Skocz do zawartości
Bezan

Czy istnieje złączka typu 2 x L ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wiem, że jest coś takiego: Koolance Nozzle Body, Brass [no nozzles] Products Model: SPL-XUFY5B [sPL-XUFY5B] : Performance-PCs.com, ... sleeve it and they will come

ale potrzeba mi czegoś innego. Mianowicie wąż idący górą obudowy ma zejść na dół do chłodnicy, wrócić do góry i iść dalej górą do kolejnej chłodnicy. Chłodnica dolna jako dodatkowa do aktualnego konfigu. Wąż byłby niemal całkowicie schowany. Potrzebuję jednak czegoś w stylu złączonych 2 x 90.

Obrazkowo woda ma iść tak ;)

chłodnica---<--<--| |--<---<-- pompka                  | |                  ^ |                  | |                  chłodnica

Istnieje takie coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup dwie sztuki

Enzotech T-Block 3xIG1/4" Black Sparkle BCPB-T :: ..:: Angela.pl ::..

i do tego dwa korki.

Złączek użyj jako kolanek, a na końcach zaczopuj je korkami.

Zrób tak, żeby korki się ze sobą stykały i je sklej jakimś porządnym przezroczystym klejem.

Korki najlepiej "płaskie" (bez nacięcia na śrubokręt), aby powierzchnia klejona byłą jak największa.

chłodnica---<---<---kolanko--korek--klej--korek--kolanko----->---->pompka

Nic innego nie przychodzi mi do głowy, bo opisywanej przez Ciebie złączki nigdy nigdzie nie widziałem.

A zastosowanie takiej metody będzie zdaje się estetyczniejsze niż opaska zaciskowa.

E? Linki w żadnej postaci nie chcą działać :blink:

Edytowane przez ivanov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie chciałem unikać jakiegoś spinania opaskami... Wątpię by to się równo trzymało i nie rozłaziło na boki ;)

Oczywiście w ostateczności i to może być....

Po co komplikować sprawę?

Jak dobrze zapniesz 2 opaskami to będzie git.

Ewentualnie można dorobić sobie jakieś "trzymadełko"

Dołączona grafika

Edytowane przez klami85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi