Skocz do zawartości
Roxas

Corsair CMPSU-750TXEU - 750W - Dobre to?

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak jestem zmuszony do powolnej wymiany zasilacza na przyszłość jednak że jestem ograniczony tylko do oferty sklepu komputronik.pl bo wymieniam towar na inny.

Myśląc przyszłościowo pomyślałem nad zasilaczem 750w tak co by starczył kiedy w przyszłości będę chciał poza wymiana karty graficznej (która będzie miała miejsce w najbliższych miesiącach - nVidia oczywiście) móc sobie wsadzić tam nową płytę główną która pozwoliła by mi na włożenie procesora z serii core i5 lub core i7 (wolałbym core i7), może dołożenie dodatkowego ramu, oraz najważniejsze OC!

Więc natrafiłem na taki sobie zasilaczyk podany w nazwie tematu Corsair CMPSU-750TXEU - 750W

Chciałbym wiedzieć czy jest on dobrym, mocnym zasilaczem, a nie tylko "zasilaczem" który ma w nazwie "zasilacz" a tak naprawdę jest jakimś złomem...

Dużych możliwości finansowych nie mam, moje max to tylko 439zł i tylko do użytku w komputroniku.

Btw. Czy ten zasilacz ma jakieś wejścia pod zasilania na SATA II ? Mam jeden dysk twardy na SATA II i być może w przyszłości takowych przybędzie a w opisie coś nie widzę... (btw. fachowo nie wiem jak się ta wtyczka nazywa...)

PS : Jeśli kogoś interesuje mój aktualny rig oto i on:

CPU: Intel Pentium Dual Core e2160 oc @ 3.2 GHz (org. 1.8 GHz)

GPU: Galaxy GeForce 8600 GT Overclocked Edition + Additional Overclock by me to put the card to max of her capabilities xD (sorry za angielki ale nie wiem jak to napisać po polsku a z rozpędu już mi się tak napisało xD)

Pamięć Ram: 2x1GB (razem 2gb) Kingmax @ 1066 MHz

3 Dyski twarde: 80GB(5200 RPM IDE), 150GB (7200 RPM IDE), 500 GB (7200 RPM SATA II)

Nagrywarka DVD Pioneer

Aktualnego zasilacza modelu ani firmy itp. wam nie podam, powiem tylko ze ma on 350W i jest mocnym zasilaczem (tzn. że nie jest tylko zasilaczem w nazwie)

PS2: Czy ten zasilacz uciągnął by SLI w przyszłości? (nie planuję tego ale warto wiedzieć przy zakupie xD )

PS3: Tak widzę certyfikat SLI od nVidi ale wiecie lepiej zapytać... poza tym chodzi mi bardziej o sytuacje przy podkręconym i7

EDIT: Czy może lepiej brać Tagan U33 - II SuperRock Series 780W http://www.komputronik.pl/index.php/product/64749/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Tagan_U33_II_SuperRock_Series_780W.html ?

Edytowane przez Roxas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi