cyhir Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam, mam dość duży problem z kartami micro sd. Obu używałem w zamku szyfrowym (atmega + obsługa karty sd + inne bajery). Zamek nadpisuje w istniejącym już pliku ciągi bajtów (sformatowane jako fat32). Jeśli plik się kończy, to zapis nie powinien wyjść poza niego (ograniczenie biblioteki obsługującej kartę). Pierwsza 1gb firmy sandisc działała cały czas, przyszedł spadek zasilania na zamku i przestałą być wykrywana na jakimkolwike komputerze. Jest widziana przez zamek, jest poprawnie obsługiwana przez komórki (odczyt i zapis), tylko nijak nie można jej podłączyć do komputera (ani bezpośrednio, ani przez telefon). Druga 2gb jakiś noname. Też przestała działać po wyjęciu z zamka. Przyszły zjakieś zakłucenia i dziwny ciąg znaków został zapisany pod adres: początek pliku+30b (sam plik miał około 1k3 b). Teraz komputery nie widzą jej po podłączeniu, a komórka twierdzi, że karta jest zablokowana i prosi o 8 znakowy kod (nie jest to kod zabezpieczający telefon- już próbowałem). Ma ktoś pomysł co zrobić z którąkolwiek z nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Wyzeruj je do czysta - Nie Da Się Sformatować Karty Pamięci W żaden Sposób - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyhir Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie widzi żadnej z kart, więc nie wyzeruję jej w taki sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Kartę pewnie widzi tylko nie jest ona widoczna w moim komputerze. Sprawdź w narzędziach administracyjnych (dla XP: start>panel sterowania>Narzędzia administracyjne>Zarządzanie komputerem>Zarządzanie dyskami) i tam ją spróbuj sformatować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) Nie widzi żadnej z kart, więc nie wyzeruję jej w taki sposób.Pod livecd (linux) na pewno będzie ją widać. Edytowane 2 Lutego 2011 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyhir Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Chodzi o to, że właśnie ich nie widzi. Linux przy fdisk -l wypluwami mi tylko dane na temat 1 zainstalowanego dysku, o podłączonej karcie pamięci nie ma mowy. Powinien ją zamontować automatycznie, a nawet jej nie widzi. W xp'ku próbowałem, ale też pustka. Karty są widoczne tylko pod komórkami na razie, przy czym podłanczanie komórek do pc nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...