Skocz do zawartości
ogrodomania

Mobilny internet

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zachodniopomorskie pod granicą to nie plus.

Koło granicy czeskiej to nie play.

Pomiędzy gdańskiem a końcem mazur odpuść sobie orange.

O erze nie mam informacji niestety.

Ostatnio w play wykupiłem dla telefonu pakiet 25MB żeby mieć dostęp do maila. Oglądałem też 2 filmy na YT i działało to nawet nawet. A internet podpięty był z telefonu więc jak zgaduje na modemach pod ex card albo pcima chodzi zdecydowanie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisali koledzy powyżej, wszystko zależy od tego jaki jest zasięg. Miałem rok w play, i w sumie był całkiem zdatny, tylko wystarczyło wejść w dołek między blokowiskami, albo na wieś do rodziców i z netu nici. Patrz na mapy operatorów, i bierz na okres testowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawą ofertą może być Orange FREE na kartę.

Doładowujesz konto za 100zł, na konto orange wpływa Ci 110zł i masz dodatkowo 6GB transferu do wykorzystania w ciągu 6 miesięcy. Stan konta (110zł) sprzedajesz w formie przelewu sms za jakieś 70zł (kiedyś tak to chodziło, nie wiem jak teraz). Wychodzi, że za 30zł masz 6GB na 6miesięcy. Wykorzystasz wcześniej transfer, robisz nowe doładowanie i powtarzasz pozostałe operacje. Jeśli ktoś nie ma zbyt dużych potrzeb to może mieć 1GB transferu na miesiąc za 5zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie to chyba wszyscy mieszkacie w dużych miastach.

orange i play jeśli sie nie myle to tylko i wyłącznie zasięg po 3G - czyli wystarczy wyjechać w trase aby zapomnieć o internecie.

blueconnect i iplus zapewnia także zasięg w sieci gprs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pulitry 3G warto czasami włączyć z telefonie dla zwykłych rozmów telefonicznych. Operatorzy budują nowe stacje bts działające tylko UMTS. Najbliżej mojego miejsca zamieszkania znajduje się właśnie taka stacja. Wyłączę 3G to ciężko w mieszkaniu złapać zasięg, 3g włączone, można rozmawiać w każdym miejscu. Pewnie będą jeszcze powstawać stacja w starszych systemach, jednak sytuacje gdzie BTS obsługuje tylko 3G będą coraz częstsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi