Pablor Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 tak jak w topic-u, i jak by mogl cos powiedziec o jakosci obrazu w 2D, bo swego czasu Siluro GF2MX mial jakosc bardzo ladna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 tak jak w topic-u, i jak by mogl cos powiedziec o jakosci obrazu w 2D, bo swego czasu Siluro GF2MX mial jakosc bardzo ladna. Hmm no wiec ja juz mialem i przetestowalem. Obraz bardzo ladny, a nawet sliczny, ale wydajnosc do du... w 3DMarku 2001SE niecale 4300 punktow i to w polotach. Karta oparta na czterech kostkach Nanya NT5DS16M16BT-6K co daje magistrale 64-bitowa. Kretynski radiatorek w ksztalcie napisu "ABIT", ktory dziadosko odprowadza cieplo, przez co jest goracy jak cholera. Na szczescie radio z mocowaniem na sprezynki, wiec mozna wymienic na cos nornalnego. Jednak nikt kostek dolutowywac nie bedzie, wiec ogolnie du... Osobiscie odradzam taki zakup. Pozdrawiam everybody :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Chcesz nam powiedzieć, że masz te 4300 3Dmarkóff na FX5200 i pentiawie 2.4 z podpisu? No nie wiem, co powiedzieć...LOL? Jakbym mial płytę z DDR i ze dwa pelty, to chyba bym to na swoim GF2MX400 zrobił :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Chcesz nam powiedzieć, że masz te 4300 3Dmarkóff na FX5200 i pentiawie 2.4 z podpisu? No nie wiem, co powiedzieć...LOL? Jakbym mial płytę z DDR i ze dwa pelty, to chyba bym to na swoim GF2MX400 zrobił :roll: normalnie FX5200 z tego co pisza na benchmarku powinien wyciagac cos kolo 7200-7600 punktow a Abit ma niestety 64bitowa magistrale, przez co wyciaga tak malo. wiem, ze na GF2MX400 mozna tyle wyrobic :evil: Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ale kicha na D800 i MX440se @350/450 mam 4400 (quality). lepiej było brać po przeczytaniu forum o 64 bitowych wersjach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ou fak ale kopa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ale kicha na D800 i MX440se @350/450 mam 4400 (quality). lepiej było brać po przeczytaniu forum o 64 bitowych wersjach. ja jej nie kupilem, pracuje na serwisie, to moge sobie testowac ile dusza zapragnie :-) BTW na stronie Abita twierdza, ze ta karta ma magistrale 128bitow :-) lol :-) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ej, ale to, że masz 4 kostki pamięci nie oznacza, że to 64 bit...jeżeli kości mają nóżki z każdej strony, są 32 bitowe (np. radek 9100 power colora tak ma, PMP dawał gdzieś nawet fotki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ej, ale to, że masz 4 kostki pamięci nie oznacza, że to 64 bit...jeżeli kości mają nóżki z każdej strony, są 32 bitowe (np. radek 9100 power colora tak ma, PMP dawał gdzieś nawet fotki) ale specjalnie dalem symbol kostek, bo na stronie Nanya sprawdzalem i z mojej skromnej wiedzy wywnioskowalem z opisu, ze sa to kostki 16 bitowe. 16 bit x 4 = 64 bity wiec tylko tym moge usprawiedliwiac ta niska wydajnosc. :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ej, ale to, że masz 4 kostki pamięci nie oznacza, że to 64 bit...jeżeli kości mają nóżki z każdej strony, są 32 bitowe (np. radek 9100 power colora tak ma, PMP dawał gdzieś nawet fotki) nie koniecznie. jeśli kostki mają nóżki z 4 stron to są 32 bitowe czyli 4*32=128. kumpel tak ma na GF2ti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ale tylko magistrala 64bitowa moze w tak drastyczny sposob zanizac wydajnosc tego fx'a wiec zgodzilbym sie raczej z Pablorem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ale tylko magistrala 64bitowa moze w tak drastyczny sposob zanizac wydajnosc tego fx'a wiec zgodzilbym sie raczej z Pablorem...Ale tylko magistrala 64bitowa moze w tak drastyczny sposob zanizac wydajnosc tego fx'a wiec zgodzilbym sie raczej z Pablorem...Ale tylko magistrala 64bitowa moze w tak drastyczny sposob zanizac wydajnosc tego fx'a wiec zgodzilbym sie raczej z Pablorem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 WTF?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ej, ale to, że masz 4 kostki pamięci nie oznacza, że to 64 bit...jeżeli kości mają nóżki z każdej strony, są 32 bitowe (np. radek 9100 power colora tak ma, PMP dawał gdzieś nawet fotki) nie koniecznie. jeśli kostki mają nóżki z 4 stron to są 32 bitowe czyli 4*32=128. kumpel tak ma na GF2ti 8O A co on napisał??? Czytaj zanim cytujesz posty.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 co za glupota robienie ludzi w konia i wciskanie im chlamu w postaci 64bitowych kart :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ej, ale to, że masz 4 kostki pamięci nie oznacza, że to 64 bit...jeżeli kości mają nóżki z każdej strony, są 32 bitowe (np. radek 9100 power colora tak ma, PMP dawał gdzieś nawet fotki) nie koniecznie. jeśli kostki mają nóżki z 4 stron to są 32 bitowe czyli 4*32=128. kumpel tak ma na GF2ti Rany Boskie :x , to nie ma znaczenia czy po obu stronach sa nozki danej kostki, czy po wszystkich czterech stronach. A jak sa kostki pamieci w obudowach BGA, to co wtedy?? (ilosc bitow magistrali) = (ilosc kostek) * (ilosc bitow magistrali jednej kostki) czyli 64bit = 4 * 16bit !! A Opis kostki 16M16 to oznaczenie organizacji czyli 16Mb i 16 bitow magistrali danych, czyli 16Mb * 2BAJTY (16 bitow) = 32MB. Wiec jezeli 4 kostki to mamy 32MB * 4 = 128MB. Dla zadnych wiedzy polecam ksiazke "Anatomia PC", albo jakakolwiek pozycje opisujaca zagadnienia zwiazane z przedmiotem "Architektura Systemow Komputerowych" czyli ASK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 co za glupota robienie ludzi w konia i wciskanie im chlamu w postaci 64bitowych kart :x chyba tylko im przyswieca jeden cel - ekonomia, bo inaczej sobie tego nie umiem wytlumaczyc... A karta na prawde porzadnie wykonana, zmienic radiator na aktywny i byloby pieknie, ale jednak nieee bo musieli przykrecic kurek na pamieciach. Masz racje, to wkurza, a najbardziej tych, ktorzy kupili i nic nie moga z tym zrobic. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 nie widziałem kostek 32 bitowych o nóżkach na 2 bokach i nie widziałem kostek 16 bitowych z nóżkami na 4 bokach. na forum było to jakiś czas temu i każdy to potwierdzał. a poprzedni post to sorry, nie doczytałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...