900obr/min to troche mało :? Znalazłem ciekawy model wentylatora Aimaxx eNVicooler 12 co o nim sądzicie? będzie się nadawał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi