Gosu Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Witam, pożyczyłem od kumpla HD 4850 żeby potestować wraz ze swoim 4890 połączyłem obydwie grafiki no i niby wszystko OK. W catalystach pokazuje ze Crossfire jest aktywne, ale działa tylko jedna karta. W GPU-Z widnieje jako Crossfire Enabled jedna a druga Disabled. W momencie kiedy zamieniłem sloty kart sytuacja jest taka sama z tym że tym razem w wypadku HD 4850 widnieje Crossfire Enabled (2gpu) a 4890 Disbaled. Robiłem reinstalkę sterów, nic to nie pomaga. Wiem że te karty mogą współdziałać ze sobą.--------> ( HD4890 CF with HD4850 - Overclock.net - Overclocking.net ) Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Catalyst A.i. na advance jest? grafy połączone jednym mostkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Połączone dwoma. Z Catalystami kombinowałem i z Ai na Advanced i na low i na off i nic to nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Powinien być jeden mostek, AI przy crossfire na advanced, przy disabled crossfire nie działa. Oczywiście pytanie tendencyjne: zasilania graf podłączone? Edytowane 3 Lutego 2011 przez Astro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) O ile się nie mylę, owy użytkownik próbuje połączyć hd4890 1GB z 4850 512mb :lol2: Jeżeli się mylę to przepraszam :unsure: Edytowane 3 Lutego 2011 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Zasilanie podłączone naturalnie :-) UP@ Tak takie grafy łącze, dałęm linka w moim pierwszym poście gdzie widać że te grafiki działają w CF zamiast takie teksty walić,czytaj i sprawdź że taki config razem hula :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Jedynie mogę Ci powiedzieć, kombinuj z bios'ami kart, wygląda na to, że się gryzą. To, że się da nie znaczy że zawsze i za każdym razem, co widać na twoim przykładzie. ATi nie gwarantuje działania takiego crossfire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) ATi nie gwarantuje działania takiego crossfire. Gdzie tak niby jest napisane? Compatibility list Jeszcze takie pytanie: czy obie karty to referenty? Edytowane 3 Lutego 2011 przez Astro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Hd 4890 to Sapphire niereferent Hd 4850 to też Sapphire niereferent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Nie wiem czemu nie działa, ale moim zdaniem wydajność nie będzie wyższa od 2x4850 512, bo szybsza karta będzie 'czekać' na wolniejszą, więc to nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Ja jedynie chce posprawdzać sobie co i jak, na stałe tego nie będę "trzymał" Interesuje mnie czy będą mikroprzycięcia i jak ogólnie się będzie CF z TYCH grafik sprawowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Nie wiem czemu nie działa, ale moim zdaniem wydajność nie będzie wyższa od 2x4850 512, bo szybsza karta będzie 'czekać' na wolniejszą, więc to nie ma sensu.Moze i bez sensu, ale 2x4850 w wielu przypadkach bedzie szybsze niz 4890. Osobiscie wolalbym jednak 2x4890... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 W niższych rozdzielczościach, albo trybach bez AA. Potem 512MB się skończy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...