Skocz do zawartości
Dawid afg

Szary haczyk przy opcji "ukryty"

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj nosiłem swój projekt na pendrive do punktu ksero w uczelni, aby wydrukowali go w większym formacie.

Dziś podłączyłem go do komputera. Był zawirusowany. Zamiast folderów były widoczne skróty (przykładowa ścieżka: „F:\gsniumx.exe F:OpenOfficePortable”).

Szybko wszystko poczyściłem, ale mam problem z "naprawieniem" folderów. System traktuje je jak "Chronione pliku systemu operacyjnego" a w opcjach folderów widnieje szary haczyk w polu "Ukryty".

W jaki sposób odhaczyć to pole?

Edit: System XP SP2

Edytowane przez Dawid afg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowales nadac sobie prawa wlasnosci? PPM -> wlasciwosci -> Zabezpieczenia -> zaawansowane -> zmien uprawnienia -> i teraz dodaj -> wpisz 'wszyscy' -> OK -> wszystkie prawa dostepu nadaj -> OK -> zakladka wlasciciel -> kliknij edytuj i nadaj sobie prawa -> klikaj teraz OK zatwierdzajac wybory. Teraz powinienes moc to zmienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak czyściłeś je ale domyślam się że ręcznie bo inaczej pen byłby zabezpieczony. Po pierwsze próba J/W. A potem polecam użyć SdFix (funkcja delete lub vaccinate czy coś w ten deseń ;) )

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, nie mam zakładki "Zabezpieczenia" we właściwościach.

Nie wiem jak czyściłeś je ale domyślam się że ręcznie bo inaczej pen byłby zabezpieczony.

Przeskanowałem antywirusem, co znalazł, to usunął.

Zgodnie z poradą użyłem USBFix i problem został rozwiązany.

Dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi