Infernopat Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam wszystkich, To mój pierwszy i mam nadzieje nie ostatni post na waszym forum. Od razu zapytam was czy ktoś potrafi mi zdiagnozować DVD-ROM. Naszła mnie chęć by pograć w R6V. Gdy włożyłem płytę napęd się rozpędził i zwolnił i znowu rozpędził i zwolnił i cisza. Na monitorze zero reakcji. No to na tyle, nie czyściłem go z uwagi na to by czegoś nie zniszczyć, a i napęd przez ostatnie 2 miesiące miał problemy z otwieraniem, tzn. wydawał dźwięk otwarcia i nic potem jakby wracał z powrotem. Odgięcie osłonki nic nie dawało. Pozdrawiam czekam na odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Spróbuj ściągnąć najnowsze firmware do tego napędu i go sflashować (tj. wgrać nowe fw). Jeśli nie da rady... pozostaje wymiana napędu (jeśli się da - bo nie napisałeś, czy to laptopowy, czy stacjonarny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infernopat Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Cześć Heh, trochę mi głupio, ale możesz mi powiedzieć które mam ściągnąć ;) Lite-On IT Corporation Global - Download Model to: SHD-16P1S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 http://www.liteonit.com/DOWNLOADS/ODD/SHD-16P1S/firmware/GS07N.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infernopat Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Zupdatowany na maxa, nie da rady więcej :). Jesteś pewny, że to nie wina brudu i muszę wymieniać napęd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Ile go masz? Być może faktycznie trzeba go wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infernopat Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Hoooo, troche już go mam, z 3 lata. Może więcej, nie pamiętam miałem go jeszcze zanim nowego kompa kupiłem, czyli 3 lata tamu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...