Skocz do zawartości
Trix33

Temperatura CPU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak jak w napisałem w temacie, mam problem z temperaturą CPU, od paru dni w programie PC alert zaczął wyświetlać mi się błąd, że temperatura CPU jest nienormalna i nastąpi zamknięcie kompa (przeważnie to po paru minutach, albo nawet po sekundach od włączenia programu) napisane jest w tym programie, że temperatura wynosi 01.C, a nawet 00.C, nie raz podskakuje do 255.C,a przeważnie okienko od temperatury CPU jest puste (tak jak na screenie niżej, temperatura powinna być w okienku, które jest zaznaczone)

Dołączona grafika

A tu kolejny screen z temperaturą (złą - czerwony kolor)

Dołączona grafika

Gdy sprawdzam temperaturę, programem Core Temp, to temperatura wygląda mniej więcej tak:

Dołączona grafika

Proszę o pomoc. Nie wiedziałem, gdzie napisać ten temat, nie wiem od czego jest ten problem, więc przepraszam jeżeli nie ten dział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że post pod postem, ale zaś mam problem, a nie chce zakładać nowego tematu, otóż odinstalowałem ten program (PC Alert) i teraz zawsze włączam SpeedFana i nieraz temperatura podskakuje mi nawet do 55.C (procka)(na około 30 sec), parę razy nawet komputer sam się wyłączył(zgasł). Gdy dotknąłem procka to naprawdę był gorący... Nie wiem co robić, ponieważ naprawiać tego procka wątpię czy się opłaca jest już stary, czekam na propozycję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi