Skocz do zawartości
adzibu

Upgrade komputera do grania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Komputer głównie do przeglądania internetu, i grania w nowe gry.<crysis 2, bulletstorm, assassin creed 2, itp.>

Obecnie mam: Intel Pentium 4 3,00GHZ/nVidia Gforce 6600 GT/ płyta główna Gigabyte ATX/1 gb ram/HDD 320 GB Barracuda/ zasilacz 350 V/ obudowa jakaś no name/nagrywarka DVD LG/ XP 32bit <złom> ;p

Chce zostawić twardziela, obudowę, nagrywarkę, zostanę na XP i jak by się dało to jeszcze zasilacz.

Budżet to max 1500 zł na procesor, płytę główną, kartę graficzną. Monitor to max 800 zł.

Chciałbym się pobawić w podkręcanie, procesor 4 rdzenie, gts 450, płyta główna ze sli podłączył bym swoja stara nvidia, usb 3.0 i fajnie jak by miała jakieś wodotryski. Podzespoły maja być trwałe mój komputer nie był wymieniany przez 6 lat.

Proszę o jak najwięcej kombinacji.

Mam jeszcze pytanie czy to EFI jest lepsze od BIOS i co to w ogóle jest?

Wielkie dzięki za pomoc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze pytanie - cóż to za zasilacz? 350W, tą informację już posiadamy, ale może powiedziałbyś coś o producencie? Wbrew pozorom to jednak dość istotny komponent komputera.

płyta główna ze sli podłączył bym swoja stara nvidia

Czy ja dobrze zrozumiałem, czy chciałbyś stworzyć SLI pomiędzy 6600GT (pewnie jest nawet na AGP) i GTS 450? Nie ma takiej możliwości, no chyba, że coś się pozmieniało.

Średnio znam się na dzisiejszym sprzęcie, ale mam nadzieje, że ten link okaże się pomocny:

Zestawy komputerowe na Luty 2011 | PurePC.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc zaskoczę cie bo złącze PCI od 6600 gt, co do zasilacza jakiejś firmy COLORSit EN60950.

Nie chce dokładać, chce za jak najmniej kasy miec najnowsze technologie.

I jeszcze chciałbym wiedziec jaki monitor do tego zestawu? Skłaniał bym się w kierunku iiyamy...

Edytowane przez adzibu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepszej propozycji niż ta w drugim poście w tej cenie po prostu nie ma, ewentualnie ciut tańszy monitor i lepsze chłodzenie CPU. Możesz też wziąć trochę lepszą płytę z SATA3 i USB3.0

Edytowane przez dr.elich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi