Nicolass Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Kupiłem GTX 480. Z 450W corsairlem z podpisu karta w ogole nie rusza. Wziąłem ją do kumpla, ktory ma jakiś starszy Cooler Master 550w, to odpaliło, ale już w 3d marku 11 komputer się wyłączył. I tutaj pytanie, jaki zasilacz kupić? Co do moich oczekiwać, to chcę jedynie odpinanych kabli, w miarę pewnej konstrukcji (zabezpieczenia, jakość komponentów) i dość mocy, by komputer z podkręconym Phenom II X4 i GF GTX 480 sobie radził. Doradźcie coś w jakiejś ludzkiej cenie, najlepiej nie przekraczającej 400 zł. Jeżeli chodzi o ciszę, to jest to temat drugorzędny - ważne jedynie by zasilacz nie wył. Mając w obudowie kartę GF GTX 480 na ciszę absolutną nie liczę, naiwny nie jestem. Z góry dzięki za sugestie. Edytowane 3 Lutego 2011 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Seasonic M12II-620 620W 80 Plus Bronze [M12II-620] - 369zł : Esc.pl Chyba najlepszy zasilacz w tej cenie. Taniej mozesz kupić wersje 520w tez sobie poradzi bez problemu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 A wiesz może (lub ktoś potrafi powiedzieć) czemu u kolegi Cooler Master nie podołał karcie i odciął zasilanie podczas testu 3dmarka? No i jeszcze jakieś inne propozycje w tej cenie ktoś ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Wyłaczyl sie poniewaz : 1.Za malo pradu dostarczyl karcie 2.Napiecie 12 v spadlo ponizej normy atx 3.Przegrzal sie Nic innego nie przychodzi mi do glowy. PS. U mnie gtx480 chodzi na styk :-( 12v spada do 11.83 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Tez moze zasilacz kolegi miec swoje lata świetlności za soba ;) i nie byc w stanie oddac tyle mocy co kiedys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) W swojej zapadłej dziurze zwanej potocznie miastem wojewódzkim (Szczecin) mam niewielki wybór a chcę kupić coś dziś - Corsair 550W http://www.komputronik.pl/index.php/product/45463/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Corsair_CMPSU_550VXEU_550W.html czy on na 200% uciągnie podkręconego procka z górnej półki i podkręconego GTX 480 ? - Za parę złotych więcej jest też Chiectec 650W - http://www.komputronik.pl/index.php/product/93156/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Chieftec_CFT_650_14CS_650W.html - tylko nie mam jakoś specjalnie przekonania do tej marki. Który z tych zasilaczy brać? Ten chieftec ma odpinane kable - do w miarę dobry zasilacz? Bo chyba go wezmę z braku alternatywy. Edytowane 4 Lutego 2011 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 U mnie Chief służy już koło 4 lat i ma sie dobrze... seria GPS 450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) Teraz rządzi seasonic X560, doskonałe parametry, certyfikat gold, full modular, to już najwyższa liga zasilaczy (jeżeli chodzi o parametry), z grupy właśnie seasoniców X i corsairów AX, z tym że ten model można dostać już za 450 pln. Pociągnie bez problemu każdą pojedynczą kartę na rynku, ma bardzo duży zapas mocy w stosunku do nazwy modelu. Edytowane 4 Lutego 2011 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Co do szefa to nikomu bym go nie polecil jest to zwykly sredniak , wolal bym cos slabszego a lepszego w tej cenie. No np. tego corsaira. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 kupiłem kompa w tym samym czasie co kumpel swojego wybieraliśmy zasilki ja wzialem ocza mxs on własnie tego szefa do ktorego dales link tylko ze 750w. Ogolnie jest zadowolony nie ma z nim problemow, niektorym moze glosnosc pod obciazeniem przeszkadzac. Jedyne co brak tej zasilce to certyfikatu sprawnosci ;/ napiecia trzyma wzorowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Ostatecznie zdecydowałem się na Chieftecka. Zadecydowały odpinane kable i duży zapas mocy. No i mogę już grać z ludzką ilością klatek :) Dzięki wszystkim za porady! Teraz to tylko czekać do premiery Buldożerów od AMD i decyzja czy brać to, czy Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...