Dawid afg Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Wczoraj nosiłem swój projekt na pendrive do punktu ksero w uczelni, aby wydrukowali go w większym formacie. Dziś podłączyłem go do komputera. Był zawirusowany. Zamiast folderów były widoczne skróty (przykładowa ścieżka: „F:\gsniumx.exe F:OpenOfficePortable”). Szybko wszystko poczyściłem, ale mam problem z "naprawieniem" folderów. System traktuje je jak "Chronione pliku systemu operacyjnego" a w opcjach folderów widnieje szary haczyk w polu "Ukryty". W jaki sposób odhaczyć to pole? Edit: System XP SP2 Edytowane 3 Lutego 2011 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Probowales nadac sobie prawa wlasnosci? PPM -> wlasciwosci -> Zabezpieczenia -> zaawansowane -> zmien uprawnienia -> i teraz dodaj -> wpisz 'wszyscy' -> OK -> wszystkie prawa dostepu nadaj -> OK -> zakladka wlasciciel -> kliknij edytuj i nadaj sobie prawa -> klikaj teraz OK zatwierdzajac wybory. Teraz powinienes moc to zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Nie wiem jak czyściłeś je ale domyślam się że ręcznie bo inaczej pen byłby zabezpieczony. Po pierwsze próba J/W. A potem polecam użyć SdFix (funkcja delete lub vaccinate czy coś w ten deseń ;) ) Edytowane 3 Lutego 2011 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Nie SDFix tylko USBFix! To dwa rozne programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 uruchimic linuxa zplyty i zrobic co Ci sie tylko podoba z tym pendrive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Niestety, nie mam zakładki "Zabezpieczenia" we właściwościach. Nie wiem jak czyściłeś je ale domyślam się że ręcznie bo inaczej pen byłby zabezpieczony. Przeskanowałem antywirusem, co znalazł, to usunął. Zgodnie z poradą użyłem USBFix i problem został rozwiązany. Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...