Skocz do zawartości
Kirk42

Zawieszający się router

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z moją siecią a mianowicie z zawieszającym się routerem. Budowa mojej sieci wygląda następująco:

Router Linksys WAG54GS do niego są podłączone Laptop 1 (bezprzewodowo), Laptop 2 (bezprzewodowo), Komputer 1 (bezprzewodowo), Komputer 2 (przewodowo, skrętką Cat5e z tego co pamiętam nieekranowaną, długość ok 20m) oraz AP TP-LINK. Problem polega na tym, że router zawiesza się i trzeba go wyłączyć i włączyć i już jest ok. Najczęściej zawiesza się gdy włączone są wszystkie komputery a dodatkowo coś ściągam. Czy ktoś może pomoc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spróbować wgrać nowszy soft do Linksysa, sprawdź kabel od zasilacza czy nie jest gdzieś naderwany. Spróbuj zrestartować ustawienia na routerze i ponownie go skonfigurować.

Także nie można wykluczyć takiej możliwości że ten router zaczyna padać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Router ma wgrane najnowsze oprogramowanie (od nowości nie pojawiło się nowsze). Kabel zasilający jest ok. Skoków napięcia nie ma. Konfigurowany ponownie był

EDIT: Sprawdziłem jeszcze raz i okazało się, że jednak jest nowsza wersja miałem 1.01.03, teraz mam 1.01.05 zobaczymy czy coś się zmieni

Edytowane przez Kirk42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi