Kirk42 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam! Mam problem z moją siecią a mianowicie z zawieszającym się routerem. Budowa mojej sieci wygląda następująco: Router Linksys WAG54GS do niego są podłączone Laptop 1 (bezprzewodowo), Laptop 2 (bezprzewodowo), Komputer 1 (bezprzewodowo), Komputer 2 (przewodowo, skrętką Cat5e z tego co pamiętam nieekranowaną, długość ok 20m) oraz AP TP-LINK. Problem polega na tym, że router zawiesza się i trzeba go wyłączyć i włączyć i już jest ok. Najczęściej zawiesza się gdy włączone są wszystkie komputery a dodatkowo coś ściągam. Czy ktoś może pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Możesz spróbować wgrać nowszy soft do Linksysa, sprawdź kabel od zasilacza czy nie jest gdzieś naderwany. Spróbuj zrestartować ustawienia na routerze i ponownie go skonfigurować. Także nie można wykluczyć takiej możliwości że ten router zaczyna padać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) Router ma wgrane najnowsze oprogramowanie (od nowości nie pojawiło się nowsze). Kabel zasilający jest ok. Skoków napięcia nie ma. Konfigurowany ponownie był EDIT: Sprawdziłem jeszcze raz i okazało się, że jednak jest nowsza wersja miałem 1.01.03, teraz mam 1.01.05 zobaczymy czy coś się zmieni Edytowane 1 Lutego 2011 przez Kirk42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...